Vrijwilliger Carla Meeng legt derde tegel in de Walk of Fame  

Auteur
Vrijwilligerscentrale Zeist

Afgelopen donderdag was het zover: vrijwilliger van het jaar 2020 Carla Meeng mocht samen met wethouder Marcel Fluitman ‘haar’ tegel leggen in de Walk of Fame. Het is de derde tegel op rij in de Walk of Fame die exclusief voor vrijwilligers in de gemeente Zeist is gemaakt. Hij bevindt zich in een zijstraat van de Slotlaan ter hoogte van de Bruna. 

De uitreiking van de vrijwilliger van het jaar is onderdeel van de Vrijwilligersprijzen die ieder jaar door de Vrijwilligerscentrale Zeist worden georganiseerd om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.  

Vrijwilliger Carla Meeng is al bijna 20 jaar actief bij het Hospice Heuvelrug. Voor haar is vrijwilligerswerk “de normaalste zaak van de wereld” en was de nominatie dan ook echt niet nodig. In aanloop naar de uitreiking, die op 7 december jl. al plaats vond in het Beauforthuis, werd zij echter steeds enthousiaster en trotser op haar vrijwilligerswerk. Ook zag zij het als een kans om het Hospice Heuvelrug op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Marry Bootsma, voormalig vrijwilligerscoördinator van het Hospice heuvelrug en sinds deze week met pensioen, roemt haar enthousiasme én ervaring waardoor zij een voorbeeld is voor velen.  

Naast de individuele prijs waren er afgelopen jaar ook groepsprijzen te winnen. Deze uitbreiding is mogelijk door uitbreiding in de organisatie van de Vrijwilligersprijzen. Naast de Vrijwilligerscentrale Zeist zitten nu ook Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn en de van Tellingen Pul Stichting in de organisatie. Bij de groepsprijzen, die bestaan uit een prijs van 2.000 euro, ging de prijs binnen de categorie ‘Cultuur’ naar het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist. In de categorie  ‘Maatschappelijk’ won de Weggeefwinkel en in de categorie ‘Zorg & Welzijn’ gingen de meeste stemmen naar de Voedselbank. 

Foto: Carla Meeng en Marcel Fluitman leggen tegel

Carla Meeng en Marcel Fluitman leggen tegel
Fotograaf
Mel Boas