Dodenherdenking in de gemeente Zeist

Auteur
Gemeente Zeist

Ook dit jaar kon Dodenherdenking helaas niet volgens traditie plaatsvinden door om 20.00 uur samen te komen. Afgelopen dinsdagvroeg legden leden van het college van burgemeester en wethouders en afgevaardigden van de gemeenteraad daarom kransen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Burgemeester Koos Janssen, wethouders Marcel Fluitman en Wouter Catsburg en plaatsvervangend raadsvoorzitter Aline Pastoor legden onder begeleiding van het Comité 4 en 5 mei Zeist kransen in het Walkartpark: bij het oorlogsmonument, het Joods monument en het Indië monument.

Medewerkers van de buitendienst legden daar op aanwijzingen van het Comité 4 en 5 mei Zeist kransen en bloemstukken van de andere organisaties bij. Zo zijn er bloemen gelegd namens het Comité 4 en 5 mei Zeist, Stichting Oranje comité Zeist, Politie Zeist, Brandweer Zeist en het Zeister Mannenkoor.

Wethouders Sander Jansen en Laura Hoogstraten en raadslid Freek André de la Porte legden onder begeleiding van het Comité 4 en 5 mei Den Dolder bloemen bij het Centraal Monument aan de Dolderseweg in Den Dolder. Zelf legde het Comité daar ook een krans.

Op Vliegbasis Soesterberg namen burgemeesters Koos Janssen (Zeist) en Rob Metz (Soest) samen met Hans Oosters (Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht) deel aan de kranslegging.

Van de kransleggingen in Zeist en Den Dolder heeft Slotstad RTV beeldopnamen gemaakt. Deze worden vanavond samen met de toespraak van Martin Slootweg, voorzitter Comité 4 en 5 mei Zeist, en de herdenkingsrede van burgemeester Koos Janssen uitgezonden in een speciale uitzending via Slotstad RTV, direct na de nationale Dodenherdenking om 20:15 uur.

Dodenherdenking Zeist