Krachtvrouwen Zeist trots op succesvolle actie

Onlangs overhandigden Stichting Krachtvrouwen Zeist en basisschool Al Amana 3400 producten aan de Voedselbank. In de Ramadan is binnen twee weken een Voedselbanksactie opgezet met als doel om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

"Ons doel is om de  Zeisterse samenleving te versterken, voor en door vrouwen.  Door krachten te bundelen kom je veel verder dan alleen. Dit bleek ook weer met deze prachtige inzamelingsactie! We zijn trots op Al Amana en de donateurs die uit alle uithoeken van Zeist kwamen",  aldus Ilhame Arab (voorzitter Krachtvrouwen Zeist)

‘‘De school wilt met deze actie zijn maatschappelijke functie vervullen.  Dit komt ook overeen met onze islamitische identiteit.  De islam leert ons vooral ook naar de eigen omgeving te kijken en hulp aan te bieden waar het nodig is.  De leerlingen hebben met liefde aan dit project gedoneerd, ’’aldus Fouzia Loukili (leerkracht). 

Het was een groot succes dit bleek al door de opmerkingen van de vrijwilligers van de Voedselbank.  Henk Schauw en Theo Westerhof (vrijwilligers van de voedselbank) namen de ingezamelde opbrengst in ontvangst. Ze waren enorm verrast en ontroerd door de grote opbrengst. ‘‘Er zijn veel behoeftigen gezinnen in Zeist die deze extra’s goed kunnen gebruiken’’,  aldus Henk Schauw.

Het bericht voor de inzamelingsactie ging als een lopend vuurtje door en rondom Zeist. Massaal werden er producten gedoneerd en zelfs van buiten Zeist kwamen er donaties binnen. Al Amana fungeerde tijdens deze actie als inleverpunt. Vanuit Stichting Krachtvrouwen Zeist werden er updates gedeeld via de social media kanalen.

Volg Krachtvrouwen Zeist op Facebook om de beelden van de inzamelingsactie te zien: https://www.facebook.com/krachtvrouwenzeist
 

Ramadan Voedselbankactie