Natuur

Groen licht voor geveltuintjes in Zeist

Geveltuin

Inwoners van Zeist kunnen sinds kort zonder vergunning een geveltuintje aanleggen. Bewoners van woningen met gevels die grenzen aan een stoep, mogen dan dus een stukje stoep gebruiken om een klein tuintje aan te leggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een uitvoeringsbesluit genomen.

Auteur
Gemeente Zeist

Fluisterstille nieuwe Pont maakt eerste vaarexcursie

Pont Utrechts Landschap

Afgelopen weekend maakte de nieuwe ‘Pont Utrechts Landschap’ haar eerste vaarexcursie over de Kromme Rijn. Utrechts Landschap heeft de oude Pont vervangen door een elektrisch exemplaar, een groene én fluisterstille boot. De stilte op het water tijdens het varen, maakt een excursie met de Pont nu nog specialer. 

Auteur
Utrechts Landschap

Gemeente Zeist pakt Gravilyn paden aan

fietspad

De VVD in Zeist heeft aan het college vragen gesteld over voet en fietspaden die met GraviLyn bedekt zijn. Sommige paden liggen er prachtig bij, op andere paden is er volgens de VVD ronduit sprake van een smeertroep. Er zijn klachten gekomen over de paden langs de Koelaan, Tolhuislaan en Lyceumlaan.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Burgemeester Janssen opent Zeister Muziekwandeling

Onlangs werd de opening verricht door burgemeester Koos Janssen van Zeist in de Wijngaard Hoog Beek en Royen, een der buitenplaatsen van de route.

Onlangs is de Zeister Muziekwandeling – Sprengenroute officieel geopend door de burgemeester van Zeist Koos Janssen. De feestelijke opening vond plaats in de Wijngaard Hoog Beek & Royen waar één van de drie muziekborden die langs de wandelroute staan werd onthuld. 

Auteur
Stichting Zeister Muziekdagen
Fotograaf
Boasphoto

Nieuwe rondwandeling in het Lyceumkwartier

Wandeling

In samenwerking met een aantal wijkgenoten en de Vereniging Lyceumkwartier Zeist (VLZ) is een digitale cultuurhistorische route gemaakt door de wijk Lyceumkwartier. De wandeling is niet alleen voor wijkbewoners, ook geïnteresseerden uit overig Zeist en de kernen eromheen zullen veel plezier beleven aan de verhalen over monumentale gebouwen en het historisch groen.

Auteur
Buurtbewoners Lyceumkwartier en de wijkvereniging VLZ
Fotograaf
Pixabay

Maak kennis met de vliegers op de vliegbasis

Maak kennis met de uiterst zeldzame kommavlinder tijdens de Utrechtse Natuurdagen

Utrechts Landschap organiseert van 8 tot en met 10 juli de Utrechtse Natuurdagen, met als thema ‘Vliegers op de vliegbasis’. Tijdens deze dagen kan iedereen kennismaken met zeldzame vlinders, bedreigde vogels, nieuw ontdekte sluipvliegen en werkelijk álles wat vliegt boven Park Vliegbasis Soesterberg. Op zaterdag 10 juli is er op de vliegbasis een publieksdag met activiteiten voor jong en oud.

Auteur
Utrechts Landschap
Fotograaf
Herman van den Bijtel

Participatie inwoners over energie moet beter

Windturbine

De bouw van windturbines door gemeente De Bilt in een bos bij Lage Vuursche gaat niet door. Na massale protest van omwonenden hebben BenW van De Bilt besloten van de optie Lage Vuursche af te zien.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Lage Vuursche hekelt plan windmolens De Bilt

Windturbine

Bewoners van Lage Vuursche zijn tegen de komst van windmolens op het grondgebied van gemeente De Bilt, vlakbij hun dorp. De gemeente De Bilt wil op locatie Maartensdijksche Bosch Noord mogelijk windmolens van bijna 250 meter hoog neerzetten. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay