Politie

Campagne Orange the World 2022 in De Bilt

Orange the World

Ook in 2022 is het helaas nodig om internationaal campagne te voeren tegen geweld tegen vrouwen. In Nederland zijn het de Soroptimistclubs die invulling geven aan de campagne die loopt van 25 november tot en met 10 december, de dag van de rechten van de mens. 

Bijeenkomst Veilig op het internet – hoe bescherm je jezelf?

U heeft er allemaal wel eens over gehoord en misschien is het u zelfs wel eens overkomen: via WhatsApp een berichtje krijgen om geld over te maken naar uw zoon of dochter met als gevolg dat uw rekening wordt leeggehaald. Of via de mail een bericht van de bank dat ‘ze’ een aanval gezien hebben en dat al uw geld snel moet worden overgeboekt, omdat u het anders kwijt bent. 

Vrouw op Planetenlaan door Burgernet gevonden

burgernet logo

Burgernet deed om 12.45 uur vandaag vrijdag 1 juli een oproep te zoeken naar een vrouw (76) in de buurt van de Planetenlaan in Huis ter Heide. De vrouw heeft grijs haar, een muts op, een paar-witte jas aan, lengte 1,60 meter, smal postuur en goed ter been.

Ongeluk busremise Zeist blijkt oefening brandweer

Brand

Wie maandagavond de Huis ter Heideweg in Zeist ter hoogte van de busremise passeerde, dacht dat er een ernstig ongeluk was gebeurd. Het betrof echter een oefening. Een elektrische bus reed de remise in, meerdere voertuigen werden geraakt en er brak brand uit in de bus. Ook raakten diverse personen bekneld. De korpsen Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Zeist namen deel aan de oefening.

Politie vindt kater, eigenaar meldt zich na oproep

gevonden kater zeist

Op maandag 20 juni 2022 heeft de politie een zwart-witte kater aangetroffen bij De Clomp in Zeist. Deze kater bleek aangereden te zijn. De collega's hebben de kater naar een dierenarts gebracht alwaar hij is geholpen aan zijn verwondingen. De politie plaatste een oproep om de eigenaar van deze kater te vinden. Inmiddels heeft het baasje zich gemeld. 

Aanhoudingen na melding schietincident Groenekan

logo politie

Het operationeel centrum (OC) van de politie kreeg vrijdag 17 juni rond 20.00 uur een melding van een schietincident op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. Hierbij zou er meerdere keren geschoten zijn door een van de inzittenden van een personenauto. Na een uitvoerig zoektocht wist de politie twee verdachten aan te houden.