Sport

Tennisvereniging Helios verduurzaamt

TV Helios

Onlangs is de verduurzaming van het tennispark van Helios afgesloten met de officiële ingebruikname van de zonnepanelen op het dak van het Heliohome. In de afgelopen jaren heeft Helios veel werk gemaakt om de vereniging te verduurzamen. Zo werd zowel de baanverlichting als de verlichting in het clubhuis vervangen door ledverlichting, de oude koelkasten en vriezers vervangen door energiezuinige exemplaren en werden begin 2021 zonnepanelen aangelegd. 
 

Verliest VV Jonathan haar topspits Dani van Soest?

voetbal

Dani van Soest uit Zeist debuteerde vandaag voor Jong FC Utrecht thuis in het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach II (4-0). In de eerste helft maakte de spits van VV Jonathan een prima indruk. FC Utrecht bood Van Soest een stageplek aan, nadat hij het afgelopen seizoen liefst 54 doelpunten in bijna 30 wedstrijden scoorde voor derdeklasser Jonathan. Mede door de scoringsdrang van de 21-jarige aanvaller promoveerde de Zeister voetbalclub naar de tweede klasse. 

Fotograaf
Pixabay

Onder aanvoerder Thierry Brinkman floreert Oranje

hockeyveld

Thierry Brinkman heeft met het Nederlands hockeyteam zaterdag in Den Bosch met 4-3 gewonnen van Spanje. De 27-jarige Bilthovenaar scoorde één keer. Vandaag won Oranje, zonder Brinkman, opnieuw van Spanje (4-1). Spanje speelde onder leiding van oud-bondscoach van Oranje Max Caldas. Nederland was vorig weekend al zeker van winst in de Pro League.

Austerlitzer Nick Venema tekent bij VVV Venlo

nick venema

Nick Venema uit Austerlitz heeft een contract getekend bij de Venlose eredivisionist VVV. De 23-jarige spits speelde eerder voor FC Utrecht. Daarna werd hij verhuurd aan Almere City, NAC Breda en afgelopen half jaar aan VVV.  

Fotograaf
VVV-Venlo

Louis van Gaal opent schoolvoetbalfinale op KNVB Campus

jeugdvoetbal

Louis van Gaal was aanwezig tijdens de finale van het Schoolvoetbal op de KNVB Campus in Zeist. Op vrijdag 17 juni speelden veel basisscholieren alsof hun leven ervan afhing. 

“Wat vindt u ervan dat kinderen op de basisschool maar twee keer per week of soms minder gym hebben?”, vroeg Milan (11) van basisschool De Ratel uit Gennep tijdens de officiële persconferentie aan Louis van Gaal. 

Fotograaf
Pixabay

De Kleijn maakt debuut tussen Duitse karttoppers

Christiaan de Kleijn

KZ2-rijder Christiaan de Kleijn heeft een verdienstelijk debuut gemaakt op het kartcircuit van Ampfing. De zeventienjarige coureur uit Bosch en Duin werd op het Duitse circuit 16e en 14e in de finales in een veld van 33 rijders. De tweede ronde in het ADAC Kart Masters-kampioenschap diende voor Christiaan als belangrijke warm-up voor de derde ronde van het DKM-kampioenschap die daar in juli wordt verreden. 

Fotograaf
RaceXpress.nl

Jongens van DOSC kampioen in de hoofdklasse 

Onder-14 team van DOSC kampioen

Afgelopen week is het onder-14 team van DOSC kampioen geworden in de hoofdklasse. In een zinderende wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van sv Huizen werd een gelijk spel behaald. Dit was voldoende voor het behalen van het kampioenschap. Het talentvolle team bestaat uit een hechte groep jongens uit Den Dolder en Bilthoven. Na afloop werd een mooi feest gevierd in de kantine van DOSC waarbij de kinderchampagne rijkelijk vloeide. 

Karter Christiaan de Kleijn kan zijn geluk niet op

Christiaan de Kleijn

Derde in zijn eerste jaar in de koningsklasse tijdens zijn tweede NK-race: karter Christiaan de Kleijn kon zijn geluk niet op, onlangs op het circuit van Spa. Het zeventienjarige talent uit Bosch en Duin vierde met groot genoegen zijn podiumplaats in de prestigieuze KZ2-klasse. 

Fotograaf
RaceXpress.nl