Opleiding

SummerVille voor jongeren in Bibliotheek Idea Zeist

Summerville Zeist

Deze zomervakantie organiseert Bibliotheek Idea in samenwerking met Huiswerkbegeleiding Moll en Gemeente Zeist, SummerVille. Een programma speciaal voor jongeren om leerachterstanden in te halen, elkaar te ontmoeten en tegelijk aan interessante culturele activiteiten deel te nemen.

In een week werken jongeren onder begeleiding drie dagen aan een vak naar keuze. De andere twee dagen volgen zij een leuke workshop zoals: Vloggen, een Instanovel maken of Spoken Word.

Auteur
Bibliotheek Idea Zeist

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen getroffen ondernemers

Schoolreis

Corona heeft veel ondernemers hard geraakt. Inkomsten zijn gedaald en reserves zijn aangesproken. Keuzes maken in gezinsbestedingen is dan helaas onafwendbaar. Ook bestedingen voor de kinderen. Contributie voor de sportclub, muziekles, een nieuwe fiets; dat kun je er gewoon even niet bij hebben. Geen nood! Leergeld de Bilt kan helpen!

Auteur
Stichting Leergeld De Bilt

Sjakie en de wonderlijke Chocoladefabriek geven hoop

De leerlingen van KunstenHuis Theaterschool Masquerade speelden afgelopen weekend de voorstelling Sjakie en de chocoladefabriek in Theater Figi.

Op 29 en 30 mei maakten ruim 100 leerlingen van alle basisklassen theater en musical uit Zeist van KunstenHuis Theaterschool Masquerade een film van de voorstelling Sjakie en de Chocoladefabriek in de grote zaal van Theater Figi in Zeist. 

Auteur
KunstenHuis
Fotograaf
Maike van der Vring

Startschot praktisch verkeersexamen basisscholen

Gemeente De Bilt

Leerlingen van de basisscholen uit De Bilt en Bilthoven hebben vandaag het praktisch verkeersexamen. De leerlingen worden weggeschoten door wethouder Landwehr. Ongeveer 600 leerlingen die het theorie verkeersexamen hebben behaald zullen tussen 31 mei en 2 juni deelnemen aan het praktijkexamen. Deze wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling De Bilt. 

Auteur
Gemeente De Bilt

Leerlingen Werkplaats knappen binnentuin Rinnebeek op

Floor en Madelief

Floor en Madelief zijn twee leerlingen van de Werkplaats in Bilthoven die voor een project op school geld hebben opgehaald voor het verzorgingstehuis de Rinnebeek. Het was een project in het kader van het vak Maatschappijwetenschappen waarbij leerlingen een actieplan op moeten zetten voor een goed en/of maatschappelijk doel.