Politiek

De Bilt onderzoekt mogelijkheden bijverdiensten bijstandsgerechtigden

GroenLinks De Bilt

De gemeente De Bilt gaat op korte termijn met de Regionale Dienst Werk en Inkomen (RDWI) en de andere 4 deelnemende gemeenten onderzoeken of het huidige beleid ten aanzien van de bijverdiensten van bijstandsgerechtigden kan worden versoepeld. Doel daarvan is te stimuleren dat deze parttime gaan werken en daarbij niet gekort worden op de uitkering maar een deel van de inkomsten mogen behouden. Dat antwoordt het college van BenW op vragen van GroenLinks raadslid Ingrid Oude Lenferink.

GroenLinks De Bilt wil opkoopbescherming woningen

GroenLinks De Bilt

GroenLinks raadslid Anne Marie ’t Hart wil dat De Bilt in navolging van onder meer de stad Utrecht het opkopen door particuliere beleggers tegengaat van woningen met een WOZ-waarde van minder dan 440.000 euro. De nieuwe wet Opkoopbescherming biedt gemeenten daartoe de mogelijkheid en inmiddels hebben diverse gemeenten hiervan gebruik gemaakt. 

Maak kennis met vrouwelijke politici uit De Bilt

Powervrouwen

Raadsleden Anne Marie ’t Hart, Connie Brouwer en Donja Hoevers, wethouder Anne Brommersma en griffier Thecla van der Torre nemen deel aan de online meet-up ‘Politieke vrouwen in de buurt’. In deze bijeenkomst delen vrouwelijke politici hun ervaringen in de politiek. 

Ziekteverlof voor burgemeester Koos Janssen

Gemeente Zeist

Met ingang van vrijdag 14 januari gaat burgemeester Koos Janssen met ziekteverlof. Onlangs is bij een regulier gezondheidsonderzoek in zijn longen een cyste ontdekt, die binnenkort operatief wordt verwijderd. Begin maart hoopt de burgemeester zijn werkzaamheden te hervatten. In de periode van zijn afwezigheid wordt de burgemeester vervangen door locoburgemeester Sander Jansen.

CDA De Bilt vraagt perspectief voor ondernemers 

CDA De Bilt

De huidige lockdown heeft de middenstanders in gemeente De Bilt opnieuw hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Daarom heeft het CDA het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd, in navolging van de gemeente Barneveld, ook een appèl te doen op de regering. Met dit appèl moet veilig winkelen mogelijk worden en duurzaam perspectief geboden worden voor de samenleving.  

Forza De Bilt krijgt steun voor extra raadsvergadering Verwelius

Forza De Bilt

Bijna de gehele oppositie in De Bilt wil een extra raadsvergadering beleggen n.a.v. de geheime berekening die het college van B&W heeft gemaakt over het plan Verwelius, beter bekend als het voormalige Hessingterrein. Daar moeten volgens het college 130 woningen komen, waarvan er 30 in een beschermd natuurgebied liggen, en dat gaat de oppositie te ver. Het plan zelf vinden ze prima, maar de 30 woningen buiten de zgn. rode contour wijzen ze af.

Seyst.Nu: ‘wij gaan voor Maximaal Lokaal’. U ook?

Kieslijst Seyst.nu

Het Bestuur van Seyst.Nu presenteert de Kieslijst met kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Deze lijst met voorgestelde namen is door de leden unaniem aangenomen. Voorzitter van het bestuur van Seyst.Nu, William Beurskens, zegt hierover: ‘een schitterende diverse lijst waar we trots op mogen zijn’.

CDA doneert 150 kerststollen aan Voedselbank De Bilt

CDA logo

Onlangs leverde lijstrekker voor het CDA De Bilt-Maartensdijk Werner de Groot 150 kerststollen af bij de Voedselbank in de Bilt. De kerststollen voor deze gelegenheid speciaal in opdracht van het CDA door Bakkerij Bos te Maartensdijk gebakken, werden dankbaar in ontvangst genomen door Roelof de Boer, een vrijwilliger die al jaren actief is binnen de Voedselbank De Bilt.