Cultuur

Monumentale Verhalen in de Zeister Bossen

Op zaterdagmiddag 10 september vindt het jaarlijkse Festival Zeist vertelt plaats. Van 12.00 tot 16.30 uur. Voor de tweede keer wordt het georganiseerd op de locatie van het Bezoekerscentrum De Boswerf. Het unieke milieu- en educatiecentrum annex speelbos.

Op een zestal plekken in en rond het bezoekerscentrum zullen meer dan 10 vertellers gedurende deze middag doorlopend tal van verhalen vertellen. Verhalen voor volwassenen en voor kinderen. Dat wordt bij de locaties aangegeven.

Corine Dijkhuizen nieuwe Commissaris Hotel Theater Figi

Corine Dijkhuizen

Corine Dijkhuizen is aangetreden als Commissaris van Figi Groep BV. Met haar jarenlange ervaring en topposities op facilitair en hospitality gebied bij o.a. Rotterdam Ahoy, Duinrell, Facilicom en Albron is dit een aanwinst als toezichthouder op het bestuur van dit veelzijdige familiebedrijf.
 

Taxatiemiddag in Het Wapen van Rijsenburg

Op donderdag 4 augustus vindt er een taxatiemiddag plaats in Het Wapen van Rijsenburg in Driebergen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Ontmoet Krypto en Ace uit de film DC Club van Super-Pets

Op zaterdag 6 augustus komt de DC Club van Super-Pets naar je toe. De twee honden Krypto en Ace uit de film komen langs in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Vanaf 11.00 uur is er 45 minuten lang de mogelijkheid voor bezoekers om de personages te ontmoeten.

Ga op de foto met Krypto en Ace en geniet daarna van de film DC Club van Super-Pets, die om 12.00 uur aansluitend vertoond wordt. Tickets voor deze voorstelling bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht zijn hier verkrijgbaar. 

Nieuwe serie Boek & Film in Figi-bioscoop

Gerlinda Heywegen

In september start in Figi-bioscoop voor het negende seizoen een nieuw programma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Twee series van vijf boekverfilmingen die door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen (zie foto) worden ingeleid. Daarbij is er steeds aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken.

Herdenking Japanse capitulatie De Bilt

Gemeente De Bilt

Op maandag 15 augustus om 13.30 uur vindt de jaarlijkse herdenking plaats van de capitulatie van Japan en daarmee het werkelijke einde van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt gehouden bij het monument voor het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven.