Wonen

Dorpskernen in gemeente Zeist worden aangesloten op glasvezel

Glasvezel aanleg

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4.500 aansluitingen te realiseren. De bewoners zijn recentelijk per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog in 2022 worden aangesloten.

Fotograaf
Pixabay

Resultaten Algemene Inwoner-enquête beschikbaar

Gemeente De Bilt

Inwoners zijn over het algemeen positief gestemd over het leven en voorzieningen in de gemeente. Ook de sociale kwaliteit van hun buurt beoordelen zij positief. Wel is er een dalende trend te zien in de waardering van het woningaanbod. Inwoners zijn positief over het contact met medewerkers van de gemeente maar voelen zich minder vaak gehoord en vertegenwoordigd. Dit blijkt uit de resultaten van de Algemene Inwoner-enquête 2021. 

GroenLinks De Bilt wil opkoopbescherming woningen

GroenLinks De Bilt

GroenLinks raadslid Anne Marie ’t Hart wil dat De Bilt in navolging van onder meer de stad Utrecht het opkopen door particuliere beleggers tegengaat van woningen met een WOZ-waarde van minder dan 440.000 euro. De nieuwe wet Opkoopbescherming biedt gemeenten daartoe de mogelijkheid en inmiddels hebben diverse gemeenten hiervan gebruik gemaakt. 

Gratis online informatieavonden energiebesparing

Duurzame energie

Minder gas en stroom verbruiken, dat scheelt door de hoge energieprijzen nu
extra veel. Voor praktisch advies en tips daarbij organiseert energiecoöperatie BENG! regelmatig gratis informatieavonden. Voorlopig gebeurt dat online. Er staan nu weer twee avonden gepland.

Syntus Utrecht rijdt aangepaste dienstregeling vanaf 16 januari

Syntus

Vanaf 16 januari rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan. Syntus Utrecht wil een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden. Daarom is besloten om vanaf 16 januari tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden.

College verleent medewerking aan opvang vluchtelingen op Kamp van Zeist

Gemeente Zeist

Er is op dit moment dringend behoefte aan extra opvangcapaciteit voor vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders van Zeist heeft op 11 januari besloten in te gaan op het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor het opvangen van maximaal 700 vluchtelingen voor een periode van maximaal 5 jaar - met een tussentijdse evaluatie na 3 jaar - op het terrein van Kamp van Zeist. Op 25 januari behandelt de gemeenteraad het verzoek.

Nieuwjaarsspeech burgemeester Potters

Nieuwjaarsspeech Potters

Traditiegetrouw spreekt burgemeester Potters tijdens de nieuwjaarsreceptie de inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners toe in zijn nieuwjaarsspeech. Vanwege de huidige lockdown is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Mathildezaal helaas ook dit jaar niet mogelijk. Daarom is ook dit jaar deze nieuwjaarsspeech digitaal te bekijken en te beluisteren via de gemeentelijke website www.debilt.nl/nieuwjaar.

Forza De Bilt krijgt steun voor extra raadsvergadering Verwelius

Forza De Bilt

Bijna de gehele oppositie in De Bilt wil een extra raadsvergadering beleggen n.a.v. de geheime berekening die het college van B&W heeft gemaakt over het plan Verwelius, beter bekend als het voormalige Hessingterrein. Daar moeten volgens het college 130 woningen komen, waarvan er 30 in een beschermd natuurgebied liggen, en dat gaat de oppositie te ver. Het plan zelf vinden ze prima, maar de 30 woningen buiten de zgn. rode contour wijzen ze af.

Ophalen van kerstbomen bijna van start

Kerstbomeninzameling

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) start het weekend na Driekoningen met het ophalen van kerstbomen aan huis. Wanneer we in uw straat langskomen, vindt u terug op het digitale inzamelschema op https://inzamelschema.rmn.nl/ of in de gratis RMN-app. Leg uw kerstboom op de geplande ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur op de aanbiedplaats waar u normaal gesproken uw container (kliko) neerzet. Woont u in een flat of appartementencomplex?

Gladheidbestrijding in Zeist: RMN is er klaar voor

Gladheidsbestrijding

Het gladheidseizoen loopt van 1 november tot 1 april. De strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zijn al verschillende keren in actie gekomen en rukken de komende week ook weer uit. Een voorbode van een strenge winter? Wie zal het zeggen? In ieder geval is het duidelijk dat RMN en de gemeente Zeist er klaar voor zijn.