Ramadan Voedselbankactie levert 3400 producten op

Auteur
Krachtvrouwen Zeist

Onlangs overhandigde Stichting Krachtvrouwen Zeist en basisschool Al Amana 3400 producten aan de Voedselbank. In de Ramadan is binnen twee weken een Voedselbanksactie opgezet met als doel om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Ramadan maand van vrijgevigheid
Ramadan is de maand van vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid. Soms vergeten wij dat er een grote groep behoeftigen in Nederland is. Deze Ramadan is daarom gebruikt om hier extra aandacht aan te besteden. Door de actie hebben veel inwoners van Zeist kennisgemaakt met de Voedselbank.

Heel Zeist deed mee!
Het bericht voor de inzamelingsactie ging als een lopend vuurtje door en rondom Zeist. Massaal werden er producten gedoneerd en zelfs van buiten Zeist kwamen er donaties binnen. Al Amana fungeerde tijdens deze actie als inleverpunt. Vanuit Stichting Krachtvrouwen Zeist werden er updates gedeeld via de social media kanalen.

Krachtvrouwen Zeist
‘’Ons doel is om de  Zeisterse samenleving te versterken, voor en door vrouwen.  Door krachten te bundelen kom je veel verder dan alleen. Dit bleek ook weer met deze prachtige inzamelingsactie! We zijn trots op Al Amana en de donateurs die uit alle uithoeken van Zeist kwamen;  aldus Ilhame Arab (voorzitter st Krachtvrouwen Zeist)’’

Al Amana 
‘‘De school wilt met deze actie zijn maatschappelijke functie vervullen.  Dit komt ook overeen met onze islamitische identiteit.  De islam leert ons vooral ook naar de eigen omgeving te kijken en hulp aan te bieden waar het nodig is.  De leerlingen hebben met liefde aan dit project gedoneerd.  ’’aldus Fouzia Loukili (leerkracht). 

Het was een groot succes dit bleek al door de opmerkingen van de vrijwilligers van de Voedselbank.  Henk Schauw en Theo Westerhof (vrijwilligers van de voedselbank) namen de ingezamelde opbrengst in ontvangst. Ze waren enorm verrast en ontroerd door de grote opbrengst. ‘‘Er zijn veel behoeftigen gezinnen in Zeist die deze extra’s goed kunnen gebruiken’’ aldus Henk Schauw.

Krachtvrouwen Zeist en Al Amana willen hierbij ook alle donateurs bedanken. Verder roepen ze de Zeistenaars op, om de Voedselbank te blijven steunen. 

Volg st Krachtvrouwen Zeist op Facebook om de beelden van de inzamelingsactie te zien: https://www.facebook.com/krachtvrouwenzeist
 

Ramadan Voedselbankactie