Utrecht

Syntus Utrecht rijdt aangepaste dienstregeling vanaf 16 januari

Syntus

Vanaf 16 januari rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan. Syntus Utrecht wil een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden. Daarom is besloten om vanaf 16 januari tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden.

Zet je in voor mensen die leven met en na kanker

Kanker lintje

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Fotograaf
Pixabay

Drie projecten uit Utrecht maken kans op Appeltje van Oranje

Nominatie Appeltje van Oranje

Drie projecten uit Utrecht maken kans op een Appeltje van Oranje 2022. En sinds kort kan het Nederlands publiek de winkansen van deze projecten vergroten. Dat kan door te stemmen op een van de drie organisaties als favoriet. Er zijn in totaal 39 projecten uit heel het land in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten die ertoe doen voor mensen in onze samenleving.

Groen ondernemen met Utrechts Landschap

Bedrijfsvrienden van Utrechts Landschap ontmoeten elkaar tijdens een ontbijt op Park Vliegbasis Soesterberg

Utrechts Landschap roept ondernemers in de provincie Utrecht op om mee te helpen bij het beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De komende week ontvangen 15.000 Utrechtse bedrijven een brief met het verzoek om Bedrijfsvriend te worden.

Fotograaf
Janet van den Brug

GGD sluit tijdelijke kleine vaccinatielocaties

GGD Regio Utrecht logo

Sinds afgelopen woensdag zijn de zogeheten ‘dichtbij locaties’ tijdelijk in de regio Utrecht gesloten. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1.

Geniet met kerst van documentaires bij RTV Utrecht

RTV Utrecht

Wie denkt dat Kerst saai wordt dit jaar nu we meer thuis zitten heeft het mis! RTV Utrecht zendt een viertal gloednieuwe documentaires uit om van te genieten tijdens de Kerstdagen. We beginnen sportief met de DocU Sport: De schande van ‘81 op vrijdag 24 december en de DocU Sport: Gert Kruys, El Dinámico op Eerste Kerstdag. Tweede Kerstdag zenden we de DocU: Willems Winkel uit en ook de DocU: Restauratie Domtoren, volle kracht vooruit.

RTV Utrecht: Kerst viert u bij ons!

RTV Utrecht logo

Sinds deze week is Radio M Utrecht FM 93.1 weer helemaal in kerstsferen. De regionale radiozender draait vanaf die dag weer de mooiste kerstmuziek. De onderwerpen, de gasten en de prijzen in alle programma’s krijgen een extra feestelijk tintje. Zo komen Wouter Hamel, Hans Kazan en Janny van der Heijden langs in het lunchprogramma Aan Tafel!, is er een leuke kerstkaarten-actie en tijdens de kerstdagen zijn er speciale radioprogramma’s.
Aan Tafel!

Winters genieten op de Heuvelrug

Ook deze winter is er weer van alles te beleven op de Heuvelrug, voor jong en oud

Gisteren is de zevende editie van ‘Winter op de Heuvelrug’ van start gegaan. Met het openen van het eerste deurtje van de Heuvelrug Adventskalender wordt de campagne vrolijk gestart. Ondanks de huidige omstandigheden, kunnen bewoners en bezoekers wederom genieten van een breed aanbod van winterse activiteiten. De campagne is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.  

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

NMM uitgeroepen tot hét Kidsproofmuseum van Utrecht

NMN Kidsproof museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar wederom hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door honderden Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg maar liefst een eindcijfer van 8.9 

Utrecht neemt regie op woningcrisis, bereikbaarheid en behoud van karakter 

Gemeente De Bilt

Met onder andere 80.000 nieuwe arbeidsplaatsen, 4.000 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied en 125.000 nieuwe huizen willen zestien gemeenten in de regio Utrecht zorgen dat de regio klaar is voor 2040. Dit staat in het visiedocument dat deze gemeenten naar de gemeenteraden sturen. De regio heeft in de afgelopen jaren een visie ontwikkeld op gebied van wonen, werken, mobiliteit, groen, energie en gezondheid voor de periode tot 2040.