Utrecht

Toon Hermans Huis vereerd met Businessloop Amersfoort

Businessloop Toon Hermans Huis Amersfoort

We gaan weer! Businessloop Amersfoort 2021 gaat door en wel op vrijdag 24 september. Hardlopen voor het goede doel, gezelligheid met collega’s tijdens de BBQ en volop gelegenheid om weer ‘live’ te netwerken. De opbrengst van zowel de Businessloop als van Run for Life van Het Nieuwe Eemland, gaat naar het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA). 

Auteur
Toon Hermans Huis Amersfoort

'Memorabel concert dat voelde als één grote gulle toegift'

Ian Cleaver/Gideon Tazelaar sextet

Gelukkig werd het ingelaste concert bij Artishock op 13 juli niet afgelast zodat het publiek zijn hart kon ophalen aan hartverwarmende muziek van een virtuoos ensemble. Aanstekelijk gespeelde ingehouden swing van een pianoloos kwintet (basklarinettist Joris Roelofs was helaas niet van de partij) met fraaie arrangementen van de niet solerende blazers die samen met de solist een excellente jazzy blaaskapel vormden! 

Auteur
Michiel van Ree
Fotograaf
PRJazzArtishock

Langste zonnefietspad ter wereld geopend in Maartensdijk

Provincie Utrecht

Een primeur in de provincie Utrecht: Onlangs is het langste zonnefietspad ter wereld geopend. Basisscholieren uit Maartensdijk fietsten als eersten over het 330 meter lange zonnefietspad met gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en wethouder Madeleine Bakker van de gemeente De Bilt. 

Auteur
Provincie Utrecht

Medewerkers UMC voeren actie voor fatsoenlijk loon

Actie zorgpersoneel

Onlangs overhandigen ongeveer 100 medewerkers van het UMC Utrecht een petitie namens 2.000 collega’s aan de Raad van Bestuur aan. Ze zijn boos omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC zijn vastgelopen. De collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voerden een dag later actie voor de ingang van hun ziekenhuis.

Auteur
FNV Zorg & Welzijn
Fotograaf
Pixabay

Fluisterstille nieuwe Pont maakt eerste vaarexcursie

Pont Utrechts Landschap

Afgelopen weekend maakte de nieuwe ‘Pont Utrechts Landschap’ haar eerste vaarexcursie over de Kromme Rijn. Utrechts Landschap heeft de oude Pont vervangen door een elektrisch exemplaar, een groene én fluisterstille boot. De stilte op het water tijdens het varen, maakt een excursie met de Pont nu nog specialer. 

Auteur
Utrechts Landschap

Middeleeuws kanon uit Culemborg in het NMM

Het kanon in de Kasteeltuin

Onlangs onthulde mevrouw M. Wichgers, wethouder cultureel erfgoed Gemeente Culemborg, in het Nationaal Militair Museum (NMM) het kanon van Culemborg; een middeleeuws smeedijzeren kanon met een lengte van 3.70 meter. Het kanon lag tot voor kort in de Kasteeltuin in Culemborg. Om het te bewaren voor het nageslacht is besloten deze binnen te plaatsen en definitief tentoon te stellen in het NMM.

Auteur
Nationaal Militair Museum

Oorzaak stankoverlast in Utrecht onbekend

VRU logo

Inwoners van Den Dolder, Bilthoven en De Bilt klaagden vanmiddag over stankoverlast. Het is nog niet duidelijk waar de penetrante lucht vandaan komt. De Veiligheidsregio Utrecht onderzoekt de zaak. "Onderzoek van de brandweer in delen van de regio Utrecht heeft niks uitgewezen.

Auteur
Redactie