Politiek

Yehailey nieuwe Zeister kinderburgemeester

De nieuwe kinderburgemeester Yehailey Adawde krijgt, in het bijzijn van burgemeester Koos Janssen, van Sebastian van Dijk de burgemeestersketting omgehangen.

Yehailey Adawde is onlangs tijdens de raadsvergadering door burgemeester Koos Janssen beëdigd tot kinderburgemeester van de gemeente Zeist. Zij neemt het stokje voor de komende twee jaar over van Sebastian van Dijk.

Nieuwe kinderburgemeester De Bilt bekend

Renske Iseger, de nieuwe kinderburgemeester voor schooljaar 2022/2023

Gemeente De Bilt zal eind september alweer voor de 3e keer een kinderburgemeester benoemen. Na het insturen van een vlog waarin de geïnteresseerde kinderen zich presenteerden en de selectiegesprekken is Renske Iseger uit de kern Groenekan uitverkoren om het ambt van kinderburgemeester voor het schooljaar 2022/2023 te bekleden.

Politiek stelt vragen over boze vrijwilligers brandweer

brand

D66, SGP, CU en Forza De Bilt hebben vragen gesteld aan de burgemeester van De Bilt over het stoppen van de klankbordgroep van vrijwilligers van de brandweerposten in Westbroek en Tienhoven. De vrijwilligers voelen zich niet serieus genomen bij het overleg over de bouw van de nieuwe fusiekazerne naast Kerkdijk 176 in Westbroek.

Fotograaf
Pixabay

Meer fietsparkeerplekken bij bushaltes Zeist

fietsparkeerplek

De gemeente Zeist heeft de mogelijkheden om fietsen te parkeren bij 26 bushaltes uitgebreid. De totale capaciteit om fietsen te parkeren bij deze haltes is hiermee verdubbeld. Met deze uitbreiding wil de gemeente Zeist inwoners stimuleren meer gebruik te maken van de combinatie fiets-bus. De gemeente verwacht dat het gebruik van deze duurzame vorm van reizen toeneemt.

Fotograaf
Gemeente Zeist

Nieuwe gemeenteraad en nieuwe wethouders in De Bilt

Gemeente De Bilt

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn ondertussen elf weken achter ons. In de afgelopen weken is ge(ïn)formeerd en op 31 mei worden de wethouders geïnstalleerd. Nu is ook de uiteindelijke samenstelling van de gemeenteraad bekend. Volgens de aantallen inwoners van de zes dorpskernen van gemeente De Bilt zijn zowel de 27 raadsleden als de vier wethouders juist verdeeld over de kernen.

Nieuw college De Bilt aan de slag met definitief akkoord

Coalitieakkoord De Bilt

Gemeente De Bilt krijgt een nieuw college. Dinsdag 31 mei worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd en debatteert de gemeenteraad over het coalitieakkoord ‘Ruimte voor morgen – Naar een eerlijke, groene toekomst’. Na de installatie gaat het college naar buiten, de gemeente in. Anne Marie ’t Hart (GroenLinks), Pim van de Veerdonk (Beter De Bilt en Bilts Belang) en Krischan Hagedoorn (PvdA en SP) zijn nieuw als wethouder. Dolf Smolenaers (D66) gaat door als wethouder.

Gemeente Zeist doneert 66.038 euro aan Giro 555

De in Zeist woonachtige Radio 2-dj Paul Rabbering en UNICEF Nederland-directeur Suzanne Laszlo met de cheque van de gemeente Zeist. UNICEF is één van de bij de actie Giro555 aangesloten hulporganisaties.

Het college van burgemeester en wethouders van Zeist en alle politieke fracties in de gemeenteraad hebben besloten om voor iedere inwoner van Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist één euro te doneren aan Giro 555.