Zorg

Donatie transportbedrijf Smeets Ferry aan Alexander Monro

Donatie Alexander Monro Ziekenhuis

Transportbedrijf Smeets Ferry B.V. uit Alblasserdam doneert een prachtig bedrag aan de Breast Care Foundation (BCF) ten behoeve van diverse projecten in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg in Nederland. Samen met zijn vrouw, patiënt in het AMZ, overhandigde de heer Smeets de cheque aan Marjolein de Jong, één van de oprichters van BCF en bestuurder van het AMZ.

Auteur
Alexander Monro Ziekenhuis

Medewerkers UMC voeren actie voor fatsoenlijk loon

Actie zorgpersoneel

Onlangs overhandigen ongeveer 100 medewerkers van het UMC Utrecht een petitie namens 2.000 collega’s aan de Raad van Bestuur aan. Ze zijn boos omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC zijn vastgelopen. De collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voerden een dag later actie voor de ingang van hun ziekenhuis.

Auteur
FNV Zorg & Welzijn
Fotograaf
Pixabay

Mantelzorgers De Bilt zijn tussen de 36 en 60 miljoen euro waard

Mantelzorg

Uit onderzoek blijkt dat de waarde van alle uren mantelzorg per gemeente in de miljoenen loopt. Voor de gemeente De Bilt is dit minimaal 36 miljoen. Ook is berekend wat het kost als alle mantelzorgers in De Bilt hun werk neerleggen. Dan zou dat de gemeente 81 tot 112 miljoen euro kosten. Dit blijkt uit onderzoek van MantelzorgNL uitgevoerd door onderzoeksbureau Ecorys.

Auteur
Steunpunt Mantelzorg De Bilt

Zideris wordt partner van Samen voor De Bilt

Vlnr boven: Henk (Zideris), Mona, Natalie, Ineke (bewoners), Judith (Samen voor De Bilt), onder: Dé (Zideris) Liesbeth (Zideris), Theresa (bewoner), Roan (Zideris), Annegriet (bewoner) 

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie en biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Henk van Winzum, clustermanager bij Zideris vertelt:  “We vinden het belangrijk dat onze cliënten middenin de samenleving staan en zoeken daarom graag meer verbinding in de lokale omgeving. Met dit partnerschap kunnen we die verbinding nog beter inhoud geven. Dat is zinvol en plezierig voor alle deelnemers”.

Auteur
Samen voor De Bilt

Ouderenzorg biedt mensen een nieuwe baan

Accolade Zorg logo

Wie zijn baan is kwijtgeraakt door Corona kan aan de slag bij Accolade zorg! Meer dan 25 zij-instromers zijn welkom bij Accolade voor een leer-werktraject Een nieuwe start maken op een betekenisvolle plek. Werken, leren en groeien in een afwisselende en uitdagende baan. En dat niet alleen, maar samen met een klas vol zij-instromers!

Auteur
Accolade Zorg

Jongeren met psychosociale problemen toegenomen

Eenzame jongeren

Uit gezondheidsonderzoek van de GGD regio Utrecht onder bijna 55.000 inwoners van 26 Utrechtse gemeenten uit 2020 blijkt dat het risico op angststoornissen en/of depressieve klachten en ernstige eenzaamheid is toegenomen bij de groep jongvolwassenen (18 tot 34-jarigen). Ook hebben jongvolwassenen het afgelopen jaar vaker stress ervaren. Bij de 45-plussers zien we juist een afname in deze problematiek.

Auteur
GGD regio Utrecht
Fotograaf
Pixabay

Helen Dowling Instituut bedankt donateurs met cadeautje

Helen Dowling Instituut logo

Onlangs organiseerde het Helen Dowling Instituut (HDI) het Heldenconcert 2021. Een klassiek concert in samenwerking met het HKU Utrechts Conservatorium om onze donateurs, sponsoren en relaties te bedanken. Als waardering voor hun steun aan psychologische zorg voor mensen met kanker en hun naasten en het wetenschappelijk onderzoek dat wij doen om deze zorg steeds verder te verbeteren. 

Auteur
Helen Dowling Instituut

Chauffeur nodig? Het Meldpunt is weer open

Het Meldpunt

Het Meldpunt is blij dat ze na ruim een jaar weer kunnen gaan rijden. Vanaf maandag 5 juli kunt u weer bellen (van 14.00 - 17.00 uur) als u een chauffeur nodig heeft voor uw afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis. Om u goed van dienst te kunnen zijn, zijn wij nog wel op zoek naar telefonisten en chauffeurs, zowel mannen als vrouwen, jong en wat ouder zijn welkom.

Auteur
MENS De Bilt