Wonen

Extra hulp aan vluchtelingen in gemeente De Bilt

Bezoek Albatrosschool

Gemeente De Bilt ziet het als haar maatschappelijke taak om een rol te spelen in de opvang van vluchtelingen. Onlangs brachten wethouder Smolenaers en wethouder Welting (Zeist) een bezoek aan de Albatros school in Bilthoven, waar 100 vluchtelingenkinderen les krijgen. Hier wordt sinds kort een stap extra gezet, met extra lokalen. Ook in de opvang van jonge minderjarige asielzoekers gaat gemeente De Bilt extra opvang leveren.

Beperkt aantal cadeaubonnen voor woning-eigenaren

Wethouder Catsburg knipt radiatorfolie op maat voor achter zijn radiator

Huishoudens in de gemeente Zeist kunnen deze maand een cadeaubon van 75 euro aanvragen voor de aanschaf van kleine energiebesparende artikelen en materialen. Denk aan ledlampen, tochtstrippen, een brievenbusborstel, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Vanaf november 2021 was deze cadeaubon beschikbaar voor huurders.

Fotograaf
Mel Boas

Succesvolle start tuin-deelproject in Griffensteyn

Buurttuinders aan de slag in hun Tuintje Verder in Griffensteyn. Staand op de voorgrond Joost van Ettekoven, de Groene Makelaar

In de wijk Griffensteyn is dit voorjaar een tuin van een huurder van Woongoed gedeeltelijk ter beschikking gesteld als moestuin aan vier omwonenden. De tuin, die voorheen slecht werd onderhouden, ligt er nu florissant bij en heeft al een mooie opbrengst aan groente, fruit en bloemen opgeleverd. Deze samenwerking tussen huurder, verhuurder en omwonenden is tot stand gekomen dankzij Tuintje Verder, een nieuw tuin-deelproject van De Groene Makelaar, in samenwerking met Woongoed Zeist. 

Fotograaf
Mel Boas

Biltse inwoners bezoeken wind- en zonnepark in Geldermalsen

Inwoners uit De Bilt bezoeken wind- en zonnepark Avri in Geldermalsen

Pal onder een draaiende windmolen staan, en wandelen door een veld van 35.000 zonnepanelen. Dat doet niet iedereen elke dag. BENG! nodigde alle inwoners van De Bilt ervoor uit bij een namiddag-excursie naar Geldermalsen. Daar was belangstelling voor uit alle kernen van de gemeente. 

Fotograaf
BENG!

Bosgaarde: 27 sociale huurappartementen

Bosgaarde Kerckebosch

Woningcorporatie Woongoed Zeist en­­­ ontwikkelende bouwer Trebbe gaan 27 sociale huurappartementen bouwen in Kerckebosch in Zeist. Om dit voornemen te bekrachtigen ondertekenden Rob Wassenberg, directeur-bestuurder bij Woongoed Zeist en Johan Bombach, directeur bij Trebbe, de design & build overeenkomst. De appartementen maken onderdeel uit van Bosgaarde. Dit is een grotere ontwikkeling in Kerckebosch Zeist waar naast de 27 huurappartementen ook dertig koopwoningen komen.

Plan voor 114 extra laadpalen voor elektrische auto’s

Wethouder Catsburg bij een laadpaal

Het gebruik van de elektrische auto neemt sterk toe, ook in Zeist. De gemeente wil voorbereid zijn op die groei en inwoners snel kunnen voorzien van een laadpaal. Daarom wijst de gemeente 114 locaties in de openbare ruimte aan, als mogelijke  toekomstige locaties voor laadpalen. Omwonenden van de 114 locaties ontvangen een brief en kunnen tot en met 27 november reageren op de voorgestelde locaties.

RMN gladheidbestrijding is voorbereid op de winter

Plaatsing wegdeksensoren

Niemand kan met zekerheid voorspellen wat voor winter we krijgen. Het kan een zachte of een extreem koude winter worden, en alles daartussenin. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) bereidt zich ieder jaar op het ergste voor zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt van het winterweer. Dit jaar is de volgende stap gemaakt in het juist kunnen voorspellen van gladheid met de plaatsing van sensoren in het wegdek.

Bijeenkomst Biltse Zonnedaken levert concrete plannen op 

Rond de verschillende tafels werd gesproken over mogelijkheden voor grote zonnedaken

De koppen bij elkaar steken, voor meer grote daken met zonnepanelen in De Bilt. Dat was het doel van de bijeenkomst die energiecoöperatie BENG! op 10 oktober organiseerde vanuit haar project Biltse Zonnedaken. Vijfentwintig ondernemers, VvE-bestuurders, burgers en een wethouder deelden informatie en bespraken ideeën. Met resultaat.

Fotograaf
BENG!

Samenwerking Reinaerde en Kamers met Aandacht 

Coördinator Utrecht en Lekstroom Marjolein Buurman van Kamers met Aandacht en gebiedsmanager Jacques Visser van Reinaerde ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Ook consulent Klantadvies Wiro Tullemans en programmamanager Tjitske Tabak van Reinaerde waren aanwezig bij dit bijzondere moment. 

Zorgorganisatie Reinaerde heeft zich aangesloten bij Kamers met Aandacht. Stichting Kamers met Aandacht is een non-profit organisatie met als doel positieve uitstroom uit de zorg te bevorderen. Kamers met Aandacht zoekt voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar naar kamers bij particulieren.

Utrechts Landschap maakt kennis met omwonenden

Heidetuin Driebergen-Rijsenburg

Vanaf woensdag 12 oktober is Utrechts Landschap officieel eigenaar van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Door de aankoop worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop, die dankzij vele donaties mogelijk was.

Fotograaf
Renk Ruiter