Kasteel Groeneveld 9 t/m 11 april geopend als Pilotlocatie

Auteur
RBT Heuvelrug en Vallei

Eindelijk mogen de deuren weer open… Als Pilotlocatie opent Kasteel Groeneveld haar poorten van 9 t/m 11 april voor publiek van 11-16 uur. Dit is een eerste stap naar heropening. 

Dat wil zeggen dat Kasteel Groeneveld gedurende deze dagen een testlocatie zal zijn om te kijken hoe publiek en Covid gestructureerd geregeld samengaan. Om toegang te krijgen tot Kasteel Groeneveld dient u zich vooraf (maximaal 40 uur van tevoren) te testen en met een negatieve uitslag bent u van harte welkom. Het spreekt voor zich dat u een mondkapje draagt en anderhalve meter afstand bewaart.

Er wordt gewerkt in tijdslots van een uur en reserveren is verplicht via de website (www.kasteelgroeneveld.nl). Bij de reservering voor uw bezoek kunt u ook direct een (gratis) test boeken. www.testenvoortoegang.nl  

Dat Kasteel Groeneveld weer publiek mag verwelkomen is een reden om uit te pakken.

Uiteraard kunt u zelf op verkenningstocht en genieten van de bijzondere behangselschilderijen, het unieke stucwerk van Van Logteren evenals de bijzondere boomboekenverzameling (Xylotheek) op de begane grond. Maar om er een echt dagje uit van te maken, is er dit weekeinde speciaal een expositie van Ben Rikken, een speurtocht kasteel (geschikt v.a. 8 jaar), optredens van Crescendo op zaterdag en zondag treden violiste Anastasia Kozlova en harpiste Eva Tebbe op. Alle weetjes van het kasteel worden tijdens rondleidingen op zaterdag gedeeld en vanzelfsprekend kunt u zelf ook het gebouw verkennen.

Deze dagen geldt de speciale toegangsprijs van € 2,50. Voor meer informatie en reserveren: www.kasteelgroeneveld.nl

Tentoonstelling: Le Grand Tour – Ben Rikken
Een zoektocht van een begenadigd kijker, schilder en tekenaar. Met zijn veldezel heeft Ben Rikken jarenlang door Europa gereisd, een fieldlab voor zijn onderzoek naar licht, kleur en stemming. Gestart in Groningen en via de kusten van Normandië, Bretagne, Zuid-Frankrijk en Italië afgedwaald om te eindigen aan de Spaans oostkust. Het resultaat van deze tocht is met een 40-tal landschappen zien in de tentoonstelling ‘Le Grand Tour’ waarbij de nadruk ligt op recent Spaans werk.

Rondleidingen op zaterdag 10 april
Kasteel Groeneveld organiseert op zaterdag 10 april rondleidingen door het gebouw. De rondleiding duurt 45 minuten tot een uur en begint in het kasteel. Bij geschikt weer gaat men ook naar buiten. Er hoeft niet ingeschreven te worden. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 personen.

Uitvoering violiste Anastasia Kozlova (viool) en Eva Tebbe (harp)
Tijdens de lockdown maakten Anastasia Kozlova en harpiste Eva Tebbe opnames in kasteel Groeneveld van Thin air, een stuk geschreven voor deze Coronatijd en onderdeel van een muziekestafette. Zondag 11 april treedt dit duo, onder de noemer Lumenensemble een aantal keren op en zal het gebouw vullen met I DREAM OF. I DREAM OF is een contrastrijk kamermuziekprogramma dat in verbinding staat met de onzekere tijd waarin we nu leven. De composities geven uiting aan een verlangen naar een andere plaats en tijd die we ongeacht de omstandigheden altijd via muziek kunnen bereiken. Met werken van Ralph Vaughan Williams, Lili Boulanger, Calliope Tsoupaki en Dmitri Shostakovitsj. Anastasia Kozlova is tevens initiatiefnemer van festival Groeneveld, dat is gepland in september 2021.   

Speurtocht Kasteel Groeneveld (vanaf 8 jaar)
Met de speurtocht Kasteel Groeneveld ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je veel over de leefwijze van de  vroegere bewoners van het kasteel. Zoek de silhouetten die je het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen.

Kasteel Groeneveld