De Bilt

VKZ versterkt team met Marc Majolée als associé

Marc Majolée

Marc Majolée (56) is als associé in dienst getreden bij adviesbureau VKZ. Per 1 juni 2021 versterkt Marc Majolée het team als associé. Hier gaat hij zich als strategisch adviseur bezighouden met de conceptuele en procesmatige kant van (retail)vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

Auteur
VKZ

Wethouder André Landwehr geeft stokje door

Wethouder André Landwehr

Wethouder André Landwehr zal zijn wethouderstaken per eind juni neerleggen en het stokje doorgeven aan zijn opvolger. Dit is conform de afspraak bij zijn aanstelling in 2018. In 2018 is de afspraak tussen de heer Landwehr met de VVD -fractie gemaakt om de functie van wethouder in gemeente De Bilt voor 3 jaar te vervullen. Volgens de afspraak is nu het moment gekomen om de functie van wethouder over te dragen en hij heeft daarom zijn ontslagbrief ingediend.

Auteur
Gemeente De Bilt

Donja Hoevers lijsttrekker D66 De Bilt

D66 De Bilt logo

Met 88 procent van de stemmen is Donja Hoevers door de leden van D66 De Bilt verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Donja Hoevers: “Ik kijk er enorm naar uit om als lijsttrekker de verkiezingen in te gaan. Juist om het progressieve en optimistische geluid van D66 te laten horen, met kansen voor iedereen, ongeacht de plek waar je wieg heeft gestaan. Laten we er samen voor zorgen dat we de grootste partij in De Bilt worden!”

Auteur
D66 De Bilt

Reinaerde verbetert kwaliteit van zorg ondanks corona

Kunstenaar Cathalijne Smulders en cliënt Alie van de Glind in het kader van gastatelier Re-creatie op De Heygraeff in Woudenberg.

Het afgelopen jaar was ook voor Reinaerde bijzonder. De omgang met het coronavirus nam veel tijd en aandacht in beslag. Tegelijk moest er worden bezuinigd op uitgaven om de financiële positie te verbeteren én zijn er voorbereidingen getroffen voor een kwaliteitsverbetering in de nabije toekomst. Dit blijkt uit het Kwaliteitsrapport 2020 dat de zorgorganisatie deze week presenteerde. 

Auteur
Reinaerde
Fotograaf
Ben Nienhuis

Bouwkavel of pand gezocht voor jongvolwassenen met autisme

Op de foto staan Maurik Jehee en Simone Engelmann

Stichting Authentiek Wonen zoekt een bouwkavel of een geschikt pand om een wooninitiatief te starten voor jongvolwassenen met autisme. Het liefst in Zeist of directe omgeving. “Het is zoeken naar de speld in de hooiberg, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we die speld gaan vinden’’, zegt initiatiefneemster Simone Engelmann uit Zeist

Auteur
Stichting Authentiek Wonen
Fotograaf
Mel Boas

De Biltse Grift: Vrijwillige dood in Oostbroek

De Biltse Grift

Een rondgang door het oostelijk en zuidelijk gedeelte van onze gemeente levert telkens weer boeiende verhalen op. De Biltse Grift ging op onderzoek. Maar niet, voordat zij op de eerste plaats aandacht heeft besteed aan een 100-jarige in onze gemeente: de Biltse Voetbal Club, die op 12 mei dat heuglijke feit vierde. Dirk Catoen en Ingrid van der Elst blikken terug op de kleurrijke geschiedenis van de voetbalclub. 

Auteur
H.A.  L’Honoré Naber

Stichtsche Rugby laat zich zien in Utrecht

Stichtsche Rugby laat met een prachtige tackel zien hoe ze de bal veroveren op tegenstander ’t Gooi

Na maanden van onderlinge competitie en een wekelijkse roulatie van een toffe Coronacup beker ging het rugby afgelopen zaterdag weer los. Met nog drie weken te gaan in dit seizoen zijn alle rugby clubs in het land driftig bezig om zo veilig mogelijk zoveel mogelijk kinderen hun favoriete spel te laten spelen. In Utrecht was er vanuit Stichtsche Rugby Football Club een afvaardiging van 4 teams in drie jeugdklassen tot 12 jaar.

Auteur
Stichtsche Rugby club

Live bemiddelen bij burenruzies is weer mogelijk

Buurtbemiddeling

De Buurtbemiddelingsprojecten van MeanderOmnium in Zeist, Bunnik en De Bilt verzorgen vanaf weer live bemiddelingen. De afgelopen tijd is er digitaal gecoacht, zijn er online bemiddelingen verzorgd of zijn bemiddelingsgesprekken uitgesteld totdat het weer live zou kunnen.

Auteur
Stichting MeanderOmnium

LTV Meijenhagen stapt over op duurzame verlichting

Leverancier Jeroen Andeweg, Wethouder Madeleine Bakker-Smit, Maarten Moggré, Hans Burghouts, voorzitter Hanno van der Steen nemen samen officieel de nieuwe verlichting in gebruik.

Wethouder Bakker-Smit  van gemeente De Bilt, kwam onlangs speciaal in de avonduren naar tennisvereniging LTV Meijenhagen om de LED baanverlichting officieel in gebruik te nemen. Deze LED verlichting is een volgende stap in de verduurzaming van de club. 

Auteur
LTV Meijenhagen
Fotograaf
Mel Boas