Cultuur

Vijf jubilarissen bij harmonieorkest OBK Zeist

Remco van Beek, 40 jaar lid

Aan het eind van het jaar 2021 heeft het Koninklijk Harmoniegezelschap OBK  Zeist een vijftal leden gehuldigd: Pim Kale (trompet) en Jenny Medema (hoorn) zijn 25 jaar lid van het orkest. Ella Huisman (niet-spelend lid), Remco van Beek, zie foto, (slagwerk) en Jolinda Huisman (niet-spelend lid) zijn 40 jaar betrokken bij O.B.K. Vanwege de coronapandemie zijn de jubilarissen thuis verrast met jubileumspeldjes, een oorkonde en bloemen.

Fotograaf
Karin Brands

Op zoek naar wat je echt wil? Launch your Future

Launch Your Future

Kan jij wel een boost gebruiken? Ben jij op zoek naar wat je echt wil? Kom jij, om welke reden dan ook, niet tot hetgeen je graag wil bereiken? Ben je op zoek naar motivatie, inspiratie of persoonlijke ontwikkeling? Ben je tussen de 16-30 jaar? Dan is Launch your Future iets voor jou!

Fotograaf
Pixabay

Online-Kunstlezing: Belgische Meesters

Maak kennis met de Belgische Meesters die de Belgische klassiek moderne kunst bepaalden, zoals James Ensor en René Magritte. Aan bod komen diverse kunststromingen van na ca. 1870, zoals het impressionisme en het modernisme. 

Mirelle Nunes, kunsthistorica, zal online ingaan op de tentoonstelling in Museum Singer Laren, die -na opheffing van de lockdown- nog te zien is t/m 27 februari 2022. U ziet hier de hoogtepunten uit de collectie van het Brusselse Museum van Elsene. 

Bandoptredens bij Pomp 41 verplaatst 

Wil Roelofsen

In een eerder artikel in een uitgave van De StadsPers werden op zondagen vanaf 9 januari 2022 bandpresentaties aangekondigd bij restaurant pomp 41 in De Bilt. Naar aanleiding van restricties gegeven tijdens de laatste coronaconferentie zijn de optredens verplaatst naar onderstaande datums.    

Overhandiging Kunstwerk over 75 jaar Vrijheid

Gemeente De Bilt

Donderdag 13 januari  om 12.30 uur zal de heer Philip van der Zeeuw (keramist, en inwoner van de gemeente De Bilt) aan de burgemeester van de gemeente De Bilt, de heer S.C.C.M. Potters, het kunstwerk overhandigen dat de heer Van der Zeeuw heeft gemaakt ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. In verband met de maatregelen rondom Covid 19 heeft dit nog niet eerder kunnen plaatsvinden.

Oudejaarsconference Vincent Bijlo ‘Functie elders’

Vincent Bijlo was net begonnen met het spelen van zijn oudejaarsshow 2021 toen Omikron de Nederlandse podia bestormde. Terneergeslagen ging hij in lockdown, het virus, Wuhan en de antivaxers vervloekend in bewoordingen die er beslist niet om logen. Hij kwam snel weer enigszins bij zinnen, raapte zichzelf bij elkaar en dacht: Maar ik kan mijn trouwe publiek toch niet mijn verrassende omtzigten omtrent dit jaar onthouden? Ik moet gewoon deze show, die zich afspeelt in het Internationaal Mondmaskermuseum, spelen. Ik bezit inmiddels exemplaren die door talloze prominenten gedragen zijn.