Huisdieren moeten oppassen in Rozenstraat

Auteur
Redactie

Paniek in de Rozenstraat in De Bilt over het welzijn van honden en katten. Twee katten werden onwel. De lokale dierenarts vermoedt dat de dieren muizengif hebben gegeten. Aanvankelijk vreesden bewoners dat er een kattenhater actief is in De Bilt. Door de uitspraken van de dierenarts lijkt dat verhaal niet te kloppen.

Nu meldt één van de bewoners aan de Rozenstraat dat een buurman een gebakken spons heeft gevonden. Als een hond meerdere stukken eet, kan het dier grote maag- en darmproblemen krijgen. De spons zet namelijk uit in de maag. Voor kleine hondjes kan het eten van een enkel stukje al levensbedreigend zijn.

In de buurtapp houden de bewoners van de Rozenstraat elkaar op de hoogte. De heer Gunnink heeft twee katten, die hij, na het bekend worden van het nieuws over muizengif, twee dagen binnenhield. De dierenarts adviseert mensen die last hebben van muizen in plaats van gif gewoon vallen te gebruiken. En als er wel gif wordt gebruikt in ieder geval op een plek waar katten er niet bij kunnen.

Van de vondst van de gebakken spons is melding gedaan bij de politie. In april kreeg de politie meldingen van de vondst van gebakken sponzen bij het Tango tankstation in Bilthoven

foto: Igor Tigor / CC0

Duitse herder