Opleiding

Coronaproof kerstontbijt voor kinderen Basisschool Ichthus 

Kerstontbijt Ichtus

Het kerstontbijt niet door laten gaan; echt niet! dachten ze bij Basisschool De Ichthus. Ze bedachten een Coronaproof kerstontbijt voor alle ruim 520 leerlingen om op afstand toch het kerstfeest te kunnen vieren. Vanochtend in alle vroegte werd een heerlijk gevulde kerstbox thuisbezorgd door alle leerkrachten en hulpouders in samenwerking met Bakkerij Neplenbroek en Laura’s Sabor. 

Auteur
Ichthus

Leerlingen Lyceumkwartier werken aan warmtetransitie

Young Climathon

Onlangs stond Warmtetransitie centraal bij de Young Climathon in Zeist. 154 leerlingen van het Christelijk Lyceum Zeist werkten in 46 teams aan de klimaatuitdagingen die duurzame bedrijven in Zeist hadden gesteld. Ze kwamen soms met verbluffende oplossingen en supercreatieve presentaties.

Auteur
Gemeente Zeist

Escaperoom over duurzame energie voor basisschoolkinderen

Escaperoom windenergie

Windturbines en zonnepanelen worden een belangrijk onderdeel van onze duurzame energievoorziening. Maar wat doen ze precies? En hoe werkt het? Als antwoord op deze, en nog veel meer vragen, is een escape room ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw. Daarin worden ze spelenderwijs meegenomen in wat duurzame schone energie is en hoe het werkt. In enkele weken is de escape room al door bijna 350 klassen door heel Nederland gedownload. 

Auteur
Wind op Zee

Officiële opening IBS Al Amana Zeist!

Opening IBS Al Amana

Basisschool Al Amana opende vorig schooljaar haar deuren. De school is gevestigd in het voormalig schoolgebouw van basisschool De koppel in Zeist.  

Het schoolgebouw is volledig gerenoveerd en vrijwel onherkenbaar. De verbouwing heeft ongeveer een jaar geduurd. Een aantal groepen hebben voor een paar maanden elders les moeten krijgen, maar na vandaag hoeft dat niet meer. 

Auteur
IBS Al Amana

Winterschool voor ondernemers: online marketing

Digtale winterschool

Je hoeft deze winter als ondernemer zeker niet stil te zitten, want het hulpprogramma van Nu Digitaal wordt in samenwerking met de Google Digitale Werkplaats uitgebreid met een ‘Winterschool’. 

Tijdens de Winterschool geeft Google een serie praktische online marketing webinars met handige tips voor ondernemers.

Auteur
Nu Digitaal
Fotograaf
pixabay

Kohnstammplein in Zeist krijgt tijdelijk schoolgebouw

Gemeente Zeist

Een groot aantal scholen in Zeist wordt gemoderniseerd en verduurzaamd. Dit past bij de ambitie van Zeist om al haar gebouwen te verduurzamen. Het tijdelijke gebouw aan het Kohnstammplein biedt onderdak aan drie verschillende scholen na elkaar. Op het moment dat een deel van de scholen wordt verbouwd, krijgen leerlingen daar tijdelijk les.

Auteur
Gemeente Zeist