Zorg

Stichting Naburen wint Denkbeeldprijs Dementie 2022

Uitreiking Denkbeeldprijs

De Denkbeeldprijs Dementie wordt jaarlijks uitgereikt aan het initiatief wat volgens een gerenommeerde jury een voorbeeld is in het maatschappelijk betrekken van mensen met dementie en hen in hun kracht zet. Stichting Naburen mocht dit jaar op het Nursingcongres deze prijs in ontvangst nemen.

Fotograaf
Macella Strauss

Missie benefietgala Helen Dowling Instituut geslaagd

Directie HDI en Fien Vermeulen met opbrengstcheque

Als je vastloopt door kanker, kan professionele psychologische zorg noodzakelijk zijn om verder te kunnen. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt deze zorg. Omdat het aantal mensen dat leeft met de gevolgen van kanker nog altijd groeit, stijgt ook de roep om deze zorg. Daarom wil het HDI uitbreiden. Op 30 oktober werd tijdens het benefietgala in de Utrechtse Jaarbeurs geld opgehaald voor een nieuw te openen locatie in Nijmegen. De opbrengst was met 189.840 euro boven verwachting.

Samenwerking Reinaerde en Kamers met Aandacht 

Coördinator Utrecht en Lekstroom Marjolein Buurman van Kamers met Aandacht en gebiedsmanager Jacques Visser van Reinaerde ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Ook consulent Klantadvies Wiro Tullemans en programmamanager Tjitske Tabak van Reinaerde waren aanwezig bij dit bijzondere moment. 

Zorgorganisatie Reinaerde heeft zich aangesloten bij Kamers met Aandacht. Stichting Kamers met Aandacht is een non-profit organisatie met als doel positieve uitstroom uit de zorg te bevorderen. Kamers met Aandacht zoekt voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar naar kamers bij particulieren.

Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

Een tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en de mate kan per persoon verschillen. Waar de een tegenslag of verdriet na verloop van tijd een plekje kan geven, wordt het voor de ander steeds lastiger om positief te blijven. Deze negatieve gedachten kunnen dan overgaan in gevoelens van eenzaamheid. Dit kan iedereen overkomen.

HDI Charity Golftoernooi brengt €69.273 op

Team HDI met cheque

Bij het Helen Dowling Instituut (HDI) in o.a. Bilthoven en Utrecht komen mensen die worstelen met chronische vermoeidheid, angst of somberheid door kanker. Ook naasten en nabestaanden kunnen er terecht. Jaarlijks organiseert het HDI benefietevenementen om geld op te halen voor onderzoek om de zorg verder te verbeteren.

'Dans en muziek als hét medicijn bij dementie'

Dans en muziek als hét medicijn bij dementie

Onlangs was het Wereld Alzheimerdag. De Alzheimer regio Zeist en omstreken organiseerde een bijeenkomst in HF Witte in de Bilt. Het thema van wereld Alzheimerdag was Samen oplopen. Tijdens de bijeenkomst werd dit vertaald in samen bewegen op muziek.

Fotograaf
Mel Boas

Wethouder kookt mee tijdens de week van de Dementie

Wethouder Laura Hoogstraten kookte mee tijdens de week van de Dementie

Onlangs hielp Wethouder Hoogstraten mee met het bereiden van het driegangen diner bij de onvergetelijke kookclub in Ontmoetingcentrum Het Binnenbos (Kerckebosch). Samen met Rob Bijkerk en dochter Sandra maakte de wethouder een gerecht voor het mediterrane driegangen diner. De onvergetelijke kookclub is voor mensen met de diagnose dementie en een mantelzorger. Samen bereiden zij een maaltijd, die vervolgens samen wordt gegeten. 

Fotograaf
Mel Boas

Wie helpt Milou (27) met haar 2 kindjes?

Milou

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. We zijn voor Milou (27) op zoek naar een maatje. Milou (27) heeft net haar tweede kindje gekregen. Haar oudste dochtertje is 1,5 jaar oud. Onder andere vanwege een belast verleden valt de zorg voor de twee kinderen, als haar man van huis is, haar best zwaar. Milou woont in Maartensdijk in een fijne eengezinswoning.