Gezondheid

24/7 AED aan pand gemeentehuis Zeist 

Wethouder Marcel Fluitman samen met gemeentehuis-gastvrouw Asha bij de nieuwe AED aan de achterzijde van het gemeentehuis.

Sinds kort hangt er een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij de achteruitgang van het gemeentehuis van de gemeente Zeist, in de doorgang vanaf de Stuivingastraat. Hierdoor is er ook in de directe omgeving van het gemeentehuis nu 24 uur per dag een AED beschikbaar. 

Burgemeester Potters feliciteert 100-jarige Van Tamelen

Mevrouw van Tamelen-Waldijk

Onlangs heeft burgemeester Potters mevrouw Van Tamelen-Waldijk gefeliciteerd met haar 100ste verjaardag. Zij stelde dit bezoek in de Vijverhof zeer op prijs. Aan het einde van de middag, werd de jarige dame met een grote witte limousine bij de Biltsche Hoek afgezet, waar de hele familie haar stond op te wachten. Als afsluiting was er een feestelijk etentje.

Fotograaf
Janny Smits

In gesprek over levensvragen in Bibliotheek Bilthoven

Zit je in een kantelpunt in je leven of heb je vragen waar je met een geestelijk verzorger over door zou willen praten? Bij het inloopspreekuur ben je van harte welkom om in gesprek te gaan over rouw-, verlies- en stervensvragen. De koffie staat klaar. Een medewerker van het Bezinningshuis en Centrum voor Levensvragen ZO-Utrecht kan je, onder voorwaarden, gratis consulten met een geestelijk verzorger bij je thuis aanbieden.

Mantelzorgwaardering 2021 De Bilt uitgereikt

Uitreiking Mantelzorgwaardering

Anne Brommersma en Madeleine Bakker-Smit reikten op 11 november de Biltse Mantelzorgwaardering 2021 uit. Voorafgaand aan de uitreiking was er eerst in  De Biltsche Hoeck tijd voor een kopje koffie en een goed gesprek. Daarna kregen de aanwezige mantelzorgers de waardering overhandigd. Deze waardering bestaat uit bonnen met een waarde van € 50,00, te besteden bij de lokale winkeliers en ondernemers die tijdens de lockdown waren gesloten.

Lift je leven programma begint weer in december

Lift je leven

Op dinsdag 14 december start er nieuwe Lift je leven groep. Dit actieprogramma is ontwikkeld door dr. Jeanine Schreurs. Nadat zij zelf forse daling in haar inkomen meemaakte, is zij haar leven anders gaan inrichten, veel duurzamer. Zo merkte ze dat ze zich met minder geld en minder spullen, gelukkiger ging voelen.  Uiteindelijk leidde deze ervaring tot een promotieonderzoek.

EET met je Hart campagne 2021 van start

EET met je Hart campagne

Op 1 november openden Bell’s, Blink, Bakkerij Brandsma, het Broodlokaal, Bistro Jan, Brasserie Bon Vivant, de Colonel, CostaRozzi, kipspecialist Jan Broer, het Jagershuys, de Jonckheer, de Koffietafel, Kasteel Kerckebosch, Twist of Flavours “TOF”, Lokaal Victoria, Monterosso en Snackcenter Francois hun deuren voor de EET met je Hart campagne 2021. 

Fotograaf
Mel Boas