Natuur

Gemeente De Bilt laat zich van haar diervriendelijke kant zien

Egel

Tijdens de gemeenteraad van 24 november heeft GroenLinks samen met de fracties van VVD, ChristenUnie en PvdA een motie ingediend om het college op te roepen dierenwelzijnsbeleid te maken. Tijdens de stemming was er ook steun van D66 en SP en daarmee is de motie aangenomen en zal er dierenwelzijnsbeleid in gemeente De Bilt komen. Meerdere gemeenten zijn hierin voorgegaan. Aangezien er veel meer dieren dan mensen leven in gemeente De Bilt, is het goed dat ook dieren een stem krijgen.

Utrechts Landschap werkt aan veiligheid Zeisterbos

Zagen met gebruik van hoogwerker

Vanaf 21 november vinden er gedurende een aantal weken snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker Boomverzorging, gespecialiseerd in groen erfgoed.

Fotograaf
Hoefakker Boomspecialisten

Utrechts Landschap: Help mee de rust te bewaren

Bewaar de rust

Utrechts Landschap is deze week gestart met de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur. Help mee!

Schuberts Nachtlieder met Boswandeling bij Beauforthuis

Op zaterdagavond 29 oktober organiseert de Schubert Stichting ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht in het Beauforthuis een bijzondere avond met een liedrecital dat wordt voorafgegaan door een boswandeling. Vanaf 20.15 uur luistert u dan naar een programma met Schuberts grootste ‘hits’ en onbekende juwelen uit zijn rijke oeuvre door bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden.

Utrechts Landschap maakt kennis met omwonenden

Heidetuin Driebergen-Rijsenburg

Vanaf woensdag 12 oktober is Utrechts Landschap officieel eigenaar van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Door de aankoop worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop, die dankzij vele donaties mogelijk was.

Fotograaf
Renk Ruiter

Laatste gratis ophaalronde snoeihout in Zeist

Bos snoeihout

In oktober organiseert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in de gemeente Zeist de vierde en tevens laatste gratis ophaalronde van 2022 voor het snoeihout.  Als u deze ophaalronde snoeihout wilt aanbieden, kunt u hiervoor tot en met 17 oktober een afspraak maken. Bij het maken van de afspraak krijgt u de exacte ophaaldatum door.

Trash Box stimuleert jongeren om afval in de bak te gooien   

Trashbox Kerckebosch

Het schoolplein bij de Brede School in Kerckebosch Zeist heeft een bijzondere prullenbak gekregen. Deze ‘Trash Box’ beloont jongeren met hun eigen muziek als ze hun afval in de bak gooien. Samen met andere originele aanpassingen moet de bak ervoor zorgen dat het speelplein vrij blijft van zwerfafval. Onlangs (World Cleanup Day) gaven enkele jongeren uit de wijk, samen met wethouders Wouter Catsburg en Angėle Welting, het startsein voor een zwerfafvalvrij speelplein.

IVN minicursus diersporen iets voor jou?

IVN organiseert een cursus diersporen met een theorie avond op 5 september en een excursie op 10 september in Zeist. Voor iedereen die bij een boswandeling wel eens heeft gedacht: van welk dier is dit een pootafdruk? Of waarvan is dit een vraatspoor? IVN gidsen Tim van Mourik en Rob Oosterling vertellen je veel leuke weetjes en nemen je vervolgens mee naar buiten om van alles te zien en leren over diersporen.