Werken

Medewerkers UMC voeren actie voor fatsoenlijk loon

Actie zorgpersoneel

Onlangs overhandigen ongeveer 100 medewerkers van het UMC Utrecht een petitie namens 2.000 collega’s aan de Raad van Bestuur aan. Ze zijn boos omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC zijn vastgelopen. De collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voerden een dag later actie voor de ingang van hun ziekenhuis.

Auteur
FNV Zorg & Welzijn
Fotograaf
Pixabay

Door Werkroute toch een baan vinden

Christian, Claire en Patrick blij met dit succes.

Werkroute slaagde erin om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen ondanks de lastige coronaperiode. Zo ging Claire aan de slag bij Oervoer in Doorn. Werkroute is een samenwerking tussen de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Biga Groep. Via Werkroute bieden zij ondersteuning op maat aan kandidaten die onder de Wet Banenafspraak vallen of zijn aangewezen op een beschutte werkomgeving. 
 

Auteur
Biga Groep

Ouderenzorg biedt mensen een nieuwe baan

Accolade Zorg logo

Wie zijn baan is kwijtgeraakt door Corona kan aan de slag bij Accolade zorg! Meer dan 25 zij-instromers zijn welkom bij Accolade voor een leer-werktraject Een nieuwe start maken op een betekenisvolle plek. Werken, leren en groeien in een afwisselende en uitdagende baan. En dat niet alleen, maar samen met een klas vol zij-instromers!

Auteur
Accolade Zorg

Chauffeur nodig? Het Meldpunt is weer open

Het Meldpunt

Het Meldpunt is blij dat ze na ruim een jaar weer kunnen gaan rijden. Vanaf maandag 5 juli kunt u weer bellen (van 14.00 - 17.00 uur) als u een chauffeur nodig heeft voor uw afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis. Om u goed van dienst te kunnen zijn, zijn wij nog wel op zoek naar telefonisten en chauffeurs, zowel mannen als vrouwen, jong en wat ouder zijn welkom.

Auteur
MENS De Bilt

“JobOn is goud waard voor werkzoekenden in Zeist”

Marcel Fluitman en Pieter Vermeer

Wethouder Marcel Fluitman maakte onlangs bekend dat Zeist de succesvolle samenwerking met JobOn wil voortzetten, omdat het werkzoekenden ondersteunt in de zoektocht naar werk. Dat is goed nieuws, want het afgelopen jaar vonden meerdere mensen een baan dankzij het werk van JobOn, een landelijke community voor werkzoekenden. Fluitman zegt: “Het soort kleine informele organisaties als JobOn zijn goud waard voor de gemeente en werkzoekenden. We werken sinds 2019 samen en het bevalt goed.”

De Bilt start experiment met Basisbaan

GroenLinks Zeist

De gemeente De Bilt gaat dit jaar nog beginnen met een lokale versie van de basisbaan voor mensen met een bijstandsuitkering. Via de pilot ‘BasisMaatWerk’ kunnen tien deelnemers vrijwillig en met behoud van uitkering werkervaring opdoen door het verrichten van maatschappelijk nuttige activiteiten. Aanleiding voor het experiment vormden eerdere raadsvragen van zes fracties (Beter De Bilt, CDA, D66, Fractie Brouwer, GroenLinks en PvdA).

Auteur
GroenLinks Zeist

VKZ versterkt team met Marc Majolée als associé

Marc Majolée

Marc Majolée (56) is als associé in dienst getreden bij adviesbureau VKZ. Per 1 juni 2021 versterkt Marc Majolée het team als associé. Hier gaat hij zich als strategisch adviseur bezighouden met de conceptuele en procesmatige kant van (retail)vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

Auteur
VKZ