Cultuur

Jazzzcafé Zeist: Mark Lotz 3 feat. Bert van den Brink

Meesterfluitist Mark Lotz ontmoet de pianist Bert van den Brink en de jonge contra bassist William Barrett. Lotz en van den Brink zijn beiden musici die met een lange en kleurrijke carrière die met veel internationale artiesten samen hebben gewerkt: Van den Brink onder andere met Chet Baker, Dee Dee Bridgewater en Toots Thielemans en Lotz met onder andere Chris Potter, Don Byron en Dave Tronzo. Barrett is een bassist die met een voor zijn leeftijd verrassend doorleefd en met veel autoriteit speelt. Mainstream jazz van grote klasse

Traditionele Volkskerstzang in Oude Kerk van Zeist

Op Kerstavond, 24 december 2022, wordt vanuit de prachtige Oude Kerk van Zeist de traditionele Volkskerstzang georganiseerd.

Dit is een mooie, muzikale avond waarbij het samen zingen van (bekende) kerstliederen centraal staat. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. En zoals elk jaar: na afloop wordt er heerlijk warme chocolademelk geschonken! Bent u erbij en zingt u mee? Meer informatie kunt u vinden op www.kerstinzeist.nl

Winnaars LiteratuurPrijs Zeist 2022

Winnaar Literatuurprijs

Onlangs maakte wethouder Laura Hoogstraten in theater De Klinker de prijswinnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2022 bekend. Saskia van Leendert uit Lent-Nijmegen ontving de eerste prijs, 350 euro, voor haar gedicht ‘Ontheemd’. De tweede prijs, 250 euro, was voor Bart Boom uit Oegstgeest. Jan-Paul Rosenberg uit Zeist mocht de derde prijs, 150 euro, in ontvangst nemen.

Fotograaf
Mel Boas

Eindelijk weer voorstellingen Toneelvereniging Steeds Beter

Nadat verschillende voorstellingen vanwege de lockdowns moesten worden afgelast, kan de Biltse Toneelvereniging Steeds Beter eindelijk weer drie voorstellingen verzorgen, en wel van de komedie ‘Gouwe Handjes’ van Haye van der Heyden.

De regie is in handen van Henri Nap. De voorstellingen vinden plaats op vrijdagavond 25, zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 november. Locatie is de theaterzaal van Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven. De aanvang op de beide avonden is 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), en op zondagmiddag 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur).