Laffe dief steelt koninklijke onderscheiding van bejaarde vrouw

Auteur
Redactie

Vorige week zaterdagavond 5 september rond 19.00 uur is een 88-jarige vrouw uit de Zeister wijk Crosestein overvallen. De dief nam in haar huis een gouden broche en een Ridderlijke Koninklijke Onderscheiding mee. 

Haar vriendin Janny Holtrop (67) is woest over de laffe daad, waar vermoedelijk twee mannen bij betrokken zijn. “Eentje stond op de uitkijk, hij is een paar keer herkenbaar op camerabeelden. Deze heb ik doorgestuurd naar de politie. Mijn vriendin is helemaal overstuur en verdrietig.”

De alleenstaande vrouw deed even een dutje voor het avondeten. “Via een openstaande deur is de dief naar binnen geslopen. Mijn vriendin werd wakker van gestommel en zag dat iemand op haar kamer een kast was aan het doorzoeken. Ze heeft de man aangesproken. Hij trok snel de capuchon over zijn hoofd en is meteen vertrokken. In de woning was het één grote puinhoop, alles was doorzocht. Hij heeft niet veel kunnen meenemen, want bij deze oude vrouw viel weinig te halen.”

Het slachtoffer vindt het heel erg dat ze de Koninklijke Onderscheiding kwijt is. "De inbreker heeft niets aan die medaille. De waarde van het metaal is bijna nihil. Toen ze 60 jaar was, ontving ze de onderscheiding. Ze werkte 40 jaar als secretaresse bij de luchtmacht in Huis ter Heide en ze is oprichtster van de Stichting Dierenbelangen in Zeist. Deze lieve vrouw is alleenstaand en heeft geen kinderen. Ze heeft een flinke mentale klap gekregen en ziet steeds beelden van die insluiper voor zich. Het is een trieste zaak."

De politie heeft de zaak in onderzoek en slachtofferhulp is ingeschakeld. 

politie logo