Politie

Vrouw op Planetenlaan door Burgernet gevonden

burgernet logo

Burgernet deed om 12.45 uur vandaag vrijdag 1 juli een oproep te zoeken naar een vrouw (76) in de buurt van de Planetenlaan in Huis ter Heide. De vrouw heeft grijs haar, een muts op, een paar-witte jas aan, lengte 1,60 meter, smal postuur en goed ter been.

Ongeluk busremise Zeist blijkt oefening brandweer

Brand

Wie maandagavond de Huis ter Heideweg in Zeist ter hoogte van de busremise passeerde, dacht dat er een ernstig ongeluk was gebeurd. Het betrof echter een oefening. Een elektrische bus reed de remise in, meerdere voertuigen werden geraakt en er brak brand uit in de bus. Ook raakten diverse personen bekneld. De korpsen Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Zeist namen deel aan de oefening.

Politie vindt kater, eigenaar meldt zich na oproep

gevonden kater zeist

Op maandag 20 juni 2022 heeft de politie een zwart-witte kater aangetroffen bij De Clomp in Zeist. Deze kater bleek aangereden te zijn. De collega's hebben de kater naar een dierenarts gebracht alwaar hij is geholpen aan zijn verwondingen. De politie plaatste een oproep om de eigenaar van deze kater te vinden. Inmiddels heeft het baasje zich gemeld. 

Aanhoudingen na melding schietincident Groenekan

logo politie

Het operationeel centrum (OC) van de politie kreeg vrijdag 17 juni rond 20.00 uur een melding van een schietincident op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. Hierbij zou er meerdere keren geschoten zijn door een van de inzittenden van een personenauto. Na een uitvoerig zoektocht wist de politie twee verdachten aan te houden.

Jaarwisseling in Zeist relatief rustig verlopen 

Gemeente Zeist

In Zeist is de jaarwisseling beter verlopen dan vorig jaar. Onrust begon later en duurde korter. Hulpverleners hebben hun werk veilig kunnen doen. Met het landelijke vuurwerkverbod hebben veel mensen nog moeite, maar ernstige incidenten zijn uitgebleven. Helaas zijn er wel een aantal personenauto’s en een camper uitgebrand.

Controle garageboxen Fornhese Den Dolder

Gemeente Zeist

Een aantal overheidsorganisaties heeft onlangs een controle uitgevoerd bij zes garageboxen op een pas gebouwd garageboxencomplex aan de Fornheselaan in Den Dolder. Een diversiteit aan (nachtelijke) activiteiten was reden om de controle te organiseren. Bij de controle waren naast politie en gemeente ook controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Veiligheidsregio Utrecht (VrU) en Douane betrokken.