Zorg

Jubileum Alexander Monro Ziekenhuis

Tien jaar gespecialiseerde borst(kanker)zorg

Het in borst(kanker)zorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis bestaat tien jaar. Het ziekenhuis is in deze periode uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de borstkankerzorg én patiëntbeleving. Vanaf de start is een vaste top tien notering verworven op ZorgkaartNederland, waar het ziekenhuis gedurende haar bestaansjaren een gemiddelde van een 9,5 scoort.  

Damiaanschool Kerckebosch: 3751,66 euro voor Met je hart

Damiaanschool Kerckebosch haalt € 3751,66 op voor Met je hart

Dit jaar stond Stichting Met je hart centraal tijdens het goede doelen project van de Damiaanschool Kerckebosch. Met een wandeltocht langs verschillende verzorgingstehuizen en een markt hebben de leerlingen en leerkrachten van de Damiaanschool Kerckebosch € 3751,66 opgehaald.

Fotograaf
Mel Boas

Rotaryclub Zeist doneert 5 ShelterBoxen voor slachtoffers

Shelterbox

Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Het gaat om het bieden van concrete hulp. Rotaryclub Zeist doneert 5 shelterboxen voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar. Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden. 

Geslaagde nieuwjaars-bijeenkomst Zonnebloem Zeist

Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Zeist

Het jaar van de Zonnebloem begint elk jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer werd het wel een heel bijzondere meeting met een heel gevarieerd programma. Direct bij binnenkomst werden onze gasten/deelnemers getrakteerd op een glaasje prossecco met wat lekkers en konden ze met hun tafelgenoten elkaars verhalen en ervaringen over de recente feestdagen met elkaar delen.

Feest bij NPV-Zeist: 35-jarig bestaan!

Jubileum NPV Zeist

Tijdens een feestelijke kerstbijeenkomst in Stal Den Eijck heeft de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Zeist zijn 35-jarig bestaan gevierd. Alle reden om de vrijwilligers en coördinatoren eens in het ‘zonnetje’ te zetten en te bedanken voor hun onbaatzuchtige inzet. Het samenzijn kreeg een extra glans omdat onlangs de NPV-Zeist de vrijwilligersprijs 2022 in de categorie Zorg en Welzijn had gewonnen. Voldoende redenen om samen het glas te heffen.

Bartiméus Fonds biedt ruimte aan woongroep

 intentieovereenkomst Bartiméus Fonds en Stichting Authentiek Wonen

Bartiméus Fonds in Zeist wil op haar terrein ruimte gaan bieden aan de Zeister stichting Authentiek Wonen. De stichting zocht al jaren naar een geschikte locatie voor het starten van een woonproject voor jongvolwassenen met autisme die hulp nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Naar verwachting duurt het echter nog twee tot drie jaar voor de bouw is gerealiseerd.

Fotograaf
Mel Boas

Samenwerking voor betere opvang pleegkinderen

Samenwerkingsovereenkomst Jongerenhuis

Gemeente De Bilt, De Rading en Woonstichting SSW hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ondersteuning van Het Jongerenhuis. Dat is een initiatief voor opvang van pleegkinderen tussen de 12 en 18 jaar. Het Jongerenhuis bestaat sinds 2018. 

Fotograaf
Mevrouw N. Van den Berg - directeur-bestuurder De Rading, De heer P. Van de Veerdonk – wethouder jeugd gemeente De Bilt en De heer D. Visser - directeur-bestuurder SSW

De Zonnebloem bezoekt Kerstmarkt Vaarderhoogt

De Zonnebloem bezoekt Kerstmarkt Vaarderhoogt

De Zonnebloem Zeist is met 35 deelnemers naar de kerstmarkt Vaarderhoogt in Soest geweest. De bijzondere kerstmarkt van dit tuincentrum vond plaats van 13 tot en met 15 december. Zonnebloem Zeist bezoekt deze markt ieder jaar maar door corona ging het in 2021 niet door. Nu kon het bezoek gelukkig weer wel plaatsvinden en wel bij erg koud weer. 

Sinterklaas bezoekt Zonnebloemgasten

Sinterklaas bezoekt Zonnebloemgasten

Onlangs was het een vijftigtal Zonnebloemgasten uit Zeist ondanks de staking in het openbaar vervoer gelukt de grote zaal van de Noorderlichtkerk in Zeist te bereiken. Daar waren deze deelnemers van Zonnebloem Zeist in afwachting van de komst van Sint en Piet.