Utrecht

Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Utrecht

Scouting

Ondanks de lockdown is Scouting in Utrecht onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Utrecht steeg in 2020 met 6,6%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.

Auteur
Scouting Nederland

Diversiteitsaanpak bij vrijwilligerswerving

Vrijwilligers

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) gaat dankzij een unieke samenwerking tussen het Oranje Fonds, VSBfonds en Kansfonds werken aan een aanpak om een divers vrijwilligersbestand bij vrijwilligersorganisaties door heel Nederland te stimuleren.  De fondsen trekken gezamenlijk op en maken de ‘Expeditie Nieuwe Gezichten’ mogelijk; een speciaal ontwikkelde methode om nieuwe en andere doelgroepen duurzaam te betrekken bij het vrijwilligerswerk.

Auteur
Mensen maken Nederland
Fotograaf
Pixabay

Christofoor stuurt gratis boeken naar boekhandels

Boek

Uitgeverij Christofoor gaat aan haar 50 belangrijkste boekhandels een gratis exemplaar sturen van alle 16 titels uit de voorjaarsaanbieding. Hiermee wil de uitgeverij de boekhandels een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Subsidie voor remmen bodemdaling en verbeteren waterkwaliteit

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden stelt de subsidieregeling Regionaal Partnerschap voor water en bodem weer open per 2 februari 2021. Agrariërs die de waterkwaliteit verbeteren of de bodemdaling remmen, kunnen vanaf die datum een aanvraag indienen bij het waterschap. De regeling is bedoeld om boeren handvatten te bieden, om samen met het waterschap, te werken aan duurzaam agrarisch waterbeheer. Agrariërs kunnen tot 1 juni 2021 aanvragen indienen. 

Auteur
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Fotograaf
Pixabay

WNF organiseert maandelijkse prikdagen! 

WNF clean up

Zaterdag 8 januari: de eerste clean up Saturday! Vanaf deze zaterdag ruimen WNF-vrijwilligers van de Regio Utrecht in verschillende Utrechtse wijken en natuurgebieden zwerfafval op om de natuur te beschermen. Bedoeling is om dit in de gehele Utrechtse regio te gaan doen. 

Auteur
WNF Regioteam Utrecht

Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht

RTV Utrecht

Documentairemaker Olaf Koelewijn (46) keert in deze documentaire terug naar zijn geboortedorp Bunschoten-Spakenburg. Een vissersplaats waar, toen hij er opgroeide, zijn oma en vele andere vrouwen in klederdracht op straat liepen en de kerk zondag vol zat. Is het erg dat dat veranderd is, vraagt Koelewijn zich af. Wat ging daarmee verloren? Je ziet het zondag 24 januari in de Docu: De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht.

Auteur
RTV Utrecht

RTV Utrecht gaat vanuit de bibliotheek voorlezen!

Voorleesdagen

Van woensdag 20 januari tot en met zondag 30 januari worden De Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Om dat te vieren maakt RTV Utrecht samen met de Bibliotheek Utrecht het programma Voorlezen. Vanaf 20 januari lezen bekende Utrechters in het televisieprogramma dagelijks voor uit een prentenboek. Voorlezen is op zowel RTV Utrecht als UStad te zien.

Auteur
RTV Utrecht
Fotograaf
Pixabay