Opleiding

Ramadan voedselbankactie wederom groot succes

Ramadan Voedselbankactie

Onlangs overhandigde de Stichting Krachtvrouwen Zeist en kinderen van basisschool Al Amana Zeist ruim 40 kratten aan de Voedselbank bij moskee Zeist. De actie is opgezet omdat de Ramadan in het teken staat van saamhorigheid en barmhartigheid.

Fotograaf
Ilhame Arab

Leerlingen St. Theresia volgen les in verkeersveiligheid

Verkeersveiligheidsles

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een speciaal lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ voor leerlingen van de basisschool. Onlangs gaf vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN les aan de groepen 7 van BS St. Theresia in Bilthoven.

Kinderburgemeester Feline start zwerfafvalchallenge

Kinderburgemeester Feline

Het thema duurzaamheid heeft de aandacht van onze kinderburgemeester Feline. Ze wil met ‘kleine stapjes’ de bewustwording voor het behoud van de aarde onder de aandacht van kinderen brengen. En daarbij aangeven wat ze er zelf aan kunnen doen. Feline zegt hierover: “Omdat wij, de kinderen, nog heel lang op deze aarde leven. Daarom moeten we dus goed voor de aarde zorgen.” Eén aspect hiervan is zorgen voor minder afval maar ook zwerfafval verwijderen uit het straatbeeld.

Leerlingen Ichthus in actie voor Afghaanse evacués

Cas en Azara

De leerlingen van basisschool Ichthus in Zeist brachten met hun kerstkaartenactie een mooi bedrag bij elkaar. Met de opbrengst kochten zij sportkleding voor 140 kinderen in de Noodopvang voor Afghaanse evacués in Huis ter Heide. Onlangs sjouwden Suze, Cas en Raquelle de dozen met kleding naar de sporthal op het terrein om het aan de kinderen in de Noodopvang te kunnen geven.

Fotograaf
Mel Boas

Fietsoversteek Driebergseweg Zeist opnieuw ingericht

Fietsers op de vernieuwde fietsoversteek op de Driebergseweg ter hoogte van De Breul

De fietsoversteek op de Driebergseweg ter hoogte van De Breul - tussen Zeist en station Driebergen-Zeist - is verkeersveiliger ingericht. Deze oversteek is de eerste van de in totaal 11 oversteken of rotondes die de komende tijd heringericht worden. De nieuwe oversteek geeft fietsers meer opstelruimte op het midden van de weg. Daarnaast heeft de weg een afbuiging gekregen waardoor verkeer moet afremmen.

Technasiumleerlingen onderzoeken 't Griftbosje

Onderzoek Griftbosje

Onlangs was het zover. 28 Leerlingen, rond de 13 jaar, uit klas 1 op de Breul in Zeist, zijn begonnen aan hun nieuwe project voor het vak O&O. Onderzoeken en ontwerpen passende bij het Technasium.  De klas gaat gedurende dit project werken aan een uitdaging in opdracht van Stichting ’t Griftbosje.  ’t Griftbosje is een terrein voor ontmoeting en natuurontwikkeling, Gelegen naast de speeltuin aan de Ridderschapslaan in de wijk Griffensteijn.

Fotograaf
Ellen Teunissen

Op zoek naar wat je echt wil? Launch your Future

Launch Your Future

Kan jij wel een boost gebruiken? Ben jij op zoek naar wat je echt wil? Kom jij, om welke reden dan ook, niet tot hetgeen je graag wil bereiken? Ben je op zoek naar motivatie, inspiratie of persoonlijke ontwikkeling? Ben je tussen de 16-30 jaar? Dan is Launch your Future iets voor jou!

Fotograaf
Pixabay