Ingmar Heytze maakt muurgedicht in Bilthoven

Auteur
Redactie

Een prachtig gedicht van elf woorden hangt sinds zaterdag aan de gevel van de tienjarige Bilthovense Boekhandel, vlakbij het station. Schrijver Ingmar Heytze uit Utrecht maakte het zogenaamde 'elfje'.

Wat, ons betreft, begint de wereld, onder nooit uitgelezen ogen, hierbinnen

Het was zaterdag Bookstoreday: ondanks een soberdere variant door corona, wisten vele bezoekers de weg naar de 150 zelfstandige boekwinkels in Nederland te vinden. Zo ook bij de Blthovense Boekhandel. Voor eigenaar Ike Bekking was de band die Ingmar Heytze met Bilthoven heeft, reden om hem te vragen het muurgerdicht te schrijven.

Ingmar woonde in het Utrechtse Tuindorp, maar zijn ouders vonden het een goed idee hun zoon naar Werkplaats Kindergemeenschap en Kees Boeke-school in Bilthoven te sturen om daar zijn middelbare school af te ronden.

De dichter, performer, columnist en organisator treedt regelmatig op in bibliotheken en cultuurpodia in de regio. In 2017 schreef hij een gedicht, speciaal voor de Werkplaats Kindergemeenschap.

Ike Bekking onthulde met haar moeder, afgelopen 10 jaar trouwe bezoekster van lezingen en  boekpresentaties het muurgedicht. "Ik vond het gedicht direct prachtig. Ik wilde graag een eenvoudige, compacte dichtvorm. Ik ben nog lang niet van plan te stoppen en na tien komt elf. Zo is het idee voor het elfje ontstaan."

Het gedicht is een blikvanger als je uit de trein stapt en naar het centrum loopt. "Je loopt of fietst langs, komt van of gaat naar het station en je oog valt op het gedicht. Je blijft een moment staan, leest het gedicht en je leven wordt op een onverwachts moment verrijkt met poëzie. Hoe mooi is dat."

Op de foto dichter Ingmar Heytze, Ike Bekking en Francine Bekking-Muller voor het muurgedicht aan de gevel van de Bilthovense Boekhandel.

Ingmar Heytze, Ike Bekking, muurgedicht
Fotograaf
Fotokoning - Aneo Mario Koning