Herdenkingsconcert ‘Jewish life’ vanuit Oosterkerk

Datum

Duo Berends & van Vuuren geeft op zaterdagavond 1 mei om 20.00 uur een concert via livestream. Als herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog staan tijdens dit concert composities van joodse componisten centraal, zoals de 3 delige cyclus ‘Jewish life’ van de joodse componist Ernest Bloch. 

Bloch was een Amerikaanse componist van Zwitsers-Joodse afkomst. Hij droeg zijn joodse afkomst uit in veel van zijn composities. Ook wordt tijdens het concert een deel van de sonate van Henriëtte Bosmans vertolkt. Zij was een Nederlands componist en pianiste van joodse afkomst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd haar het componeren en optreden verboden. Desondanks heeft zij verschillende sonates voor kamermuziekbezetting nagelaten en o.a. concerten voor cello en orkest.

Duo Berends en van Vuuren zijn Marit Berends (cello) en Jacoline van Vuuren (piano). Zij staan normaliter op het podium in kamermuziekseries, huiskamers en spelen bij speciale gelegenheden. Het duo organiseert sinds januari 2021 haar eigen livestreams. Dit concert is de derde in de reeks van vier concerten tot de zomer. Marit Berends geeft naast haar uitvoeringspraktijk celloles in Arnhem/Ede/Woudenberg. Jacoline van Vuuren geeft naast haar uitvoeringspraktijk pianoles in Zeist en Amerongen.

Herdenkingsconcert ‘Jewish life’
Duo Berends & van Vuuren; cello & piano
Zaterdag 1 mei om 20.00 uur
Livestream vanuit de Oosterkerk te Zeist

Het concert is vrij toegankelijk via de link op: https://berendsenvanvuuren.nl/concert-1-mei
Een vrije gift na afloop van het concert wordt gewaardeerd. Het volgende concert is op zaterdagmiddag 19 juni (kinderconcert). 

Duo Berends & van Vuuren; cello & piano