Zeist

Kinderboekenweek in teken van geschiedenis

Kinderboekenweek

Heb jij zin om de werelden van vroeger te ontdekken in de boeken van nu? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek (30 sept t/m 11 okt) naar Bibliotheek Idea! Hier kun je van alles beleven en ontdekken rondom het thema Geschiedenis.    

Auteur
Bibliotheek Idea

Internationaal Lied Festival Zeist

Op vrijdag 30 oktober geniet je tijdens de Najaarsdag van het Internationaal Lied Festival Zeist van maar liefst zeven recitals door musici die met regelmaat op bekende podia in binnen- en buitenland te horen zijn. 

Normaal gesproken moet je voor een complete concertserie meerdere dagen of avonden uittrekken, maar tijdens de Najaarsdag krijg je in één dag de complete festivalervaring. En als kers op de taart ben je ook getuige van de wereldpremière van een nieuwe liedcompositie.

Van Tellingen-Pul Stichting: nieuwe aanvragen welkom

Heeft uw vereniging of stichting een leuk initiatief waarvoor u financiële steun nodig heeft? 

De Van Tellingen-Pul Stichting nodigt verenigingen en stichtingen uit de gemeente Zeist uit om vóór 1 oktober verzoeken voor financiële ondersteuning in te dienen. De aanvragen moeten betrekking hebben op maatschappelijk welzijn, onderwijs of cultuur. Ook aanvragen uit de Zeister sportverenigingen zijn welkom.   

Auteur
Van Tellingen-Pul Stichting

Provincie in maag met krakers in Huis ter Heide

Provincie Utrecht logo

De provincie Utrecht wil vier bouwkavels naast de voormalige vliegbasis Soesterberg verkopen. Op dit terrein staat een vervallen officierswoning, die onlangs door krakers zijn bewoond. Een lelijke streep door de rekening voor de provincie, die de kavels volgend jaar wil verkopen.

Auteur
Redactie

Morris Schuring geeft klinkend vervolg aan superdebuut

Morris Schuring

Dat zijn droomdebuut in de Porsche Carrera Cup Benelux geen toevalstreffer was, bewees Morris Schuring onlangs op de Nürburgring. Tijdens de tweede ronde van het kampioenschap won de vijftienjarige autocoureur uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Bovendien pakte hij de poleposition voor beide wedstrijden.  
 

Auteur
Blatter Media
Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux

Hoe belangrijk is de zelfstandig winkelier voor Zeist?

Meerwaarde

Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Ze ondersteunen veel plaatselijke activiteiten en verenigingen en zijn vaak actief in besturen. Dat vinden de betreffende winkeliers vanzelfsprekend. Maar juist omdat zij het vanzelfsprekend vinden is die inzet lang niet altijd voldoende bekend. 

Auteur
Vakcentrum

Kerk in Actie op zoek naar collectanten

Voor het eerst in de geschiedenis organiseert Kerk in Actie een landelijke huis-aan-huiscollecte. De collecte wordt gehouden in de week van 29 november t/m 5 december. Doel van de collecte is hulp aan vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kerk in Actie zoekt nog collectanten. Doet u mee?

Auteur
Kerk in Actie

Vier de vredesweek in het Kerkelijk Centrum Zeist-West

Aan het begin van de vredesweek, zondag 20 september, wordt een oecumenische vredesdienst gehouden in het Kerkelijk Centrum Zeist-West. Aanvang 9.45 uur. Het thema is: “Vrede verbindt over grenzen”.

Het is een gezamenlijke viering van de Parochie Sint Maarten, Doopsgezinde Gemeente Zeist, de Evangelische Broedergemeente en de Protestantse wijkgemeente Zeist-West.

Auteur
Raad van Kerken Zeist

Wil jij alles weten van de natuur, word Scharrelkid!  

lekker scharrelen in de natuur met IVN

In september 2020 gaat het nieuwe jaar voor de IVN Scharrelkids van start. Ben jij tussen de 8-12 jaar en woon je in de omgeving van Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn, en wil je meer weten over knotsgekke paddenstoelen, stoere bomen, zingende vogels en nog veel meer? Dan kun je één keer per maand met echte natuurgidsen van de IVN op stap. 
 

Auteur
IVN Heuvelrug en Kromme Rijn
Fotograaf
IVN Heuvelrug en Kromme Rijn