Gezondheid

Het Meldpunt, voor vervoer binnen de gemeente De Bilt

Het Meldpunt

Sinds 1 januari 2021 is Het Meldpunt Vrijwilligerswerk een onderdeel van MENS De Bilt en gaat het verder onder de naam Het Meldpunt.

Het bestuur, Roeli Olthof en Carry Zoutman, is gestopt en er zijn twee coördinatoren gevonden, Corrie Lucassen en Djouke Reitsma. Zij waren al betrokken bij Het Meldpunt als telefonistes. Zij gaan nu bij MENS het Meldpunt voortzetten.

Auteur
MENS De Bilt

Kinderen met een handicap laten sporten

Colette Zee – Directeur Stichting IT4Kids  Vincent van Voorden – Project- & partnership manager Stichting IT4Kids  Marie-Louise Lemmen – Directeur Esther Vergeer Foundation  Esther Vergeer – Oprichter Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation en Stichting IT4Kids gaan in 2021 samenwerken met als doel om kinderen met een beperking een sportkans te geven. 

Dit verwezenlijken de partijen door kinderen, met leeftijdsgenoten, te laten tennissen tijdens het jaarlijkse tenniskamp van de Esther Vergeer Foundation. De ondertekening van de samenwerking vond plaats in het midden van het land bij tennisclub Shot in Zeist. 

Auteur
IT4 Kids

Wat als ik, als mantelzorger, uitval? Heb ik een Noodplan?

Op dinsdag 19 januari organiseert Steunpunt Mantelzorg Zeist een webinar/online bijeenkomst voor mantelzorgers over het maken van een noodplan. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, deelname is gratis.

Een noodplan, of zorgplan, is een overzicht van alle zorgtaken die een mantelzorger uitvoert, de gewoontes en wensen van degene waarvoor wordt gezorgd en een lijst met belangrijke telefoonnummers van betrokkenen. Een noodplan maakt het makkelijker om de zorg voor de naaste over te dragen aan een ander, als dat nodig is.

Bijzonder mooi jaar voor de Voedselbank Zeist

Voedselbank logo

De steun uit de samenleving voor de Voedselbank Zeist was dit jaar overweldigend. Het hele team bestaande uit voedselverzamelaars, chaufferen, magazijnmedewerkers, winkelassistenten, sorteerders coördinatoren, beoordelaars en bestuur zijn zeer dankbaar dat zij dit werk voor gemiddeld 130 gezinnen van een prachtige aanvulling op hun wekelijkse voedselboodschappen hebben kunnen verstrekken.