Zorg

Digitale infobijeenkomsten mantelzorg: Wmo en Wlz

Als mantelzorger staat u centraal in het leven van uw naaste die zorg of hulp nodig heeft. Maar wat deze zorg of hulp inhoudt kan steeds veranderen. De ene week bent u iets aan het uitpuzzelen op het gebied van vervoer, een week later moet u iets regelen voor een aanpassing in huis. Soms gaat het om kleine knelpunten en ongemakken waar u een oplossing voor zoekt, maar de situatie kan ook plotseling veranderen waardoor uw naaste in korte tijd veel meer of juist andere zorg nodig heeft.

Vrijwilligerscentrale MENS De Bilt iets voor jou?

Vrijwilligerscentrale MENS De Bilt

De vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt ondersteunt vrijwilligers en maatschappelijke organisaties om elkaar te vinden. Wij laten zien wat er allemaal is aan vrijwilligerswerk in De Bilt en wijzen toekomstige èn actieve vrijwilligers graag de weg. Daarnaast adviseren we organisaties over het werven van vrijwilligers en het begeleiden van vrijwilligers. Ook geven we trainingen en workshops over allerlei thema’s rondom vrijwilligerswerk. 

Auteur
MENS De Bilt
Fotograaf
MENS De Bilt

Leer meer over brussen tijdens avond in Het Lichtruim

Interactieve avond voor ouders van ‘brussen’! Brussen zijn broers en zussen van een kind met een extra zorgbehoefte. In zorg intensieve gezinnen zijn tijd en energie enorm kostbaar doordat er in de zorg voor het kind met de aandoening of stoornis zo veel ‘moet’. 
- Hoe ervaren de zgn. Brussen dit allemaal?
- Wat speelt er in hun hoofd?
- Hoe praat je er over? 
 
Ouders voor Ouders

Rouwcafé weer open na corona-stop

Het Rouwcafé is na de corona-stop weer in volop in beweging.

Op iedere laatste woensdag van de maand (behalve in september) komen mensen na het verlies van een geliefd persoon bij elkaar voor een te ontmoeting in Rouwcafé ‘Ruimte’. Na een welkom door Annemarie worden er namen genoemd en het licht ontstoken. Mocht er een inbreng zijn dan gaat men daar op in en zo brengt men ruim een uur met elkaar door. Als er een stiltewandeling wordt georganiseerd dan lopen er mensen uit de groep mee.

ZorgMies maakt het leven leuker en aangenamer

Angelique Kalverda

ZorgMies De Bilt/Zeist is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Als we ouder worden of als we er alleen voor staan, zijn dagelijkse klusjes soms niet meer zo eenvoudig. Dat geldt eveneens voor partners, kinderen en mantelzorgers. Deze situatie kan ook bij ziekte, revalidatie of (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid ontstaan. 

Auteur
Angelique Kalverda

Kamers voor kwetsbare jongeren gezocht

Op donderdag 24 september organiseert stichting Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongere.

Auteur
Kamers met Aandacht

Campagne 'Hou vol' De Bilt gestart

De regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ is eind augustus ook in de gemeente De Bilt gestart. Veel van onze inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat wil de gemeente op een positieve manier aanmoedigen.

Auteur
Gemeente De Bilt

Openheid verlicht jonge mantelzorger

ezelsociëteit zeist

Eén op de vier jongeren tot 25 jaar in Nederland is jonge mantelzorger. Voor deze doelgroep houdt Mantelzorg Zeist op woensdagmiddag 23 september een inloopmiddag bij de Ezelsociëteit. Volgens consulent Vanessa Houthuizen is het belangrijk om oog te hebben voor deze kinderen/jongeren.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Ezelsociëteit Zeist