Zorg

Nieuwe stappen bij Reinaerde in kwaliteit en passende zorg

Cliënt Aidan Gilhuijs en begeleider Esmee van Sas bij kinderdagcentrum De Berk in Zeist

Voor de tweede keer blikt Reinaerde terug op een jaar met corona en het daarbij blijven bieden van passende zorg. Tegelijk is in het klein en soms in het groot gewerkt aan een betere kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij zijn mooie resultaten behaald. Dit blijkt uit het jaarrapport 2021 dat de organisatie voor gehandicaptenzorg deze week publiceerde.

Fotograaf
Elizabeth Wattimena

Twee extra dagen vaccineren op locatie in Zeist

ggd zeist

In Zeist gaat het vaccinatieteam van de GGD Utrecht twee extra dagen vaccineren. Op zaterdag 25 juni en zaterdag 2 juli, beide dagen van 12.00 tot 20.00 uur. Woensdagen blijft gewoon open! Elke woensdag: van 12.00 tot 20.00 uur. Locatie: Oude Peugeot garage, Bergweg 101C in Zeist.

Vorige week adviseerde de GGD de vaccinatielocatie in Zeist te mijden vanwege de hitte door de drukte. 

Hitte door drukte op vaccinatielocatie Zeist

Vaccinatie

De GGD Utrecht adviseert mensen eerst een afspraak te maken voor een boosterprik. Een woordvoerder zegt: "Het is vaak druk op de kleinere locaties in onze regio. We willen iedereen zo vlot mogelijk helpen. Langskomen op vrije inloop geeft extra drukte en dan moet je langer wachten. Wil je er zeker van zijn dat je snel geholpen wordt? Maak dan een afspraak."

Met trekker naar Noordkaap voor geld kankeronderzoek

zet je wekker

Boer Paul Fontaine uit De Bilt vertrok dinsdagmiddag met de trekker voor een tocht van 4000 kilometer naar de Noordkaap in Noorwegen, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De reden is dat een goede vriendin van Paul getroffen werd door de gevreesde ziekte. Hij denkt ongeveer acht weken van huis te zijn. De trekker rijdt 25 km per uur. Ook zijn hond en solex gaan mee. 

Volg Paul Fontaine op zijn eigen blog.

Boek en foto expositie ‘Achter mijn rug’ gelanceerd 

Deborah Herder

Onlangs vond de foto expositie plaats van Deborah Herder. Ook reikte zij het eerste exemplaar uit van haar boek ‘Achter mijn rug’. Het project bestaat uit ervaringsverhalen en foto’s van meiden met scoliose. De meiden geven zich bloot en laten zien hoe hun scoliose zichtbaar is. Op deze manier hoopt Deborah scoliose meer onder de aandacht te brengen. Tijdens deze bijzondere middag konden scoliosepatiënten en geïnteresseerden elkaar ontmoeten en vragen stellen. 

Fotograaf
EJCapturing

Internationaal geroemd plastisch chirurg in AMZ

Dr Kouri

Plastisch chirurgen in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg in Nederland, opereren in aanwezigheid van Dr. Khouri, de wereldwijde expert op het gebied van de borstreconstructie met lipofilling, patiënten die deelnemen aan de nationale ‘Breast-II’, het vervolg van de eerdere ‘Breast Trial’. 

Fotograaf
Alexander Monro Ziekenhuis

Communiekinderen sparen voor stichting Duco

Communiekinderen sparen voor stichting Duco

Twintig kinderen van de Sint Jan de Doperparochie, van de geloofsgemeenschappen Maarssen(broek) en Breukelen hebben onlangs hun Eerste Heilige Communie gedaan in de Heilig Hartkerk te Maarssen. Om zich voor te bereiden, is er in het project voorafgaand aandacht besteed aan geven en delen, naar het voorbeeld van Jezus. Zo hebben de kinderen geld ingezameld voor een goed doel, o.a. door klusjes te doen. 

Mentale welzijn scholieren gedaald in coronacrisis

Mentale gezondheid jongeren

Uit onderzoek onder tweede- en vierdeklassers van het voortgezet onderwijs blijkt dat in 2021 meer scholieren mentale gezondheidsproblemen hebben dan vóór de coronaperiode, in 2019. In de regio Utrecht daalde het percentage jongeren dat zich meestal (zeer) gelukkig voelt van 87% in 2019 naar 82% in 2021. 

Fotograaf
Pixabay