Cultuur

Nieuwsbrief Mei Online Museum verschenen   

Online Museum De Bilt logo

De maandelijkse nieuwsbrief van het Online Museum De BIlt is weer verschenen. Hierin centraal aandacht voor de Biltse cultuur in een digitale rondleiding op de website langs een groot aantal beelden en hun makers in de verschillende kernen. 
  

Auteur
Online Museum De Bilt

Sjors Sportief & Sjors Creatief succesvol van start in Zeist

Start Sjors Sportief

Onlangs is het startsein gegeven voor de nieuwe ronde Sjors Sportief & Sjors Creatief in Zeist. Met een uitgebreid aanbod biedt de gemeente Zeist alle leerlingen op de basisscholen een unieke kans om kennis te maken met één van de vele mogelijkheden op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente. 

Auteur
Sportief Zeist

Diet Groothuis presenteert haar boek over de das

Omslag DAS

Woensdagmiddag 12 mei presenteert Diet Groothuis haar nieuwste boek, ‘DAS – het grote geheime dassenboek’ online in Bibliotheek Idea Zeist. In dit boek nemen de verteller, een stoer meisje, en haar beste vriendin Han je mee op hun tochten door het bos. Ze delen hun dassendagboek met je en leren je alles over deze gezellige, knuffelige familiedieren. 

Auteur
Literair Zeist

Speciale programma’s op 4 en 5 mei bij RTV Utrecht en UStad

RTV Utrecht

Op zowel RTV Utrecht als UStad is er aandacht voor de dodenherdenking op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei. RTV Utrecht zendt op 4 mei de twee minuten stilte uit vanaf de Grebbenberg in Rhenen en UStad zendt de herdenking uit vanaf het Domplein in Utrecht. Op woensdag 5 mei wordt de talkshow Wat betekent vrijheid voor jou? met Sofie van den Enk uitgezonden. Op 4 en 5 mei zijn er verschillende documentaires te zien met verhalen uit de oorlog.

Auteur
RTV Utrecht

Gedicht Eenzame Stad van Diet Groothuis

Stadsdichter Diet Groothuis

Diet Groothuis, geschreven voor het Dwarslopersfestival. Voorgedragen onlangs bij de opening van het festival in ‘De Klinker’.

Eenzame stad
We weten zóveel meer dan eerst

dat zalen, stoelen, tafels 
zonder warm geroezemoes van mensen 
geen bestaansrecht voelen 

jurken, broeken in de rekken zich 
te schamen hangen
als er niemand komt om ze te dragen

Auteur
Literair Zeist
Fotograaf
Mel Boas

VKZ hoofdsponsor straattheaterfestival Spoffin

Fleur Imming (links) en Saskia Knoop (rechts) tekenen het sponsorcontract

Spoffin heeft een nieuwe hoofdsponsor, de komende vijf jaar verbindt VKZ zich aan het straattheaterfestival. “Wij dragen de culturele sector een warm hart toe, en vinden het belangrijk als bedrijf om, zeker in deze gekke tijden, hier een concrete bijdrage aan te leveren”, zegt directeur/eigenaar Saskia Knoop van VKZ over de nieuwe samenwerking.

Auteur
VKZ

TivoliVredenburg presenteert coronaproof klassiek seizoen

Logo Tivoli Vredenburg

Onlangs lanceerde TivoliVredenburg het nieuwe klassieke seizoen. Als een van de eerste zalen presenteert het muziekgebouw een volledig concertseizoen. De jonge toptalenten uit de vier Nationale Koren zijn in seizoen 21-22 ensemble in residence. De kaartverkoop start op 1 mei.  

Auteur
Tivoli Vredenburg