Utrecht

NMM is zowel kidsproof als museumwinnaar

NMN Kidsproof museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2023 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door maar liefst 6.000 Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg een eindcijfer van 9.2.

Actie voor draaiende molens op volle toeren

Molen Geesina

De actie van Utrechts Landschap om al haar molens weer draaiende te krijgen loopt goed. Meerdere fondsen schoten te hulp en inwoners van de provincie Utrecht doneerden massaal. Maar daarmee zijn de vijftien molens die stil staan vanwege problemen met de wieken er nog niet. Het is een kostbare operatie en daarom herhaalt Utrechts Landschap haar oproep: doneer! Bijdragen kan via www.utrechtslandschap.nl/molens.

Nieuwe aanplant op buitenplaats De Breul

Nieuwe bomen aangeplant op De Breul

In het park van buitenplaats De Breul heeft Utrechts Landschap in de afgelopen week nieuwe bomen aangeplant. Het zijn vijf verschillende soorten bomen, waardoor de beleving van het park nog aantrekkelijker wordt. De aanplant is mede mogelijk gemaakt door anonieme donaties.

Missie benefietgala Helen Dowling Instituut geslaagd

Directie HDI en Fien Vermeulen met opbrengstcheque

Als je vastloopt door kanker, kan professionele psychologische zorg noodzakelijk zijn om verder te kunnen. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt deze zorg. Omdat het aantal mensen dat leeft met de gevolgen van kanker nog altijd groeit, stijgt ook de roep om deze zorg. Daarom wil het HDI uitbreiden. Op 30 oktober werd tijdens het benefietgala in de Utrechtse Jaarbeurs geld opgehaald voor een nieuw te openen locatie in Nijmegen. De opbrengst was met 189.840 euro boven verwachting.

Provincie: Utrechtse molens gaan weer draaien

Molen Geesina

Provincie Utrecht draagt één miljoen euro bij om de roeden bij een groot deel van de Utrechtse molen te herstellen. De molens staan nu stil vanwege problemen met de lasnaden van de roeden (wieken). In 2023 wordt al gestart met de herstelwerkzaamheden. Utrechts Landschap is zeer verheugd over deze toezegging die de helft van de kosten dekt.

Utrechts Landschap: Help mee de rust te bewaren

Bewaar de rust

Utrechts Landschap is deze week gestart met de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur. Help mee!

Utrechts Landschap maakt kennis met omwonenden

Heidetuin Driebergen-Rijsenburg

Vanaf woensdag 12 oktober is Utrechts Landschap officieel eigenaar van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Door de aankoop worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop, die dankzij vele donaties mogelijk was.

Fotograaf
Renk Ruiter

Zing je mee met het Kerstconcert in Tivoli Vredenburg?

Grootkoor Jubilate Deo

Grootkoor Jubilate Deo Woudenberg is gestart met haar repetities. Na een gezellig ledenuitje in Leiden en Katwijk wordt het weer serieus repeteren in de Maranathakerk. Wat is het genieten om weer de stemmen van sopranen, alten, tenoren en bassen samen te horen klinken.