Schaatsclub IJBM stelt zomertraining open

Auteur
IJsclub Biltsche Meertje

De schaatsers van IJBM blijven ook in de zomer in beweging. Dat is een voorwaarde om in oktober weer fit op de schaats te staan. De zomertrainingen zijn voor een deel gericht op schaatsen. Maar een belangrijk onderdeel van de trainingen is gericht op de algemene conditie. De nadruk van de trainingen ligt niet op hardlopen. Door de trainingen onder professionele begeleiding verbetert je uithoudingsvermogen, kracht, core-stabiliteit, evenwicht, etc. De deelname is gratis.

Op maandagavond is er bostraining. We trainen in twee groepen: een jongerengroep van 12-16 jaar en een ouderengroep van 17-70 jaar. We verzamelen om 19.00u bij het clubhuis van IJBM aan het Biltse Meertje. Voor beide trainingsgroepen volstaat een paar sportschoenen en een bidon met water.

De skeelertraining is gericht op de jeugd. We trainen op vrijdagavond in twee groepen: Om 18.00u kinderen van 7 – 12 jaar en om 19.00u 13 – 18 jaar. De trainingen zijn op de skeelerbaan in het Noorderveld (achter de forelvijver de Ruigenhoek, Sint Antoniedijk 120, Utrecht). Voor het skeeleren heb je skeelers of skates (aantal wielen maakt niet uit), een helm en knie- en polsbescherming nodig. 

Iedereen die deze zomer structureel wil bewegen wordt uitgenodigd op de trainingen langs te komen. Maak zonder verplichtingen en zonder kosten kennis met heerlijk bewegen in de buitenlucht.

Meer informatie www.ijbm.nl
 

Skeelertraining