De Bilt

Jongeren geven kleur aan De Voedselbank

Graffiti op gebouw De Voedselbank

Een groepje jongeren dat deelneemt aan het Project Launch Your Future heeft afgelopen zaterdag onder de bezielende leiding van docent Lourens, een mooie maatschappelijke creatieve bijdrage aan De Voedselbank in De Bilt geleverd. De buitenkant van De Voedselbank hebben zij aan de hand van een eigen ontwerp letterlijk kleur gegeven met graffiti. Een bijdrage met maatschappelijke impact. Een verrijking voor de Voedselbank en de wijk.

Nieuwe mensen ontmoeten tijdens koffieconcert of lunch? 

Week tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam.  Door Corona is dit probleem nog eens verergerd. MENS De Bilt, de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente, doet mee aan de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid’. 

Bilthoven Noord beste buurt van Utrecht

Percentage respondenten dat wekelijks of dagelijks contact heeft met buren, uitgesplitst naar beoordeling van buurt

Inwoners van de gemeente Bunnik (provincie Utrecht) zijn van alle Nederlanders het meest tevreden over hun gemeente, ze beoordelen het met een rapportcijfer van 8,3. Dit blijkt uit onderzoek* van Nextdoor, het netwerk voor buren, dat in samenwerking met wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam is uitgevoerd onder bijna 30.000 respondenten. 

GroenLinks wil af van wachtlijsten jeugdzorg

GroenLinks De Bilt

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks in De Bilt wil dat er een eind komt aan de al langer bestaande wachtlijsten bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Die leiden er op dit moment toe dat ouders noodgedwongen zelf hulp voor hun kind gaan organiseren, omdat passende hulp niet tijdig beschikbaar is.