Gezondheid

Lancering ‘Achter mijn rug’ van Deborah Herder

Deborah Herder

Op zaterdag 4 juni 2022 vindt de boekpresentatie én fotoexpositie van Deborah Herder plaats in het Dutch Scoliosis Center in Zeist. Het project, met dezelfde naam als het boek ‘Achter mijn rug’, bestaat uit ervaringsverhalen en foto’s van meiden met scoliose. De meiden geven zich bloot en laten zien hoe hun scoliose zichtbaar is.

Kunstenaars tonen hun innerlijke wereld met de expositie ‘Zie DIS’

Dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) is een complexe stoornis, die mensen kunnen ontwikkelen in hun vroege kinderjaren na langdurig en herhalend trauma. Mensen met DIS kunnen een scala aan klachten en problemen hebben, hun leven is vaak volledig ontregeld. Er zijn ook mensen met DIS die kunnen blijven functioneren. Hoewel ook zij leven met de zware last van vroegkinderlijk trauma, houdt het overlevingsmechanisme dat DIS heet hen nog altijd overeind. Voorheen stond DIS bekend als meervoudige persoonlijkheidsstoornis. 

Meimaand Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug

Meimaand Fietsmaand

Na een periode van beperkingen is het nu tijd om er zorgeloos op uit te trekken! Dé perfecte plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, de regio waar je energie van krijgt. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is ideaal voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers langs bossen, over heuvels en rivieren, door gezellige dorpen en stadjes en langs imposante kastelen en buitenplaatsen.

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

De laatste editie ALS Lenteloop Bilthoven

De zevende editie van de ALS Lenteloop te Bilthoven die dit jaar op 6 juni plaatsvindt, zal tevens de laatste editie zijn. Het bestuur van de ALS Lenteloop heeft besloten na zeven jaar te stoppen met de organisatie van dit mooie evenement. 

De ALS Lenteloop heeft zeven jaar lang een grote inspanning gevraagd, maar bovenal heeft het voor velen ontzettend veel positieve energie gebracht! Met alle edities samen hebben we bijna 1,4 miljoen euro netto opgehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS en de teller loopt nog steeds. Daar zijn wij trots op. 

Geslaagde brunch bij WVT voor Zonnebloem

Brunch WVT

Onlangs maart was er een erg geslaagde brunch voor zo’n 40 deelnemers van de Zonnebloem uit De Bilt en Bilthoven. Het was een gezellig weerzien van gasten en vrijwilligers, die na zo’n lange periode weer blij waren elkaar te zien en vooral te spreken. 

Rotaryveiling brengt € 7.250 op voor Oekraïense vluchtelingen

Benefietveiling Rotary

Onlangs organiseerde Rotary Zeist een veiling waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Oekraïense vluchtelingen in Zeist. Vele sponsors uit de Zeister middenstand brachten dinerbonnen, wijnpakketten, autoritten en dergelijke in. Ook anderen stelden hun fiets, vaas of kunst geheel belangloos ter beschikking van de veiling. 

Fotograaf
Mel Boas

Gezondere leefstijl voor de Zeister jeugd met JOGG

Elyna Kortwijk en Marcel Fluitman

Gemeente Zeist wordt JOGG-gemeente. JOGG is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij jongeren. Het doel van JOGG? Het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd. De JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar en zorgt voor een leefstijltransitie van ongezond naar gezond. Mede bepalend hiervoor is hun leefomgeving, waaronder; thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media. 

Fotograaf
Willem Jan Ritman Fotografie

Partners tekenen het sport- en preventieakkoord Zeist

Sportakkoord

Samen naar een gezond en Sportief Zeist, dat is waar het sport- en preventieakkoord in Zeist voor staat. Het akkoord is een reeks afspraken tussen sportaanbieders, het bedrijfsleven en onderwijs-, welzijn- en zorginstellingen. Onlangs kwamen ruim 40 partners samen om het sport- en preventieakkoord Zeist te onderteken.

MUP’s helpen bij menstruatie-armoede

MUP in WSP Noord

In navolging van de minibieb in Kerckebosch zijn er inmiddels meerdere Menstruatieproducten Uitgifte Punten in Zeist te vinden, de zogenaamde MUP’s, Je vindt deze nu ook in drie wijkservicepunten van MeanderOmnium: Wijkservicepunt Noord, ’t Volle Hof en De Koppeling.