Werken

Bijzondere Walk&Talk: Sterk door werk

Woensdag 28 april staat de Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden in het teken van vooroordelen en stigmatisering rondom psychische aandoeningen. 

Mathijs van Meerkerk en Esther de Jonge zijn ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. Het ambassadeursteam van Samen Sterk zonder Stigma bestaat uit mensen met en zonder psychische aandoeningen. Ze maken verbinding met mensen om vooroordelen en stigmatisering rondom psychische aandoeningen te doorbreken.

Tekort begeleiders voor jongeren met taakstraf

Taakstrafbegeleider

Kijk jij liever naar de toekomst van jongeren? Gun je ze een tweede kans, ook als dit uitdagend kan zijn? Word dan ook taakstrafbegeleider. Zo help je jongeren én de samenleving vooruit. 

Auteur
De Raad voor de Kinderbescherming

Roelof zoekt een mede-coördinator voor het magazijn!

Roelof

Roelof, coördinator van het magazijn, is druk bezig op de Molenkamp, waar Voedselbank de Bilt is gevestigd. Een enorme wagen van het distributiecentrum in Arnhem is net langs geweest en heeft 5 pallets met voedsel neergezet. Het magazijnteam is druk in de weer, samen met extra hulptroepen. Er is werk aan de winkel in het magazijn! 

Auteur
Voedselbank De Bilt

Biga Groep biedt perspectief en extra banen

Yvonne Pot, manager re-integratie Biga Groep

Voor 2021 biedt Biga Groep betaald werk aan 45 extra mensen met een indicatie. Mensen die door corona aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Werkzoekenden die wonen in Zeist, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede of Utrechtse Heuvelrug. Biga Groep biedt hen een tijdelijk contract om te kunnen blijven werken. Na maximaal twee jaar stromen deze mensen door naar een andere baan.

Auteur
Biga Groep

Droombaanspel voor werkzoekenden in Zeist

JobOn

Van 1 maart t/m 30 april 2021 vinden de ‘JobOn CareerGames’ plaats. Doel is werkzoekenden in heel Nederland via interactieve spelvormen en netwerkbijeenkomsten te ondersteunen tijdens de zoektocht naar werk. Op 20 april vindt in Zeist het ‘Droombaanspel voor werkzoekenden in Zeist’ plaats, georganiseerd door Petra van der Vlugt, event- en projectmanager bij JobOn. 

Auteur
JobOn

De leukste manier om je vrijwilligers te bedanken

Nationale Vrijwilligers prijzen

Geef één of meerdere vrijwilligers op voor de Vriendenloterij Passieprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 en breng daarmee je dankbaarheid in beeld. Op 10 juni worden De Nationale Vrijwilligersprijzen uitgereikt, waaronder ook deze passieprijs voor individuele vrijwilligers. In heel Nederland zijn er veel vrijwilligers die veel goeds doen. Laat zien dat jij jouw (mede)vrijwilligers waardeert!

Auteur
Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV)
Fotograaf
Pixabay

De Majoor van het Revius Lyceum Doorn

Fransje heeft het naar zijn zin op het Revius Lyceum in Doorn.

Fransje (50 jaar) had een commerciële baan als IT-consultent. Door een arbeidsconflict kwam hij werkloos thuis te zitten. Een aantal nare gebeurtenissen volgde. Financieel stond hij er niet goed voor. Fransje heeft niet veel nodig en geeft helemaal niks om geld. Hij koos ervoor om vrijwillige onder bewind te staan. Zo kan hij gewoon werken zonder zorgen over zijn financiën. 

Auteur
Biga Groep