Cultuur

Symposium Met hoofd, hart en handen naar de toekomst

Op zondag 12 november van 13:00-16:30 uur wordt in de OLV kerk aan de Gregoriuslaan 8 te Bilthoven een symposium georganiseerd t.g.v. 100 jaar OLV.
Het symposium heeft een oecumenisch karakter met als thema: Met hoofd, hart en handen naar de toekomst.
Prof.dr. Peter Nissen zal als voorzitter het symposium leiden. Prof.dr. Jozef Wissink, dhr. Hans Boerkamp en dr. Nicolette Hijweeghe zullen ieder hun visie geven op respectievelijk de onderwerpen Hoofd, Hart en Handen.

Muziek in de Walkartkerk

Op zaterdagmiddag 25 november verzorgen Wim Markus (zie foto), fluit, en Harry Schram, piano, een muzikaal uur in de Walkartkerk. Het programma laat een bont palet van verschillende stijlen zien, zoals de sprankelende lyriek van een Andante voor fluit en orkest van Wolfgang Amadeus Mozart, de laat romantiek van Sergej Rachmaninof, de moderne muziek van Albert Roussel en de grote sonate voor fluit en piano in b-klein van Johann Sebastiaan Bach.

Tijd: zaterdag 25 november 15.30 – 16.30 uur.

Plaats: Walkartkerk, Kerkweg 23 in Zeist.

Duizendpoot Bert Keers ontvangt lintje

bert keers

Onlangs ontving de heer ing. B. (Bert) Keers een Koninklijke Onderscheiding uit handen van Koos Janssen, burgemeester van Zeist. De heer Keers is al 30 jaar intensief betrokken en vrijwillig actief bij Vereniging Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen. Daarnaast heeft hij zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als onder meer voorzitter van de Centraal Hervormde Jeugdraad.

Nieuwe samenwerking De Peppel en Klank

Moss

Poppodium De Peppel in Zeist en Stichting Klank in Utrecht zijn een nieuwe samenwerking gestart. Klank brengt muziekprofessionals samen en ondersteunt hen bij het delen van hun passie. In Poppodium De Peppel heb je de kans deze artiesten live te zien. Op zaterdag 23 september vindt een eerste showcase plaats in De Peppel met optredens van Moss, Wavetabler en Future Husband.

Koop een boek, krijg een boek bij Bilthovense Boekhandel

Bilthovense Boekhandel

In het najaar van 2010 kwam de droom van Ike Bekking uit. Aan het Emmaplein opende ze de Bilthovense Boekhandel. Na 2 jaar verhuisde de winkel naar het markante Dudok gebouw aan de Julianalaan. Hier groeide de boekwinkel, dankzij haar passie en vakmanschap, uit tot een begrip bij boekliefhebbers, schrijvers, dorps- en branchegenoten. 

Fotograaf
Eric Coolen