Cultuur

Christofoor stuurt gratis boeken naar boekhandels

Boek

Uitgeverij Christofoor gaat aan haar 50 belangrijkste boekhandels een gratis exemplaar sturen van alle 16 titels uit de voorjaarsaanbieding. Hiermee wil de uitgeverij de boekhandels een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Beeldenpark Jits Bakker op Beerschoten gerenoveerd

Beeldentuin Jits Bakker

Het Beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten, met hierin sinds 1999 een permanente tentoonstelling van de kunstenaar, is recent gerenoveerd. De partijen Provincie Utrecht, het Utrechts Landschap, de Stichting Jits Bakker Collectie en de gemeente De Bilt hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat het park een nieuwe uitstraling heeft gekregen. Naast de terugplaatsing van enkele belangrijke sculpturen, zijn onder meer de routing en de informatievoorzieningen verbeterd. 

Auteur
Stichting Jits Bakker Collectie

Documentaire De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht

RTV Utrecht

Documentairemaker Olaf Koelewijn (46) keert in deze documentaire terug naar zijn geboortedorp Bunschoten-Spakenburg. Een vissersplaats waar, toen hij er opgroeide, zijn oma en vele andere vrouwen in klederdracht op straat liepen en de kerk zondag vol zat. Is het erg dat dat veranderd is, vraagt Koelewijn zich af. Wat ging daarmee verloren? Je ziet het zondag 24 januari in de Docu: De ziel van Spakenburg op RTV Utrecht.

Auteur
RTV Utrecht

RTV Utrecht gaat vanuit de bibliotheek voorlezen!

Voorleesdagen

Van woensdag 20 januari tot en met zondag 30 januari worden De Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Om dat te vieren maakt RTV Utrecht samen met de Bibliotheek Utrecht het programma Voorlezen. Vanaf 20 januari lezen bekende Utrechters in het televisieprogramma dagelijks voor uit een prentenboek. Voorlezen is op zowel RTV Utrecht als UStad te zien.

Auteur
RTV Utrecht
Fotograaf
Pixabay

Huurovereenkomst Slot Zeist verlengd met 7 jaar

Erik van Dijk (directeur Oud London Hotel & Catering) en wethouder Marcel Fluitman

De gemeente Zeist heeft de huurovereenkomst met Slot Zeist Horeca BV verlengd met 7 jaar. Deze exploitant heeft in de afgelopen vier jaar haar expertise bewezen. “Dankzij hen bruist het Slot meer dan ooit. De exploitant is één van de bouwstenen om de culturele ambities de komende jaren waar te maken”, zegt wethouder Marcel Fluitman.

Auteur
Gemeente Zeist

Sluit je aan bij nieuwe leesclubs die online beginnen

Online leesclub

Lees je graag en wil je wel eens zien of een leesclub iets voor je is? Ook in deze tijd is dat mogelijk! Misschien blijven er nog langere tijd beperkingen om bij elkaar te komen. Daarom introduceert de landelijke leescluborganisatie Senia ook in onze regio online leesclubs. Als de beperkingen minder worden kun je elkaar ‘live’ ontmoeten. 

Auteur
Stichting Senia