Sport

Morris Schuring geeft klinkend vervolg aan superdebuut

Morris Schuring

Dat zijn droomdebuut in de Porsche Carrera Cup Benelux geen toevalstreffer was, bewees Morris Schuring onlangs op de Nürburgring. Tijdens de tweede ronde van het kampioenschap won de vijftienjarige autocoureur uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Bovendien pakte hij de poleposition voor beide wedstrijden.  
 

Auteur
Blatter Media
Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux

Hardlopen tegen MS in Den Dolder gaat door

We hebben groen licht gekregen! Het jaarlijks terugkerende MS Motion Utrecht gaat ook dit jaar weer van start. 

Op 27 september zal bij Manutan in Den Dolder weer het startschot klinken voor een kleinere, fysieke editie van het wandel- en hardloopevenement waarmee we geld ophalen voor multiple sclerose (MS). Uiteraard veilig en corona proof (deze editie is onder voorbehoud dat de landelijke of lokale situatie wat betreft corona hetzelfde blijft).

Auteur
MS Motion Utrecht

Topdag voor inline-skaters SIV Zeist

Pupillentreintje SIVZeist in de kombocht van Almere (Ishan, Loic, Yoshua en Dion)

Na vijf maanden corona-vertraging ging onlangs in Almere eindelijk de eerste Dave van Dam Inline wedstrijd van start. De jeugdrijders van SIV Zeist gingen met 1x goud en 5x zilver terug naar huis.

Auteur
SIV Zeist
Fotograaf
SIV Zeist

Nieuwe hardloop- en wandelvereniging in De Bilt

Loopgroep De Bilt

In De Bilt is de loopgroep van gymnastiekvereniging Fraternitas al jaren bekend. Deze loopgroep verzamelt elke woensdag en zaterdag bij het Biltse Meertje. Van daaruit starten de wandel- en hardlooptrainingen in de bossen van De Bilt. Gymnastiekvereniging CSV Fraternitas hield onlangs op 1 september 2020 op met bestaan, omdat deze over gaat in de landelijke vereniging Gympo!nt. De leden van de loopgroep hebben daarom besloten om zelf een nieuwe loopvereniging in De Bilt op te richten.

Auteur
Lotte Kips
Fotograaf
Henny Mol

Constante Christiaan scoort op NK karten

Christiaan de Kleijn 2 x podium in NK

 Twee rondes van het Nederlands kampioenschap in één weekeinde, twee keer tweede in de finale: karter Christiaan de Kleijn deed op circuit De Landsard in Eindhoven uitstekende zaken in de nationale titelstrijd. Doordat de vijftienjarige rijder uit Bosch en Duin in de Rotax Max Junioren-klasse ook twee keer tweede werd in de prefinale, pakte hij direct heel veel punten. Zijn uitgangspositie voor de rest van het seizoen is dan ook uitstekend. 

Auteur
Blatter Media
Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Golf populairste sport in Zeist, tennis in De Bilt

Voetbal is in negen van de tien gemeenten de populairste sport. In De Bilt staat tennissen op nummer 1, in Zeist scoort golf het hoogste. Dat blijkt uit onderzoek van NOC*NSF over het jaar 2019.

Vorig jaar waren 4,3 miljoen Nederlanders lid van een sportvereniging. In rijkere gemeenten zijn andere sporten meer in trek dan voetbal.

Auteur
Redactie

Stichtsche Rugby Football Club timmert aan de weg

Stichtsche Rugby Football Club

Weinigen zal het ontgaan zijn dat de Stichtsche Rugby Football Club weer van start ging deze zomer. Spandoeken met de zomer rugby zaterdagen ‘Get into Rugby’ waren overal in De Bilt, Bilthoven en Den Dolder te zien.

Auteur
Stichtsche Rugby Football Club