Kinderen Julianaschool bezoeken Huize Het Oosten

Auteur
Samen voor De Bilt

Het was een zonovergoten dag en de oranje kleding maakte het nog feestelijker: Het bezoek van kinderen van de Julianaschool aan bewoners van Huize Het Oosten. Onlangs gingen de kinderen bij hen langs en deden raamspelletjes met de bewoners. Ze maakten mooie tekeningen en zongen met elkaar. Het bezoek viel in zeer goede aarde.

Koningsdag op de Julianaschool
De Julianaschool vierde die dag de Koningsspelen. Als onderdeel van deze feestelijke dag wandelden de meiden van groep 5 `s ochtends naar Huize Het Oosten. Voor het raam van twee woonkamers gingen ze staan en kleurden de ramen vol met mooie tekeningen en lieve berichtjes. Daarnaast zongen ze het speciaal voor de school gemaakt `Julianaschoollied`.

Huize Het Oosten
De bewoners konden wel wat afleiding gebruiken. Ze hebben een moeilijke tijd achter de rug ten gevolgen van Corona en de daarbij behorende maatregelen en richtlijnen. Anouk Voogt, zorgbuddy bij Huize Het Oosten, vertelt: “We zijn blij dat de kinderen er zijn. Hun vrolijke bezoek, samen met het mooie weer, brengt nieuwe energie bij de bewoners”. Anouk is één van de zorgbuddies van Huize het Oosten, die tijdelijke ondersteuning bieden aan personeel in de zorg. En dat is nodig, want personeel in de zorg heeft haar handen vol in deze coronatijd. Dankzij de zorgbuddies kunnen ze leuke extraatjes voor de bewoners organiseren. 

Samen
Samen voor De Bilt bracht jong en oud samen. Als stichting organiseert ze ontmoetingen in gemeente De Bilt, om de lokale omgeving te versterken.

Wilt u ook iets betekenen voor een ander? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt via: judith@samenvoordebilt.nl 
 

Kinderen Julianaschool bezoeken Huize het Oosten