Gezondheid

Stichting Naburen wint Denkbeeldprijs Dementie 2022

Uitreiking Denkbeeldprijs

De Denkbeeldprijs Dementie wordt jaarlijks uitgereikt aan het initiatief wat volgens een gerenommeerde jury een voorbeeld is in het maatschappelijk betrekken van mensen met dementie en hen in hun kracht zet. Stichting Naburen mocht dit jaar op het Nursingcongres deze prijs in ontvangst nemen.

Fotograaf
Macella Strauss

EET met je hart: Aanschuiven tegen eenzaamheid

EET met je hart

De dagen worden korter en guurder. Voor de ruim 700.000 eenzame ouderen in ons land breekt hiermee een extra moeilijke tijd aan: nóg meer binnenshuis, nóg minder aanspraak, nóg vaker alleen. Stichting Met je hart rekent af met eenzaamheid onder ouderen door structurele ontmoetingen te organiseren. En helpt hen daarbij letterlijk de drempel over. Op 1 november jl. was het tijd voor alweer de 10e editie van de EET met je hart campagne.

Missie benefietgala Helen Dowling Instituut geslaagd

Directie HDI en Fien Vermeulen met opbrengstcheque

Als je vastloopt door kanker, kan professionele psychologische zorg noodzakelijk zijn om verder te kunnen. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt deze zorg. Omdat het aantal mensen dat leeft met de gevolgen van kanker nog altijd groeit, stijgt ook de roep om deze zorg. Daarom wil het HDI uitbreiden. Op 30 oktober werd tijdens het benefietgala in de Utrechtse Jaarbeurs geld opgehaald voor een nieuw te openen locatie in Nijmegen. De opbrengst was met 189.840 euro boven verwachting.

Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

Een tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en de mate kan per persoon verschillen. Waar de een tegenslag of verdriet na verloop van tijd een plekje kan geven, wordt het voor de ander steeds lastiger om positief te blijven. Deze negatieve gedachten kunnen dan overgaan in gevoelens van eenzaamheid. Dit kan iedereen overkomen.

'Dans en muziek als hét medicijn bij dementie'

Dans en muziek als hét medicijn bij dementie

Onlangs was het Wereld Alzheimerdag. De Alzheimer regio Zeist en omstreken organiseerde een bijeenkomst in HF Witte in de Bilt. Het thema van wereld Alzheimerdag was Samen oplopen. Tijdens de bijeenkomst werd dit vertaald in samen bewegen op muziek.

Fotograaf
Mel Boas

Wethouder kookt mee tijdens de week van de Dementie

Wethouder Laura Hoogstraten kookte mee tijdens de week van de Dementie

Onlangs hielp Wethouder Hoogstraten mee met het bereiden van het driegangen diner bij de onvergetelijke kookclub in Ontmoetingcentrum Het Binnenbos (Kerckebosch). Samen met Rob Bijkerk en dochter Sandra maakte de wethouder een gerecht voor het mediterrane driegangen diner. De onvergetelijke kookclub is voor mensen met de diagnose dementie en een mantelzorger. Samen bereiden zij een maaltijd, die vervolgens samen wordt gegeten. 

Fotograaf
Mel Boas

96-jarige mevrouw Schollaart maakt fietstocht door Zeist

Mevrouw Schollaart

De 96-jarige mevrouw Schollaart uit Zeist had een grote wens: nog eenmaal een mooie fietstocht maken door Zeist. Zij had al 9 jaar niet meer gefietst. Zij is ook Zonnebloemgast en tien  Zonnebloemvrijwilliger Sjanie van de wens van mevrouw Schollaart hoorde was zij meteen bereid om deze mevrouw te begeleiden bij het fietsen. Zo geschiedde.