Gezondheid

Hardlopen tegen MS in Den Dolder gaat door

We hebben groen licht gekregen! Het jaarlijks terugkerende MS Motion Utrecht gaat ook dit jaar weer van start. 

Op 27 september zal bij Manutan in Den Dolder weer het startschot klinken voor een kleinere, fysieke editie van het wandel- en hardloopevenement waarmee we geld ophalen voor multiple sclerose (MS). Uiteraard veilig en corona proof (deze editie is onder voorbehoud dat de landelijke of lokale situatie wat betreft corona hetzelfde blijft).

Auteur
MS Motion Utrecht

Huisdieren moeten oppassen in Rozenstraat

Duitse herder

Paniek in de Rozenstraat in De Bilt over het welzijn van honden en katten. Twee katten werden onwel. De lokale dierenarts vermoedt dat de dieren muizengif hebben gegeten. Aanvankelijk vreesden bewoners dat er een kattenhater actief is in De Bilt. Door de uitspraken van de dierenarts lijkt dat verhaal niet te kloppen.

Auteur
Redactie

Omwonenden klagen over stank- en geluidsoverlast MSD

msd logo

Sommige omwonenden zijn tegen de uitbreidingplannen van geneesmiddelenproducent MSD aan de Ambachtstraat in De Bilt. Ze klagen over geluids- en stankoverlast. MSD wil overigens het bedrijf niet groter maken. Ze is alleen van plan de bestaande percelen opnieuw in te richten. Om de parkeeroverlast in de omgeving te ontlasten zijn kavels aangekocht.

Auteur
Redactie

Wandeling op landgoed Bornia-Heidestein

Op zondag 20 september om 14.00 uur organiseert  Gilde Zeist de rondleiding  ‘Bornia-Heidestein’. U maakt kennis met de prachtige flora en fauna op het landgoed Bornia-Heidestein in nazomertooi. De heide zal zeker nog niet uitgebloeid zijn. Op een aantal plekken krijgt u uitleg over bijzondere historische overblijfselen. Misschien is er nog een ontmoeting met de twee kuddes schapen, die hier rondlopen.

Digitale infobijeenkomsten mantelzorg: Wmo en Wlz

Als mantelzorger staat u centraal in het leven van uw naaste die zorg of hulp nodig heeft. Maar wat deze zorg of hulp inhoudt kan steeds veranderen. De ene week bent u iets aan het uitpuzzelen op het gebied van vervoer, een week later moet u iets regelen voor een aanpassing in huis. Soms gaat het om kleine knelpunten en ongemakken waar u een oplossing voor zoekt, maar de situatie kan ook plotseling veranderen waardoor uw naaste in korte tijd veel meer of juist andere zorg nodig heeft.

Leer meer over brussen tijdens avond in Het Lichtruim

Interactieve avond voor ouders van ‘brussen’! Brussen zijn broers en zussen van een kind met een extra zorgbehoefte. In zorg intensieve gezinnen zijn tijd en energie enorm kostbaar doordat er in de zorg voor het kind met de aandoening of stoornis zo veel ‘moet’. 
- Hoe ervaren de zgn. Brussen dit allemaal?
- Wat speelt er in hun hoofd?
- Hoe praat je er over? 
 
Ouders voor Ouders

Wandeling door de Tuinen van Slot Zeist

Op zaterdag 19 september om 14.00 uur organiseert Gilde Zeist de rondleiding ‘de Tuinen van Slot Zeist’. 

Waarom moest de Franse tuin plaatsmaken voor de Engelse variant? Hoe ontstonden tuinen eigenlijk en wie ontwierp ze? In deze korte wandeling, een unieke aanvulling op de rondleiding Slot Zeist, gaan we in op de geschiedenis van de Slottuin. Avances maken in de theekoepel is mogelijk, maar wel onder het toeziend oog van Adam en Eva.