Ondernemen

Bilthovense Boekhandel verhuist naar oude ABN AMRO pand

Verhuizing Bilthovense Boekhandel

De Bilthovense Boekhandel gaat verhuizen en vestigt zich binnenkort in het voormalig pand van de ABN AMRO bank aan de Julianalaan. De Bilthovense Boekhandel is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een begrip in de gemeente de Bilt en Den Dolder. In september 2010 startte Ike Bekking haar Bilthovense Boekhandel in het pand van Boekhandel Jongerius aan het Emmaplein. In 2012 verhuisde de boekhandel naar het huidige pand aan de Julianalaan 1 in Bilthoven.

CDA De Bilt vraagt perspectief voor ondernemers 

CDA De Bilt

De huidige lockdown heeft de middenstanders in gemeente De Bilt opnieuw hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Daarom heeft het CDA het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd, in navolging van de gemeente Barneveld, ook een appèl te doen op de regering. Met dit appèl moet veilig winkelen mogelijk worden en duurzaam perspectief geboden worden voor de samenleving.  

Nieuwjaarsspeech burgemeester Potters

Nieuwjaarsspeech Potters

Traditiegetrouw spreekt burgemeester Potters tijdens de nieuwjaarsreceptie de inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners toe in zijn nieuwjaarsspeech. Vanwege de huidige lockdown is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Mathildezaal helaas ook dit jaar niet mogelijk. Daarom is ook dit jaar deze nieuwjaarsspeech digitaal te bekijken en te beluisteren via de gemeentelijke website www.debilt.nl/nieuwjaar.

Groen ondernemen met Utrechts Landschap

Bedrijfsvrienden van Utrechts Landschap ontmoeten elkaar tijdens een ontbijt op Park Vliegbasis Soesterberg

Utrechts Landschap roept ondernemers in de provincie Utrecht op om mee te helpen bij het beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De komende week ontvangen 15.000 Utrechtse bedrijven een brief met het verzoek om Bedrijfsvriend te worden.

Fotograaf
Janet van den Brug

Controle garageboxen Fornhese Den Dolder

Gemeente Zeist

Een aantal overheidsorganisaties heeft onlangs een controle uitgevoerd bij zes garageboxen op een pas gebouwd garageboxencomplex aan de Fornheselaan in Den Dolder. Een diversiteit aan (nachtelijke) activiteiten was reden om de controle te organiseren. Bij de controle waren naast politie en gemeente ook controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Veiligheidsregio Utrecht (VrU) en Douane betrokken.

Ekoplaza Bilthoven in actie voor Voedselbank De Bilt

Ivet Brouwer (medewerker Ekoplaza en Gerard van Dijk, transportteam Voedselbank de Bilt)

Supermarkt Ekoplaza in Bilthoven heeft de Voedselbank de Bilt verrast met een grote schenking.  Het betreft hier grote aantallen houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta, koffie en thee. De Voedselbank de Bilt is Ekoplaza Bilthoven en zijn eigenaren, de familie Otterloo, zeer dankbaar voor dit gulle gebaar!