Zeist

Soroptimisten Zeist steunen Voedselbank

Op woensdag 31 maart overhandigden Christine Manders (links) en Ariane Groot (rechts) de symbolische cheque van 4100 euro aan VBZ-bestuurslid Saskia Eisberg-’t Hooft.

Voor het tweede jaar op rij hebben de Soroptimisten Zeist een actie gehouden waarvan de opbrengst is geschonken aan de Voedselbank. Dit keer gaat het om het mooie bedrag van 4100 euro. 

Auteur
Voedselbank Zeist

Samen zonnepanelen kopen via ‘Zon op Zeist’

Zon op Zeist

De collectieve actie voor zonnepanelen is weer van start gegaan. Huiseigenaren in Zeist kunnen individueel of samen met de buren zonnepanelen kopen. Dat levert flink wat voordeel op: een kwalitatief goed en voordelig aanbod van zonnepanelen, extra garanties én ook nog burenkorting als er meerdere buren meedoen. Om bewoners te informeren over zonnepanelen en de actie organiseert Mijn Groene Huis meerdere informatiebijeenkomsten.

Auteur
Mijn Groene Huis

Autocoureur Morris Schuring jongste debutant ooit

Morris Schuring

Morris Schuring debuteert dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De pas zestienjarige autocoureur uit Den Dolder is daarmee de jongste deelnemer ooit in deze prestigieuze autosportcompetitie. Hij gaat uitkomen voor het Nederlandse topteam GP Elite, dat vorig jaar de Porsche Supercup-titel greep. Ook zal Morris drie weekeindes rijden in deze Porsche Mobil 1 Supercup.  

Dwarslopersfestival de eenzame stad online

Het Dwarslopersfestival DE EENZAME STAD is een co-productie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist over wat eenzaamheid betekent en het verlangen naar verbondenheid. 

Op het festival zijn optredens van muzikanten, spoken word kunstenaars, theatermakers en zijn er gespreksmarathons. Laura van Dolron en Babs Gons treden op, er is jong poptalent te zien en Spinvis en Saartje van Camp sluiten af met een sprankelend slotconcert.  

Studeren met een snufje cultuur in Slot Zeist

Orangerie Slot Zeist

Stichting Liox faciliteert gratis rustige en inspirerende studieplekken in samenwerking met Slot Zeist. We willen studenten in deze coronatijd graag een mooie en veilige plek bieden voor hun studiewerkzaamheden. Op maandag 19 april, 26 april en maandag 10 mei is er de mogelijkheid voor studenten om (uiteraard coronaproof) te studeren in Slot Zeist. Op deze drie maandagen zijn er twee sessies per dag waarin per sessie plek is voor 30 studenten.

Auteur
Stichting Liox

Vrijwilliger Carla Meeng legt derde tegel in de Walk of Fame  

Carla Meeng en Marcel Fluitman leggen tegel

Afgelopen donderdag was het zover: vrijwilliger van het jaar 2020 Carla Meeng mocht samen met wethouder Marcel Fluitman ‘haar’ tegel leggen in de Walk of Fame. Het is de derde tegel op rij in de Walk of Fame die exclusief voor vrijwilligers in de gemeente Zeist is gemaakt. Hij bevindt zich in een zijstraat van de Slotlaan ter hoogte van de Bruna. 

Auteur
Vrijwilligerscentrale Zeist
Fotograaf
Mel Boas

Seizoen Oude Muziek met vier concerten in Zeist

Seizoen Oude Muziek logo

Seizoen Oude Muziek, van de makers van Festival Oude Muziek, kan natuurlijk niet ontbreken in Zeist. Met vier concerten in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente bieden wij ook het komende seizoen een gevarieerd programma aan. 

Auteur
Seizoen Oude Muziek

Eet Mee introduceert Taal aan Tafel

Taal aan tafel

In deze coronatijd is het voor mensen met een vluchtelingachtergrond extra lastig om contacten te leggen en daarmee hun spreekvaardigheid in het Nederlands te verbeteren, iets waar ze veel behoefte aan hebben. Op verzoek van een grote groep nieuwkomers is Eet Mee daarom gestart met een nieuw initiatief: Taal aan Tafel. Via video-etentjes de taal oefenen en nieuwe mensen leren kennen, terwijl je ondertussen gezellig samen online eet.

Auteur
Stichting Eet Mee

Bewandel de nieuwe Beeldenroute in Zeist

Gemeente Zeist

De gemeente Zeist heeft haar beeldenroute vernieuwd. De beeldenroute, die loopt van het Slot Zeist tot in het centrum van Zeist, bestaat uit 48 kunstwerken. Met deze route wil de gemeente Zeist kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen en mensen laten genieten van het werk van de kunstenaars. De kan vanaf nu gelopen worden en er is een handzaam boekje ontwikkeld om meer informatie te geven over de beelden.

Auteur
Gemeente Zeist

Inwonerscommissie Zeist: gemeente, dit is ons advies!

Rapport Adviescommsie

Eénenzestig voorstellen om de inkomsten en uitgaven van de gemeente weer in balans te krijgen. Dat is wat de Inwoners Advies Commissie op 30 maart aan de gemeenteraad en het college van B&W hebben aangeboden. De commissie bood haar adviesrapport aan tijdens een digitale bijeenkomst. Deze is terug te zien op www.zeist.nl/iac. Tijdens deze bijeenkomst heeft de burgemeester de Inwoners Advies Commissie van haar taak ontheven.

Auteur
Gemeente Zeist