Sport

Geslaagd Jeugdkamp Zwemclub Zeist

Jeugdkamp Zwemclub Zeist

Onlangs organiseerde de Activiteitencommissie van Zwemclub Zeist de 10e editie van het jaarlijkse Jeugdkamp. Een leuke groep van 38 deelnemers heeft volop genoten van het programma bestaande uit o.a. een toernooimiddag, discozwemmen, Levend Stratego, film, dropping en lasergamen in de bossen bij het Henschotermeer. Het nieuwe sportseizoen is bij Zwemclub Zeist goed begonnen, mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers. 

Fayth Bakker geeft visitekaartje af op NK Judo

Fayth Bakker

Fayth Bakker (13) uit Den Dolder stond onlangs op het NK judo tot 18 jaar (-44 kg) in Den Haag. Voor Fayth was dit de eerste keer dat zij op dit niveau mee mocht doen. Met een 7e plaats kijkt ze tevreden terug op een geweldig toernooi. Fayth hoopt zich op 9 oktober in haar eigen klasse tot 15 jaar te plaatsen voor het NK in Leek.

Zeister jeugd omarmt 'nieuwe' sport Padel

Padel

Bij de Zeister Tennisclub Shot in Zeist wordt de ‘nieuwe’ sport padel inmiddels ook helemaal omarmd door de jeugd. Padel is een kruising tussen tennis en squash. 

"Padel is technisch iets makkelijker dan tennis en ook lagere school kinderen kunnen al snel een partijtje spelen. Voor de oudere jeugd is het sociale aspect tevens aantrekkelijk. Omdat je padel altijd met z’n vieren speelt en op een kleine baan, kan je gezellig met elkaar blijven kletsen", zegt Siska Schipper van Shot.

Renske uit Zeist Nederlands Kampioen meerkamp atletiek      

Renske

Jeugdatlete Renske van der Maas (13 jaar) uit Zeist is onlangs in Zoetermeer Nederlands jeugdkampioene meerkamp atletiek geworden. De Nationale CD-meerkamp waar ze aan mee deed, is feitelijk het Nederlands kampioenschap voor jonge meerkampers in de atletiek. De 6-kamp bestaat uit: 60 meter hordenlopen, hoogspringen, speerwerpen, verspringen, kogelstoten en 600 meter.

Fotograaf
Ed Turk fotografie

Sportcentrum Kees wil veilige en inclusieve omgeving

Vlnr: André Hehemann (directeur Klant & Markt, Qbuild De Jong), eigenaar Robert Schouten, en Bart van de Kerkhof (algemeen directeur, Muurbloem design studio). 

Sportcentrum Kees in Bilthoven zal komend najaar verbouwd worden. In samenwerking met Muurbloem Design Studio en lokaal bouwbedrijf Qbuild De Jong krijgt het Bilthovense sportcomplex een nieuw entreegebouw en een vernieuwde horeca. Sporters blijven welkom tijdens de werkzaamheden.

Fotograaf
Muurbloem design studio

Stichtsche Rugby start nieuw seizoen

Op de Stichtsche Rugby Football Club in De Bilt vindt de kennismaking en voorstelling van het U14 team plaats voor het 2021/2022 seizoen

Na 2 maanden rust is het U14 team van start gegaan voor hun eerste jaar op een volledig veld. Dit seizoen staan er ineens twee teams van 15 man op het veld die allemaal nieuwe vaardigheden op moeten doen. Hun trainingen begonnen dan ook al een week eerder om fit en voorbereid de competitie in te gaan. Er wordt veel van ze gevraagd dit jaar, bijna allemaal naar het voortgezet onderwijs, een aantal ver buiten hun woonplaats, en ook nog eens een klasse hoger spelen.

Paralympiër Annika Van der Meer gehuldigd in Zeist

Wethouder Sander Jansen (links) feliciteert Annika van der Meer met zilveren medaille.

Zilveren medaillewinnares op de Paralympics, Annika van der Meer uit Zeist, is onlangs door haar buurt en wethouder sport Sander Jansen gehuldigd. In Tokio won zij samen met Corne de Koning zilver bij het roeien. Bij thuiskomst was de buurt uitgelopen om haar feestelijk te ontvangen. Van der Meer behaalde haar medaille in de roeiklasse Gemengd PR2. Na een inhaalactie in de laatste meters gingen zij het Chinese team voorbij. Het Engelse team werd winnaar.

De Bilt gaat (weer) open, vier mee

De Bilt gaat weer open

Al anderhalf jaar is onze samenleving door de coronacrisis ‘op slot’. Nu de coronamaatregelen weer iets meer toelaten is het hoog tijd om als samenleving weer ‘open’ te gaan en elkaar te ontmoeten, te sporten en het culturele leven weer te beleven en te omarmen. Op zaterdag 25 september van 10.00 – 16.00 uur zal op diverse locaties in onze gemeente hier een startschot voor worden gegeven. 

Doe mee met het Nijntje Beweegdiploma

Nijntje bewegen

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij gymnastiekvereniging Hygiëa op Sportpark Saestum meedoen met de lessen van het Nijntje Beweegdiploma! Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.