De Bilt

Resultaten Algemene Inwoner-enquête beschikbaar

Gemeente De Bilt

Inwoners zijn over het algemeen positief gestemd over het leven en voorzieningen in de gemeente. Ook de sociale kwaliteit van hun buurt beoordelen zij positief. Wel is er een dalende trend te zien in de waardering van het woningaanbod. Inwoners zijn positief over het contact met medewerkers van de gemeente maar voelen zich minder vaak gehoord en vertegenwoordigd. Dit blijkt uit de resultaten van de Algemene Inwoner-enquête 2021. 

Morris Schuring (16) maakt indruk bij debuut: P3

Morris Schuring in Dubai

Zo bij alles wat Morris Schuring in de autosport doet, verliep ook zijn debuut in de enduranceracerij voorspoedig. Wat heet: zeer voorspoedig. De zestienjarige coureur uit Den Dolder werd afgelopen weekeinde derde in de zeer competitieve (Porsche Cup) 992 Pro-klasse tijdens de 24 uur van Dubai. Op het bekende circuit in de Verenigde Arabische Emiraten nam de snelle tiener maar liefst vier stints voor zijn rekening. 

Op zoek naar wat je echt wil? Launch your Future

Launch Your Future

Kan jij wel een boost gebruiken? Ben jij op zoek naar wat je echt wil? Kom jij, om welke reden dan ook, niet tot hetgeen je graag wil bereiken? Ben je op zoek naar motivatie, inspiratie of persoonlijke ontwikkeling? Ben je tussen de 16-30 jaar? Dan is Launch your Future iets voor jou!

Fotograaf
Pixabay

De Bilt onderzoekt mogelijkheden bijverdiensten bijstandsgerechtigden

GroenLinks De Bilt

De gemeente De Bilt gaat op korte termijn met de Regionale Dienst Werk en Inkomen (RDWI) en de andere 4 deelnemende gemeenten onderzoeken of het huidige beleid ten aanzien van de bijverdiensten van bijstandsgerechtigden kan worden versoepeld. Doel daarvan is te stimuleren dat deze parttime gaan werken en daarbij niet gekort worden op de uitkering maar een deel van de inkomsten mogen behouden. Dat antwoordt het college van BenW op vragen van GroenLinks raadslid Ingrid Oude Lenferink.

Online-Kunstlezing: Belgische Meesters

Maak kennis met de Belgische Meesters die de Belgische klassiek moderne kunst bepaalden, zoals James Ensor en René Magritte. Aan bod komen diverse kunststromingen van na ca. 1870, zoals het impressionisme en het modernisme. 

Mirelle Nunes, kunsthistorica, zal online ingaan op de tentoonstelling in Museum Singer Laren, die -na opheffing van de lockdown- nog te zien is t/m 27 februari 2022. U ziet hier de hoogtepunten uit de collectie van het Brusselse Museum van Elsene. 

Bandoptredens bij Pomp 41 verplaatst 

Wil Roelofsen

In een eerder artikel in een uitgave van De StadsPers werden op zondagen vanaf 9 januari 2022 bandpresentaties aangekondigd bij restaurant pomp 41 in De Bilt. Naar aanleiding van restricties gegeven tijdens de laatste coronaconferentie zijn de optredens verplaatst naar onderstaande datums.    

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht worden het komende half jaar zo’n 350 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat. Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen.

Fotograaf
Stichting Eet Mee

Bilthovense Boekhandel verhuist naar oude ABN AMRO pand

Verhuizing Bilthovense Boekhandel

De Bilthovense Boekhandel gaat verhuizen en vestigt zich binnenkort in het voormalig pand van de ABN AMRO bank aan de Julianalaan. De Bilthovense Boekhandel is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een begrip in de gemeente de Bilt en Den Dolder. In september 2010 startte Ike Bekking haar Bilthovense Boekhandel in het pand van Boekhandel Jongerius aan het Emmaplein. In 2012 verhuisde de boekhandel naar het huidige pand aan de Julianalaan 1 in Bilthoven.

GroenLinks De Bilt wil opkoopbescherming woningen

GroenLinks De Bilt

GroenLinks raadslid Anne Marie ’t Hart wil dat De Bilt in navolging van onder meer de stad Utrecht het opkopen door particuliere beleggers tegengaat van woningen met een WOZ-waarde van minder dan 440.000 euro. De nieuwe wet Opkoopbescherming biedt gemeenten daartoe de mogelijkheid en inmiddels hebben diverse gemeenten hiervan gebruik gemaakt.