De Bilt

Stichtsche Rugby campagne ‘Op een dag begrijp je waarom’

Succesvolle afsluiting van eerste proeftraining van dit jaar met tussen de geel en blauwe shirts ook veel nieuwe kleuren van stoere proefleden

Voor diegenen die de sport kennen is het een gegeven. Rugby is zonder twijfel een van de mooiste sporten door de hoge mate van sportiviteit, eerlijke krachtmeting en samenwerking. Bilthoven en omstreken kent inmiddels al een groot aantal jeugdleden die dit mooie spel in Bilthoven mogen beoefenen. 

Auteur
Stichtsche Rugby club

Samen de dag van je af dansen in de buitenlucht

Buitenles dansen

Als dansen je passie is, dan vraagt het een extra dosis creativiteit om dit tijdens de huidige coronamaatregelingen gedisciplineerd te blijven doen. Dat de effecten van corona zo vergaand zouden zijn, waardoor we niet meer samen binnen zouden mogen dansen, had niemand in eerste instantie verwacht. De buitenlocaties vormen momenteel het podium voor de danslessen van Dansschool EDC van het KunstenHuis in De Bilt en met heel slecht weer worden de lessen via Zoom gegeven. 

Auteur
KunstenHuis De Bilt - Zeist
Fotograaf
Monique Vermeer

Waardoor kostte bomenkap het leven aan 4 eekhoorntjes?

Eekhoorn

Wat ging er mis bij het kappen van een boom in de buurt van het Heidepark in Bilthoven? De bomenkap, volgens de gemeente noodzakelijk vanwege de veiligheid van fietsers en voetgangers, kostte aan 4 kleine eekhoorntjes het leven. GroenLinks raadslid Anne Marie ’t Hart wil van BenW precies weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en vooral: hoe we in de toekomst een dergelijk drama kunnen voorkomen.

Auteur
GroenLinks De Bilt
Fotograaf
Pixabay

Van ruzie naar rust tussen je Kinderen

Vaak voel, hoor of zie je een ruzie tussen je kinderen al aankomen. Soms is een seintje van jou voldoende om het in de kiem te smoren, maar op andere momenten lukt dat niet. 

Of start de ruzie, als jij nét even de kamer uit bent. Wat doe jij bij een ruzie? Wacht je af of spring jij ertussen? En wat doe je dan? Praten de kinderen dan met jou, via jou of … nog iets anders? En wat is de functie van ruzie eigenlijk voor kinderen? En wat zit er eigenlijk achter de ruzie verstopt? In de workshop ‘Van ruzie naar rust tussen je kinderen’ leer je:

Meer bouwen met behoud groen karakter

Woningbouw De Bilt

Wat vinden inwoners van de gemeente De Bilt belangrijk voor de ontwikkeling van hun leefomgeving in de komende twee decennia? Deze vraag staat centraal in De Maand voor de Leefomgeving in april 2021. Iedereen kan zijn wensen en ideeën geven over alles wat nodig is om de gemeente klaar te maken voor de toekomst. 

Auteur
Gemeente De Bilt
Fotograaf
Pixabay

Aanleg wildraster langs Amersfoortseweg in De Bilt

Provincie Utrecht

Op 6 april start de Versluys Groep met de aanleg van een kleinwildraster langs de Amersfoortseweg (N237) in De Bilt, in opdracht van de provincie Utrecht. Een wildraster voorkomt dat dieren op de provinciale weg worden aangereden en draagt bij aan de verkeersveiligheid. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 23 april.
 

Auteur
Provincie Utrecht

Eet Mee introduceert Taal aan Tafel

Taal aan tafel

In deze coronatijd is het voor mensen met een vluchtelingachtergrond extra lastig om contacten te leggen en daarmee hun spreekvaardigheid in het Nederlands te verbeteren, iets waar ze veel behoefte aan hebben. Op verzoek van een grote groep nieuwkomers is Eet Mee daarom gestart met een nieuw initiatief: Taal aan Tafel. Via video-etentjes de taal oefenen en nieuwe mensen leren kennen, terwijl je ondertussen gezellig samen online eet.

Auteur
Stichting Eet Mee