Culinair

Kerstlunch voor alleenstaanden bij MENS De Bilt

Kerstlunch

"Wat doe jij met de kerst?" was al voor december een veelgehoorde vraag. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om deze dagen door te brengen met familie of vrienden. Vorig jaar was er een mooi vrijwilligersinitiatief en heeft een groepje alleenstaanden op eerste kerstdag samen gegeten in ons servicecentrum aan de Molenkamp. Vanwege gezondheidsredenen zou dat dit jaar helaas niet gaan lukken. 

Fotograaf
Wilma van Poelgeest

Kookboek Smaakvol voor en door bewoners L-flat

Kookboek Smaakvol voor en door bewoners L-flat

De renovatie van de L-flat is dé aanleiding voor het maken van het kookboek. Want eten is niet alleen een eerste levensbehoefte, het verbindt mensen ook met elkaar. Achter de 728 voordeuren die de L-flat telt, wonen ruim 2.000 mensen van veel verschillende culturen. Om elkaar en elkaars culturen beter te leren kennen, maakte woningcorporatie Woongoed Zeist samen met bewoners een kookboek.

EET met je hart: Aanschuiven tegen eenzaamheid

EET met je hart

De dagen worden korter en guurder. Voor de ruim 700.000 eenzame ouderen in ons land breekt hiermee een extra moeilijke tijd aan: nóg meer binnenshuis, nóg minder aanspraak, nóg vaker alleen. Stichting Met je hart rekent af met eenzaamheid onder ouderen door structurele ontmoetingen te organiseren. En helpt hen daarbij letterlijk de drempel over. Op 1 november jl. was het tijd voor alweer de 10e editie van de EET met je hart campagne.

Wethouder kookt mee tijdens de week van de Dementie

Wethouder Laura Hoogstraten kookte mee tijdens de week van de Dementie

Onlangs hielp Wethouder Hoogstraten mee met het bereiden van het driegangen diner bij de onvergetelijke kookclub in Ontmoetingcentrum Het Binnenbos (Kerckebosch). Samen met Rob Bijkerk en dochter Sandra maakte de wethouder een gerecht voor het mediterrane driegangen diner. De onvergetelijke kookclub is voor mensen met de diagnose dementie en een mantelzorger. Samen bereiden zij een maaltijd, die vervolgens samen wordt gegeten. 

Fotograaf
Mel Boas

Intercultureel Eetcafé weer terug op een nieuwe locatie

Na lang zoeken naar een nieuwe locatie zijn we toch weer een beetje terug bij ‘af’: op zondag 2 oktober maakt het Intercultureel Eetcafé onder leiding van Pinipa en Niro Manawaduge een doorstart in ontmoetingscentrum Bij de Tijd, Prof. Dr. Kamerling Onnesweg 14 in De Bilt.

In het ontmoetingscentrum van Silverein is de wens ontstaan om meer contact met de buurt te krijgen. Er is daarom contact gezocht met MENS en zo zijn wij met elkaar overeengekomen om weer elke eerste zondag van de maand samen te eten.