Zeist

Winnaars Rode en Groene Pluim van GroenLinks Zeist

Winnaars Rode en Groene Pluim

Voedselbank Zeist en Stichting Riforest hebben de Rode en de Groene Pluim van GroenLinks Zeist gewonnen voor hun bijzondere bijdragen aan een sociaal en duurzaam Zeist.
Voedselbank Zeist helpt alle mensen in de gemeente Zeist die met een inkomen onder het bijstandsniveau rond moeten komen met voedsel, zeer nodig in deze tijd van hoge inflatie. 

Wisseling bij Samen Duurzaam Zeist

Wisseling bij Samen Duurzaam Zeist

Samen Duurzaam Zeist is een overkoepelend platform van duurzame initiatieven van inwoners van Zeist. Het platform wordt ondersteund door een community- en een communicatiemedewerker. Na drie jaar zijn Willy Douma en Hans Snel in deze functies opgevolgd door Margreet Van Der Pijl en Fons Pennings.

Fotograaf
Mel Boas

Dansavond Retro Deluxe in De Peppel

Op zaterdag 28 januari kunnen de voetjes van de vloer in Poppodium De Peppel. Retro Deluxe is een dansavond met meezingers, classics, tijdloze beats en nieuwe parels, van de sixties tot en met de jaren 10. De dj’s deze avond zijn bekend van feesten als 80’s Verantwoord, 90’s NOW en Zer00’s Heroes en weten iedereen te vermaken met hun muziek. De deuren op de Montaubanstraat 106 gaan open om 21.00 uur en tickets zijn voor € 10,- verkrijgbaar via www.peppel-zeist.nl

Zeister herdenking van de Holocaust

Rabbijn Hannah Nathans spreekt de Kaddisj uit op 28 januari 2022

Het Comité 4 en 5 mei Zeist herdenkt, samen met de gemeente Zeist, op zondag 29 januari 2023 de Holocaust. Om 14.00 uur start een herdenkingsbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Daarna leggen burgemeester Koos Janssen, namens het college van B&W, en nabestaanden van slachtoffers uit Zeist kransen bij het Joods monument in het Walkartpark. De herdenking is om 15.00 uur afgelopen.

Fotograaf
Mel Boas

Geslaagde nieuwjaars-bijeenkomst Zonnebloem Zeist

Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Zeist

Het jaar van de Zonnebloem begint elk jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer werd het wel een heel bijzondere meeting met een heel gevarieerd programma. Direct bij binnenkomst werden onze gasten/deelnemers getrakteerd op een glaasje prossecco met wat lekkers en konden ze met hun tafelgenoten elkaars verhalen en ervaringen over de recente feestdagen met elkaar delen.

Wouter geeft pianoconcert rondom thema ‘Water’

Pianovirtuoos Wouter Harbers is inmiddels een begrip in Zeist. Woensdagochtend 1 februari geeft hij zijn vijfde koffieconcert in de Sionskerk.  Dit keer wordt het letterlijk een ‘spetterend’ concert! 

De koffieconcerten zijn een succes: er moeten regelmatig mensen naar huis worden gestuurd vanwege een overvolle zaal. Het concert op woensdag 1 februari is inmiddels ook al bijna volgeboekt, dus wees er tijdig bij!