Sport

Stichtsche Rugby campagne ‘Op een dag begrijp je waarom’

Succesvolle afsluiting van eerste proeftraining van dit jaar met tussen de geel en blauwe shirts ook veel nieuwe kleuren van stoere proefleden

Voor diegenen die de sport kennen is het een gegeven. Rugby is zonder twijfel een van de mooiste sporten door de hoge mate van sportiviteit, eerlijke krachtmeting en samenwerking. Bilthoven en omstreken kent inmiddels al een groot aantal jeugdleden die dit mooie spel in Bilthoven mogen beoefenen. 

Auteur
Stichtsche Rugby club

Samen de dag van je af dansen in de buitenlucht

Buitenles dansen

Als dansen je passie is, dan vraagt het een extra dosis creativiteit om dit tijdens de huidige coronamaatregelingen gedisciplineerd te blijven doen. Dat de effecten van corona zo vergaand zouden zijn, waardoor we niet meer samen binnen zouden mogen dansen, had niemand in eerste instantie verwacht. De buitenlocaties vormen momenteel het podium voor de danslessen van Dansschool EDC van het KunstenHuis in De Bilt en met heel slecht weer worden de lessen via Zoom gegeven. 

Auteur
KunstenHuis De Bilt - Zeist
Fotograaf
Monique Vermeer

Autocoureur Morris Schuring jongste debutant ooit

Morris Schuring

Morris Schuring debuteert dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De pas zestienjarige autocoureur uit Den Dolder is daarmee de jongste deelnemer ooit in deze prestigieuze autosportcompetitie. Hij gaat uitkomen voor het Nederlandse topteam GP Elite, dat vorig jaar de Porsche Supercup-titel greep. Ook zal Morris drie weekeindes rijden in deze Porsche Mobil 1 Supercup.  

Sportcentrum Kees investeert  in vernieuwing

Outdoor fitness

Sportcentrum Kees in Bilthoven gaat de komende jaren investeren in het vernieuwen van het sportcentrum en de buitenruimte. Zo wordt het centrum verduurzaamd, worden onder andere de entree en receptie verbeterd en komt er een terrein voor outdoor fitness.

Fotograaf
Pixabay

Jonathan trekt Frank Aboikoni aan voor nieuw 023 team

Logo Jonathan

Jonathan gaat komend seizoen van start met een 023 team. Hiermee wil de club een brug slaan tussen de jeugdafdeling en het eerste elftal. 

“Jonathan heeft een bloeiende jeugdafdeling met veel talentvolle spelers die allen op landelijk divisieniveau spelen” aldus Peter Bruggeman van de Technische commissie. “We willen graag dat de O23 de brug wordt naar het eerste elftal en zien een 023 team met goede technische begeleiding als een ideale tussenstap voor onze talentvolle spelers”.

Auteur
Jonathan

30.000 collectanten van clubs in actie voor buitenspelen

Jantje Beton

Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 gaat de jaarlijkse Jantje Beton Collecte weer van start. Scoutinggroepen, speeltuinen, verenigingen en sportclubs gaan collecteren om geld op te halen voor hun eigen kas en voor Jantje Beton. Van de opbrengst is 50% voor de club zelf en 50% gaat naar projecten van Jantje Beton. Doneren kan contactloos en op een veilige manier.

Auteur
Jantje Beton

Autocoureur Morris Schuring in talentenprogramma

Morris Schuring

Morris Schuring is opgenomen in de rijderspoule van de KNAF Academy. Het programma verenigt de grootste talenten van de Nederlandse autosport- en kartingbond. De vijftienjarige coureur uit Den Dolder verdiende zijn selectie na een uitermate succesvol debuut in de autosport. Morris werd afgelopen jaar knap tweede in de Porsche Carrera Cup Benelux. 

Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux

RTV Utrecht houdt de mensen in beweging met BlijFFit!

RTV Utrecht

BlijFFit is het bewegingsprogramma speciaal voor senioren gemaakt door de lokale zender RTV Ronde Venen. RTV Utrecht zendt het programma vanaf maandag 15 februari uit in de serie Utrecht Beweegt. In deze coronatijd waar het sporten buitenshuis niet of slechts beperkt mogelijk is, brengt RTV Utrecht het sporten en bewegen nu voor de hele provincie dichtbij huis.           

Auteur
RTV Utrecht