Alles voor Jouw Heuvelrugtuin: nu bij deze tuincentra!

Auteur
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

11 Tuincentra op en om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug doen vanaf 22 april mee met de campagne Jouw Heuvelrugtuin. 

Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, hij biedt beschutting voor vogels en insecten, hij kan beter tegen hitte, droogte en wateroverlast en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater. Bovendien vind je er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. En… deze planten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de deelnemende Tuincentra bij jou in de buurt!

Op 22 april is het Nationale Zaaidag: de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. Het perfecte moment om ook te beginnen met jouw Heuvelrugtuin: die is goed voor het klimaat en de biodiversiteit! Met het wilde en inheemse vaste planten assortiment van de Heuvelrugtuinen wordt dat nu nog leuker en makkelijker. Wij hebben namelijk vaste planten gekweekt voor jouw Heuvelrugtuin, die jij zo in je tuin kunt planten.

100% duurzaam
Speciaal voor Jouw Heuvelrugtuinen heeft Kwekerij Griffioen Wassenaar in samenwerking met de wilde bloemenzaden leverancier Cruydt Hoeck, een assortiment wilde en inheemse vaste planten ontwikkeld. Dit assortiment is zorgvuldig samengesteld en gekweekt in eigen kwekerij en voldoet aan verschillende criteria voor duurzaamheid waaronder Planetproof certificering. Bovendien worden ze geleverd in potten en trays van 100% gerecycled plastic. De perfecte aanvulling dus voor jouw Heuvelrugtuin.

Het assortiment
In totaal heb je de keuze uit ruim dertig verschillende soorten planten. Wat dacht je van de zeldzame wilde akelei? Een prachtige kleurrijke plant met grote bloemen in alle mogelijke kleuren; blauw, paars, rood, roze en alles daar tussenin. Of de prachtige steenanjer of wilde cichorei. Wil jij graag meer hommels, bijen en andere insecten in jouw tuin? Dan doe je er goed aan om wat vingerhoedskruid te planten. De planten kosten €4.99 per stuk en 5 stuks voor €12.50,- Deze en nog veel meer kleurrijke wilde en inheemse planten zijn vanaf vandaag te koop bij de volgende Tuincentra:

 • Tuincentrum ’t Vanderhoogt in Soest
 • Tuincentrum Merkens in Langbroek
 •  Tuincentrum Harkens in Ede
 •  Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen
 •  Tuincentrum & Hoveniersbedrijf De Driesprong in Ede
 •  Tuincentrum van Ee in Zeist
 •  Tuincentrum Welkoop in Veenendaal
 •  Tuincentrum Abbing in Zeist
 •  Tuincentra Ranzijn Tuin & Dier in De Bilt en in Amersfoort
 •   Kwekerij Groeneveld in Baarn
   

Kijk op www.jouwheuvelrugtuin.nl/tuincentra voor meer informatie over de deelnemende Tuincentra.

Jouw Heuvelrugtuin
Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! Zo laten we samen het Nationaal Park groeien. Voor meer informatie en handige tips, kijk op onze website www.jouwheuvelrugtuin.nl.

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse partners en sponsoren.

Tuincentra Heuvelrugtuin