Stichtsche Rugby campagne ‘Op een dag begrijp je waarom’

Auteur
Stichtsche Rugby club

Voor diegenen die de sport kennen is het een gegeven. Rugby is zonder twijfel een van de mooiste sporten door de hoge mate van sportiviteit, eerlijke krachtmeting en samenwerking. Bilthoven en omstreken kent inmiddels al een groot aantal jeugdleden die dit mooie spel in Bilthoven mogen beoefenen. 

Nog geen vier jaar terug was het eerste volledige jeugdteam een feit. Inmiddels trainen er 6 teams op het eigen veld naast het hoofdveld van zusterclub SCHC. Aankomend seizoen, waarop we allemaal hopen om weer vrij en blij te mogen sporten in competitieverband, wordt wederom een mijlpaal. Stichtsche Rugby Football Club heeft dan een heus Cubs (U14) team van 15 spelers die op een volledig veld van 70 bij 100 meter gaan spelen. Dit team wordt de basis voor een groep die de jaren erna nog veel samen gaat trainen, spelen en hechte vriendschappen opbouwt. En dat brengt ons terug bij de huidige campagne Op een dag begrijp je waarom! 

De campagne is dit voorjaar extra toegevoegd aan de promotie-activiteiten omdat de club merkte dat rugby een sport is die je moet ervaren op het veld en liefst met je ouders erbij. Ouders zijn vaak net zo enthousiast als de kinderen zelf over deze vrij onbekende sport. Door de omstandigheden was het niet mogelijk om voldoende tijd en aandacht te geven aan ouders en nieuwe talenten die wilden meetrainen. Door deze campagne kunnen kinderen deze nieuwe sport in onze gemeente laagdrempelig en ongedwongen uit proberen. 

Hoewel de vooruitzichten niet goed waren was er afgelopen zondag, mede door de aanwezigheid van diverse reclame-uitingen in de gemeente, een grote opkomst van jeugd. De juiste mentaliteit voor toekomstige rugbyers die in de kou op een nat grasveld graag ervaring opdeden in de rugby beginselen. Er werd uitleg gegeven, geoefend in bal gooien en vangen, groepsopstelling, het naar achteren werpen in groepsverband en vele andere vaardigheden van deze complexe maar o zo mooie sport. De komende twee zondagochtenden worden nog twee ochtendsessies aangeboden. Informatie over deze dagen is vinden op de website SRFC.nl. Alle jeugd tot en met 13 jaar is welkom! 

Foto: Succesvolle afsluiting van eerste proeftraining van dit jaar met tussen de geel en blauwe shirts ook veel nieuwe kleuren van stoere proefleden

Succesvolle afsluiting van eerste proeftraining van dit jaar met tussen de geel en blauwe shirts ook veel nieuwe kleuren van stoere proefleden