Cultuur

Kinderboekenweek in teken van geschiedenis

Kinderboekenweek

Heb jij zin om de werelden van vroeger te ontdekken in de boeken van nu? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek (30 sept t/m 11 okt) naar Bibliotheek Idea! Hier kun je van alles beleven en ontdekken rondom het thema Geschiedenis.    

Auteur
Bibliotheek Idea

Internationaal Lied Festival Zeist

Op vrijdag 30 oktober geniet je tijdens de Najaarsdag van het Internationaal Lied Festival Zeist van maar liefst zeven recitals door musici die met regelmaat op bekende podia in binnen- en buitenland te horen zijn. 

Normaal gesproken moet je voor een complete concertserie meerdere dagen of avonden uittrekken, maar tijdens de Najaarsdag krijg je in één dag de complete festivalervaring. En als kers op de taart ben je ook getuige van de wereldpremière van een nieuwe liedcompositie.

Van Tellingen-Pul Stichting: nieuwe aanvragen welkom

Heeft uw vereniging of stichting een leuk initiatief waarvoor u financiële steun nodig heeft? 

De Van Tellingen-Pul Stichting nodigt verenigingen en stichtingen uit de gemeente Zeist uit om vóór 1 oktober verzoeken voor financiële ondersteuning in te dienen. De aanvragen moeten betrekking hebben op maatschappelijk welzijn, onderwijs of cultuur. Ook aanvragen uit de Zeister sportverenigingen zijn welkom.   

Auteur
Van Tellingen-Pul Stichting

Spectaculaire Bridge to Liberation op RTV Utrecht

In het kader van 75 bevrijding zendt RTV Utrecht Bridge to Liberation uit. Dit jaar de zevende editie van Bridge to Liberation! Een beleving met muziek, special effects, film en dans neemt je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. 

Auteur
RTV Utrecht

Kunstmarkt De Bilt gaat dit jaar niet door

Kunstmarkt De Bilt

Vrijdag 11 september zou om 17.00 uur de 20e editie van Kunstmarkt De Bilt van start gaan. Twee dagen lang kunst, cultuur, muziek, dans en theater voor jong en oud. Dit weekend bleef het echter rustig in het Van Boetzelaerpark.

Auteur
Kunstmarkt De Bilt

Vier de vredesweek in het Kerkelijk Centrum Zeist-West

Aan het begin van de vredesweek, zondag 20 september, wordt een oecumenische vredesdienst gehouden in het Kerkelijk Centrum Zeist-West. Aanvang 9.45 uur. Het thema is: “Vrede verbindt over grenzen”.

Het is een gezamenlijke viering van de Parochie Sint Maarten, Doopsgezinde Gemeente Zeist, de Evangelische Broedergemeente en de Protestantse wijkgemeente Zeist-West.

Auteur
Raad van Kerken Zeist

Historische Tweede Wereldoorlog fietstocht

Wethouder Sander Jansen, Elisabeth del Court König - van Essen, Henriëtte van Essen (nichtjes van Wilhelmina) onthullen straatnaambordje.

Meer dan 30 fietsers hadden zich onlangs verzameld op het station van Den Dolder, het startpunt van de 2 uur durende fietstocht langs de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. 

Auteur
Historische Vereniging Den Dolder
Fotograaf
Ankie Keijzer

Kunstlezing over grootmeester John Constable in Bilthoven

Op donderdagochtend 15 oktober van 10-11.30u organiseert Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist weer een kunstlezing in de Expozaal in Bilthoven aan de Julianalaan 22. 

Dit keer gaat de lezing over de Engelse grootmeester van de Romantiek: John Constable. De lezing vormt een mooie basis als voorbereiding op een bezoek aan de gelijknamige tentoonstelling in Teylers Museum Haarlem. U bent van harte welkom voor deze coronaproof lezing na aanmelding via www.kunstuitzeist.nl of bel 06-50489752. De prijs bedraagt € 12,50 pp.