Opleiding

Scholieren wandelen voor vrede en uitreiking ‘vredesduif’ 

Linda Otterman, winnares in 2020, draagt hier de prijs over aan Theo Nederstigt. De Vredesduif is een glazen schaal, gemaakt door lokaal glaskunstenaar Wout Zijp.

De Nationale Vredesweek krijgt ook dit jaar in Zeist lokale aandacht, met een vredeswandeling voor scholieren en de uitreiking van een prijs voor vrede. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich actief inzet om de onderlinge relatie tussen mensen te bevorderen en uitgaat van de gedachte dat iedereen meetelt. Inwoners van Zeist en omgeving kunnen dit bijzondere moment bijwonen. 

Fotograaf
Platform L&R Zeist

Als naar school gaan niet meer lukt

Handjehelpen

'Hoera, vakantie!' Voor de meeste kinderen betekent dit lekker ontspannen en na zes weken weer vol goede zin aan de slag. Zo niet voor de groeiende groep thuiszitters die Nederland telt. Er zijn steeds meer kinderen die - om uiteenlopende redenen - langdurig niet naar school gaan, kinderen waar geen plek voor is.

VolksUniversiteit start weer in Zeist en Bilthoven

Volksuniversiteit KunstenHuis

Wie graag start met een cursus kan terecht bij de VolksUniversiteit van KunstenHuis Idea in Zeist en Bilthoven. Wanneer je op vakantie bent en de Italiaanse ober begint een gezellig praatje, dan is het zo leuk om een gesprekje met elkaar te voeren. In de lessen bij de VolksUniversiteit zijn veel talen te leren, in een gezellige groep cursisten. In het nieuwe seizoen starten er weer cursussen Engels, Italiaans, Spaans, Arabisch of Oekraïens. Door samen te oefenen gaat het leren sneller.

Nieuwe kinderburgemeester De Bilt bekend

Renske Iseger, de nieuwe kinderburgemeester voor schooljaar 2022/2023

Gemeente De Bilt zal eind september alweer voor de 3e keer een kinderburgemeester benoemen. Na het insturen van een vlog waarin de geïnteresseerde kinderen zich presenteerden en de selectiegesprekken is Renske Iseger uit de kern Groenekan uitverkoren om het ambt van kinderburgemeester voor het schooljaar 2022/2023 te bekleden.

Stadslab Zeist presenteert lespakket ONBEPERKT!

De hoofdrolspelers in de film ‘Onbeperkt’ samen met wethouder Laura Hoogstraten. Van links naar rechts: Keano, Thomas, wethouder Laura Hoogstraten en Asmae.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst onlangs heeft Stadslab Zeist het lespakket ONBEPERKT! gepresenteerd. ONBEPERKT! is een onderzoekend en uitdagend lesprogramma voor groepen 7 en 8 van de lagere school de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het lespakket gaat over jongeren met een beperking, toegankelijkheid en meedoen aan de samenleving.

Fotograaf
Stadslab

Topper Jasper haalt na jaren mbo-diploma

Jasper blij met zijn mbo-diploma

ICT-medewerker Jasper (36) woont in Zeist en slaagde voor de opleiding mbo2 Medewerker ICT support. Een mooie prestatie en voor hem zeker geen vanzelfsprekendheid. Tien jaar geleden had hij geen perspectief op een baan.

Fotograaf
Lisette Brenkman

WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

Opening Wijkleerbedrijf Zeist

Wethouder Laura Hoogstraten heeft onlangs het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst, MBO Utrecht, Stichting Calibris, RMT Utrecht en welzijnsorganisatie MeanderOmnium. In het WijkLeerbedrijf volgen 14 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding in de zorg en welzijn. Tijdens hun stage bieden zij hulp aan inwoners binnen de gemeente Zeist.

Fotograaf
Mel Boas