Leren in de buitenlucht voor een dag

Auteur
Omgevingsdienst Regio Utrecht

Op dinsdag 22 september krijgen veel kinderen buiten les. Niet alleen de natuurles vindt buiten plaats, ook voor de reken- en taalles gaan de kinderen naar buiten. Het is die dag namelijk landelijke Buitenlesdag. 

Dat buiten spelen en bewegen belangrijk is, dat weten we inmiddels wel. Leren in de buitenlucht is nog niet zo vanzelfsprekend maar draagt ook veel bij aan de fysieke, mentale en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. In Zeist organiseert De Boswerf samen met diverse partners de buitenlesdag. Dit doet ze in het kader van het project Groen doet goed, een provinciaal project dat ten doel heeft om kinderen (en hun ouders/verzorgers) meer naar buiten te laten gaan om de natuur te beleven. Het startsein van de buitenlesdag wordt om 8.30 u op CBS De Sluis gegeven door wethouder van onderwijs Laura Hoogstraten. Klaartje Timmerman van Paardenbloem Natuuractiviteiten geeft deze dag rondom De Sluis natuurles aan 5 kleuterklassen en 2 groepen 3 van deze school. Buurtsportcoaches van Sportief Zeist gaan op verschillende schoolpleinen aan de slag met reken- en taallessen die in het teken van bewegen staan.

Vrijwilligers van de poelenwerkgroep ontvangen op de Kinderboerderij twee middenbouwklassen van Montessorischool Griffensteyn om hen te trakteren op een watersafari. Op de kinderboerderij zijn twee kleuterklassen welkom en op De Boswerf neemt Frans van Bussel twee klassen van Montessorischool Kerckebosch mee het bos in voor een natuuravontuur.

Nationale Buitenlesdag
Fotograaf
Omgevingsdienst Regio Utrecht