Utrecht

Provincie Utrecht helpt bedrijven verduurzamen

Provincie Utrecht

De provincie Utrecht gaat ondernemers ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Utrecht wil in 2040 een energieneutrale provincie zijn en bedrijven kunnen een belangrijke rol spelen in het versnellen van de energietransitie. Daarom helpt de provincie bedrijven met advies en subsidie bij de aanleg van zonnepanelen op daken en andere duurzame maatregelen.

Auteur
Provincie Utrecht

Spectaculaire Bridge to Liberation op RTV Utrecht

In het kader van 75 bevrijding zendt RTV Utrecht Bridge to Liberation uit. Dit jaar de zevende editie van Bridge to Liberation! Een beleving met muziek, special effects, film en dans neemt je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. 

Auteur
RTV Utrecht

Provincie nodigt bewoners uit om mee te denken

Provincie Utrecht

Meer betaalbare woningen, vooral rond openbaar vervoer-knooppunten en binnen het bebouwde gebied. Bereikbaarheid van dorpen en steden verbeteren door te investeren in openbaar vervoer en snelfietspaden. Zorgvuldige inpassing van zonnevelden en windturbines langs infrastructuur, zoals snel- en spoorwegen. En het stimuleren van de transitie naar duurzame landbouw. 

Auteur
Provincie Utrecht

Utrecht zet zich in voor een zwerfafvalvrije omgeving

World Cleanup Day

Dit weekend staken burgers, bedrijven en gemeenten binnen de provincie Utrecht gezamenlijk de handen uit de mouwen om de omgeving op te ruimen. Dit deden zij tijdens World Cleanup Day; werelds grootste opschoonactie van het jaar.

Auteur
Deirdre Schoemaker

N417 Maartensdijk-Hollandsche Rading ondergaat metamorfose

Op 17 september startte aannemer BAM Infra met het groot asfaltonderhoud aan de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) in Maartensdijk en Hollandsche Rading, in opdracht van de provincie Utrecht. Tegelijkertijd wordt een aantal aanpassingen op en naast de weg uitgevoerd ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Auteur
Provincie Utrecht

Utrechtse Heuvelrug & Vallei populair

Ondanks de drukke zomermaanden juli en augustus lijkt 2020 voor de toeristische sector op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei door de coronacrisis een verloren jaar.

Door de coronacrisis beleefde de toeristische sector op de Utrechtse Heuvelrug dit jaar een uitzonderlijke zomer. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei onder verblijfslocaties, dagattracties en horeca op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei.

Auteur
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei
Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

Groot onderhoud N417 Maartensdijk-Hollandsche Rading

Op 17 september 2020 start aannemer BAM Infra met het groot asfaltonderhoud aan de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) in Maartensdijk en Hollandsche Rading, in opdracht van de provincie Utrecht. Tegelijkertijd wordt een aantal aanpassingen op en naast de weg uitgevoerd ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Auteur
Provincie Utrecht