Seizoen Oude Muziek met vier concerten in Zeist

Auteur
Seizoen Oude Muziek

Seizoen Oude Muziek, van de makers van Festival Oude Muziek, kan natuurlijk niet ontbreken in Zeist. Met vier concerten in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente bieden wij ook het komende seizoen een gevarieerd programma aan. 

Onze concerten in Zeist
Woensdag 24 november 2021 / 20.00: PRJCT Amsterdam / Maarten Engeltjes - Zeist, Kerk van de Evangelische Broedergemeente
De enthousiaste continuogroep van PRJCT Amsterdam en het zoetgevooisde stemgeluid van Maarten Engeltjes gidsen dit programma langs kronkelende liefdespaden door bijna een eeuw barokmuziek. Vivaldi kaapt het leeuwendeel van de aandacht weg en toont zich van zijn meest temperamentvolle kant in aria’s over verraad, wrok en zelfvernietiging. Een hart in het nauw maakt rare sprongen: via coloraturen en andere virtuoze capriolen vinden knetterende liefdestwisten hun weg naar het podium.
 
Zondag 23 januari 2022 / 20.00: La Rêveuse - Zeist, Kerk van de Evangelische Broedergemeente
Bravo, bravo, bravissimo: met jubelende recensies uit alle windstreken en een trofeekast vol bekroningen behoren de drie Buxtehude-opnamen van La Rêveuse tot het beste van wat vandaag aan Noord-Duitse barok te vinden is. We verwelkomen het succesvolle kwartet daarom graag voor een programma met kamermuziek van het Deense orgelfenomeen en zijn collega Dietrich Becker: de grootmeesters van de stylus phantasticus.
 
Donderdag 17 februari 2022 / 20.00: Yoann Moulin & Pierre Gallon - Zeist, Kerk van de Evangelische Broedergemeente
Wat is er fijner dan een recital door een klavierkunstenaar? Een recital van twee klavierkunstenaars natuurlijk! Yoann Moulin en Pierre Gallon gaan de ultieme uitdaging aan op een dubbele set toetsen, met het fantasievolle repertoire van de Engelse virginalisten als inzet. Tussen creatie, interpretatie en improvisatie komen de humor, tederheid, frivoliteit en contrapuntische spitsvondigheid van meestertoetsenisten als William Byrd, John Bull en Thomas Tomkins volledig tot hun recht.
 
Maandag 23 mei 2022 / 20.00: Ensemble Masques - Zeist, Kerk van de Evangelische Broedergemeente
Koffiecultuur, kenmerkend voor millennials? Wie zijn Bach-geschiedenis kent, weet wel beter. Ensemble Masques nodigt uit in Café Zimmermann, een hotspot in Leipzig waar Bach en zijn zonen live te horen waren. Met Bachs concerti voor twee klavecimbels presenteren de jonge Nederlandse klavecinist Emmanuel Frankenberg en Olivier Fortin muzikaal vakmanschap op het scherpst van de snede. De derde orkestsuite met de beruchte ‘aria op de sol-snaar’ is de taart bij dit bijzondere bakje troost.
 
Programma en kaartverkoop

Bekijk het volledige programma van Seizoen Oude Muziek op oudemuziek.nl/agenda. Kaarten zijn vanaf 1 april te koop via dezelfde website. Concerten van Festival en Seizoen Oude Muziek zijn veilig te bezoeken. Wij volgen de regels van het RIVM en de overheid.

Seizoen Oude Muziek logo