Sport

Morris Schuring (16) maakt indruk bij debuut: P3

Morris Schuring in Dubai

Zo bij alles wat Morris Schuring in de autosport doet, verliep ook zijn debuut in de enduranceracerij voorspoedig. Wat heet: zeer voorspoedig. De zestienjarige coureur uit Den Dolder werd afgelopen weekeinde derde in de zeer competitieve (Porsche Cup) 992 Pro-klasse tijdens de 24 uur van Dubai. Op het bekende circuit in de Verenigde Arabische Emiraten nam de snelle tiener maar liefst vier stints voor zijn rekening. 

Steuntje in de rug voor Prinses Máxima Manege 

Prinses Máxima Manege ontvangt cheque van 5.000 euro van VriendenLoterij

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder! De manege is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De manege gaat het geld gebruiken voor een extra paard, geschikt voor ruiters met een beperking.

Fotograaf
Tjarko Hazewinkel

Jongens DOSC 011-4 Winterkampioen

DOSC 011-4 winterkampioen

Onlangs zijn de jongens van DOSC 011-4 winterkampioen voetbal geworden.  Na een succesvol seizoen kon er eigenlijk niet veel meer misgaan. Na een spannende wedstijd tegen Hees JO11-2, die met 7-6 werd gewonnen, was het officieel! Het kampioenschap was een feit! Ruud van Hopman’s Zeevis in Den Dolder trakteerde de jongens op een welverdiend feestelijk portie, vers gebakken, kibbeling!
 

Zeist maakt binnensportlocaties toekomstproof 

Gemeente Zeist

De gemeente Zeist wil haar binnensportaccommodaties fors gaan verbeteren. De raad heeft gisteravond opdracht gegeven tot de uitwerking van de eerste fase van de routekaart binnensportaccommodaties en heeft ook ingestemd met actualisatie van de onderhoudsplannen voor gemeentelijke gebouwen, waaronder sporthallen.

Kinderen kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief

Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Zeist. In februari ontvangen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het zesde schooljaar op een rij dat de gemeente Zeist het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbieden.

Grote Clubactie: clubs uit Zeist en De Bilt halen veel geld op

Grote Clubactie

350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie.  In Zeist haalden verenigingen in totaal  47.439 euro op. In De Bilt haalden verenigingen in totaal 20.391 euro op. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records.