De Bilt

Koop Fairtrade in de winkels, juist nu!

FairtradeTogether

Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden extra hard getroffen door Covid-19. Neem bijvoorbeeld de cacaoboeren in Ghana.  De meesten van hen leven onder de extreme armoedegrens. Daarom blijven zij ondanks de lockdowns hun land bewerken om de cacao te verbouwen die uiteindelijk bij ons op tafel komt. Andere producten als cassave en bananen kunnen zij niet kwijt doordat lokale markten gesloten zijn. Tegelijkertijd zijn de prijzen van benodigdheden als zeep en handgels sterk gestegen.

Auteur
Duurzaam De Bilt

Zonnepark Utrecht Science Park Bilthoven operationeel

Zonnepark USP Bilthoven

Onlangs is het zonnepark op het bedrijventerrein Utrecht Science Park Bilthoven op feestelijke wijze geopend. Dit is het grootste zonnestroomproject in de Bilt tot nu toe. Het zonnepark bestaat uit ruim 3000 panelen op daken en is gerealiseerd door BENG!, Poonawalla Science Park BV en projectbureau Greenspread. Het initiatief komt voort uit het Bilts Energieberaad, waarin lokale partijen samen werken aan een energie neutrale gemeente. 

Auteur
Gemeente De Bilt

Provincie in maag met krakers in Huis ter Heide

Provincie Utrecht logo

De provincie Utrecht wil vier bouwkavels naast de voormalige vliegbasis Soesterberg verkopen. Op dit terrein staat een vervallen officierswoning, die onlangs door krakers zijn bewoond. Een lelijke streep door de rekening voor de provincie, die de kavels volgend jaar wil verkopen.

Auteur
Redactie

Morris Schuring geeft klinkend vervolg aan superdebuut

Morris Schuring

Dat zijn droomdebuut in de Porsche Carrera Cup Benelux geen toevalstreffer was, bewees Morris Schuring onlangs op de Nürburgring. Tijdens de tweede ronde van het kampioenschap won de vijftienjarige autocoureur uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Bovendien pakte hij de poleposition voor beide wedstrijden.  
 

Auteur
Blatter Media
Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux

Kunstmarkt De Bilt gaat dit jaar niet door

Kunstmarkt De Bilt

Vrijdag 11 september zou om 17.00 uur de 20e editie van Kunstmarkt De Bilt van start gaan. Twee dagen lang kunst, cultuur, muziek, dans en theater voor jong en oud. Dit weekend bleef het echter rustig in het Van Boetzelaerpark.

Auteur
Kunstmarkt De Bilt

Kerk in Actie op zoek naar collectanten

Voor het eerst in de geschiedenis organiseert Kerk in Actie een landelijke huis-aan-huiscollecte. De collecte wordt gehouden in de week van 29 november t/m 5 december. Doel van de collecte is hulp aan vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kerk in Actie zoekt nog collectanten. Doet u mee?

Auteur
Kerk in Actie