Zeist

Verduurzaming L-flat in volle gang

Wethouder Marcel Fluitman overhandigt een pannenset aan mevrouw Bieter  in haar gerenoveerde keuken in de L-flat. Samen met Rob Wassenberg van Woongoed Zeist bekijkt hij ook het nieuwe kooktoestel dat al eerder geplaatst is.

Bij de renovatie van de L-flat is er veel aandacht voor duurzaamheid. Woningcorporatie Woongoed Zeist heeft voorzieningen aangebracht in alle keukens zodat de bewoners elektrisch kunnen gaan koken. Alle gasleidingen worden verwijderd. Van de gemeente Zeist krijgen alle bewoners een kooktoestel en een pannenset.

Auteur
Gemeente Zeist

Senioren bewegen op muziek tijdens Buitenspeeldag

Lekker bewegen op live muziek tijdens het Buiten Spelen!

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag onlangs werden de bewoners van een aantal verzorgingstehuizen in Zeist met het project Buiten Spelen! getrakteerd op muziek, beweging en koffie met wat lekkers. 

Auteur
KunstenHuis De Bilt - Zeist
Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij

Reinaerde verbetert kwaliteit van zorg ondanks corona

Kunstenaar Cathalijne Smulders en cliënt Alie van de Glind in het kader van gastatelier Re-creatie op De Heygraeff in Woudenberg.

Het afgelopen jaar was ook voor Reinaerde bijzonder. De omgang met het coronavirus nam veel tijd en aandacht in beslag. Tegelijk moest er worden bezuinigd op uitgaven om de financiële positie te verbeteren én zijn er voorbereidingen getroffen voor een kwaliteitsverbetering in de nabije toekomst. Dit blijkt uit het Kwaliteitsrapport 2020 dat de zorgorganisatie deze week presenteerde. 

Auteur
Reinaerde
Fotograaf
Ben Nienhuis

Muurtentoonstelling Ralph Dundas Baron Tindal

Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Wij zijn zeer verheugd, dat de door corona uitgestelde muurtentoonstelling van Ralph Dundas Baron Tindal, nu toch geopend kan gaan worden. Ralph Dundas Tindal is begraven in een van de grafkelders op onze begraafplaats. Hij was een kleurrijke man en er is veel over hem gevonden. We hebben een kleine compilatie daarvan gemaakt en dit weer weergegeven op drie posters.  De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met het Zeister Historisch Genootschap. 

Auteur
Algemene Begraafplaats Zeist

Online-kunstlezing Frida Kahlo & Diego Rivera  

Volg de online-kunstlezing van kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist over het onstuimige leven en expressieve oeuvre van kunstenaarsechtpaar Frida Kahlo en Diego Rivera: A Love Revolution. Nu te zien in het Cobra Museum in Amstelveen.

Ze trouwden tot twee keer toe met elkaar. Rivera, Mexico’s grootste kunstschilder, muralist en rokkenjager, en Kahlo, Mexico’s bekendste en surrealistische kunstenares. Haar kunst kwam mede tot stand - of misschien wel dankzij- haar lichamelijke handicap als gevolg van een tramongeluk.

Bouwkavel of pand gezocht voor jongvolwassenen met autisme

Op de foto staan Maurik Jehee en Simone Engelmann

Stichting Authentiek Wonen zoekt een bouwkavel of een geschikt pand om een wooninitiatief te starten voor jongvolwassenen met autisme. Het liefst in Zeist of directe omgeving. “Het is zoeken naar de speld in de hooiberg, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we die speld gaan vinden’’, zegt initiatiefneemster Simone Engelmann uit Zeist

Auteur
Stichting Authentiek Wonen
Fotograaf
Mel Boas

Volleybalvereniging Nijenheim vernieuwt!

Volleybal

Volleybalvereniging Nijenheim bestaat al bijna 49 jaar. Ook de afgelopen periode heeft zij niet stilgezeten. Een nieuwe website, nieuwe voorzitter, nieuw logo én een nieuw tenue. De kernwaarden uit de missie en visie zijn gemengd volleyballen, plezier, sportief en ook competitief. Een frisse nieuwe start dus!

Fotograaf
Pixabay