Wonen

Feestje voor bewoners Kometenlaan en Planetenbaan

Bewoners van de Zuidpoolflat aan de Kometenlaan genieten van hun hartige snack

In de afgelopen weken organiseerde Woonstichting SSW twee feestjes voor de bewoners van 170 woningen aan de Kometenlaan en de Planetenbaan in Bilthoven. Daarmee werd gevierd dat twee grote verduurzamingsprojecten klaar zijn. Onder muzikale begeleiding van een draaiorgel, kon er gratis gesnackt worden en ontvingen bewoners biologische maaltijdpakketten.

Auteur
Woonstichting SSW
Fotograaf
Hans Lebbe

Raad: Overstap naar duurzame warmte en Parkplan Vollenhove

Gemeente Zeist

In de uitloop van de Raad van 8 juli is de Transitievisie Warmte Zeist 2021 vastgesteld. Een route naar aardgasvrije buurten. Ook stelde de Raad het Parkplan Vollenhove vast en de reactie op het toekomstbeeld van de regio. Dit is een reactie op het Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) opgesteld door een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de Provincie Utrecht.

Auteur
Gemeente Zeist

Oorzaak stankoverlast in Utrecht onbekend

VRU logo

Inwoners van Den Dolder, Bilthoven en De Bilt klaagden vanmiddag over stankoverlast. Het is nog niet duidelijk waar de penetrante lucht vandaan komt. De Veiligheidsregio Utrecht onderzoekt de zaak. "Onderzoek van de brandweer in delen van de regio Utrecht heeft niks uitgewezen.

Auteur
Redactie

Klusjes in huis? Bel De KlusBuurman

KlusBuurman

U herkent het wel, klusjes waar u niet meer aan toekomt of klusjes waar u hulp bij nodig heeft maar waarvoor u anderen niet wilt lastigvallen.

Auteur
De KlusBuurman
Fotograaf
Pixabay

Raad houdt zomerinzameling GFT in stand

Gemeente Zeist

De gemeenteraad van Zeist stemt in met 25 voorstellen van de Inwoners Advies Commissie (IAC). Daarnaast moeten 24 voorstellen eerst verder worden uitgewerkt voordat er een besluit over kan vallen. Van 13 voorstellen heeft de raad besloten deze niet uit te voeren. Het voorstel dat bij de raad voorlag, omvatte ook het plan om GFT-afval in de zomermaanden minder vaak op te halen. Met uitzondering van de fractie van D66, stemde de gemeenteraad tegen dat plan.

Auteur
Gemeente Zeist

Nieuwe huurwoningen op locatie oude politiebureau 

De ondertekening in de tuin achter het oude politiebureau door (v.l.n.r.) Henri Pleizier (Aalberts ontwikkeling), Danny Visser (Woonstichting SSW) en Galtjo van Zutphen (DiD Vastgoedontwikkeling) is de eerste stap naar de realisatie van circa 30 nieuwe huurwoningen in een nieuwe woonbuurt in de gemeente De Bilt.

Ontwikkelcombinatie Aalberts ontwikkeling & DID Vastgoedontwikkeling, de huidige eigenaren van het oude politiebureau in Bilthoven, ondertekenden op 5 juli een intentieovereenkomst met Woonstichting SSW voor de ontwikkeling van circa 30 sociale- en middenhuurwoningen op deze locatie. Danny Visser, de bestuurder van Woonstichting SSW, is erg blij met de nieuwe woningen. 

Auteur
Woonstichting SSW
Fotograaf
Keri Stoelinga

Locaties voor ondergrondse afvalcontainers bekend

Ondergrondse afvalcontainer

De gemeente Zeist heeft een voorlopig plan gemaakt met 37 locaties waar ze ondergrondse containers voor afvalinzameling wil plaatsen. Hiermee wil de gemeente het scheiden van afval stimuleren. Inwoners krijgen een brief hierover en kunnen vragen stellen op een digitaal forum, of een  zogeheten ‘zienswijze’ (formele reactie) indienen. In het najaar beoordeelt de gemeente de zienswijzen en kijkt ze of dat leidt tot aanpassingen van de geplande locaties.

Auteur
Gemeente Zeist

Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming koopwoningen 

Inkoopactie verduurzaming koopwoningen

Woningeigenaren in de gemeente De Bilt kunnen deze zomer deelnemen aan een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en hybride warmtepompen. De inkoopactie wordt georganiseerd door Winst uit je woning, in opdracht van gemeente De Bilt. 

Auteur
Gemeente De Bilt

11 buren in één straat laten zonnepanelen plaatsen 

Buren Laan van Bergen

11 buren aan de Laan van Bergen in Zeist hebben gezamenlijk zonnepanelen laten plaatsen op hun daken. Het is het grootste burencollectief dat aanhaakt bij de collectieve actie van Mijn Groene Huis. Met een extra burenkorting worden zoveel mogelijk Zeistenaren gestimuleerd om deze verduurzamingsstap te zetten.

Auteur
Mijn Groene Huis