Zeist

Scholieren wandelen voor vrede en uitreiking ‘vredesduif’ 

Linda Otterman, winnares in 2020, draagt hier de prijs over aan Theo Nederstigt. De Vredesduif is een glazen schaal, gemaakt door lokaal glaskunstenaar Wout Zijp.

De Nationale Vredesweek krijgt ook dit jaar in Zeist lokale aandacht, met een vredeswandeling voor scholieren en de uitreiking van een prijs voor vrede. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich actief inzet om de onderlinge relatie tussen mensen te bevorderen en uitgaat van de gedachte dat iedereen meetelt. Inwoners van Zeist en omgeving kunnen dit bijzondere moment bijwonen. 

Fotograaf
Platform L&R Zeist

Samen klussen, tuinieren, koken, praten en breien 

Actieve huurder Laurens in actie

Woningbouwcorporatie Woongoed Zeist en gemeente Zeist startten eind 2021 met een tweejarige proef om in Vollenhove nieuwe bewoners aan te trekken die iets extra’s voor hun buren en de buurt doen. Met het project ‘Gerichte woningtoewijzing’ kregen inmiddels 12 huurders op basis van hun motivatie een woning in de L-flat toegewezen. Zij leveren met hun inzet een positieve bijdrage aan de betrokkenheid en versterking van de buurt. 

Amy Winehouse-tribute in De Peppel 

Op vrijdag 16 september spelen The Originators ft Ms Wallace een tribute aan Amy Winehouse in Poppodium De Peppel in Zeist. Een muzikale ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia.

De deuren op de Montaubanstraat 106 gaan open om 20.30 uur en de entree is €14  in de voorverkoop en € 16 aan de deur. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.peppel-zeist.nl en volg De Peppel op Instagram en Facebook.  

Bas Verheijden treedt op in de Walkartkerk

Op zaterdagmiddag 24 september brengt Bas Verheijden een uniek Schubert programma met zijn meest virtuoze stuk voor piano solo: de Wanderer-Fantasie.

Daarnaast componeerde Schubert nog drie fantasieën voor piano solo. Bas Verheijden stofte deze onbekende juwelen voor u af. Eén Fantasie werd door Schubert nooit afgemaakt; hiervoor maakte Verheijden zelf het laatste gedeelte. U bent allen van harte welkom!

Yehailey nieuwe Zeister kinderburgemeester

De nieuwe kinderburgemeester Yehailey Adawde krijgt, in het bijzijn van burgemeester Koos Janssen, van Sebastian van Dijk de burgemeestersketting omgehangen.

Yehailey Adawde is onlangs tijdens de raadsvergadering door burgemeester Koos Janssen beëdigd tot kinderburgemeester van de gemeente Zeist. Zij neemt het stokje voor de komende twee jaar over van Sebastian van Dijk.

De Pyramide van Austerlitz in de Canon van Nederland

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz trad onlangs toe tot het netwerk van de Canon van Nederland. In dit netwerk werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. De historische locatie de Pyramide van Austerlitz is als sleutelstuk opgenomen en vertelt een verhaal bij het venster Napoleon Bonaparte.   

Test jouw literatuurkennis in Bibliotheek Idea

Woensdagavond 28 september kunnen literatuurliefhebbers hun literaire kennis weer testen in een bruisende literatuurquiz. Deze quiz vindt plaats in de bibliotheek in Zeist.

Het belooft weer een vrolijke én onderhoudende avond te worden. Voor de quiz zijn er drie rondes met vragen over bekende schrijvers, hun boeken en andere literaire weetjes. De vragen zijn van gemiddeld niveau, je hoeft geen expert te zijn om deel te kunnen nemen. De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.