Bewoners L-flat welkom in Huiskamer 't Laantje

Auteur
Woongoed Zeist

Vorige week zijn de werkzaamheden in de eerste woningen van portiek 1 van de L-flat gestart. Bewoners ‘moeten’ soms hun huis even uit. Of hebben zelf die behoefte. Want een renovatie van deze omgang is voor veel mensen heel ingrijpend. 

Om bewoners tegemoet te komen sloegen woningcorporatie Woongoed Zeist en welzijnsorganisatie MeanderOmnium de handen ineen. Samen richtten zij aan de Laan van Vollenhove 2193 een prettige plek in voor bewoners van de L-flat: huiskamer ’t Laantje.

In de huiskamer creëerde Woongoed Zeist een ruimte waar bewoners uit de L-flat in alle rust kunnen werken. Naast de werkplekken, leent de ruimte zich goed voor ontmoetingen met medebewoners en vrijwilligers. Onder het genot van een drankje bieden de woningcorporatie en welzijnsorganisatie bewoners de mogelijkheid om even afstand te nemen van de verbouwingsperikelen. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat op dit moment alleen bewoners van woningen waar wordt gewerkt of die veel geluidsoverlast ervaren hier terecht kunnen. En uitsluitend op afspraak.

Samenwerken aan verbinding
Vanuit de buurtaanpak Vollenhove Vooruit zet de gemeente Zeist zich - samen met partners en buurtbewoners - ervoor in dat bewoners zich meer met elkaar en met hun buurt verbonden gaan voelen. De huiskamer kan hierin een belangrijke rol vervullen. Ook wordt er samen met de Kringloop een naaiatelier ingericht voor de bewoners in de ruimte naast de huiskamer. Hier kunnen mensen bestaande gordijnen vermaken tot nieuwe gordijnen. Zodat ze bijvoorbeeld dikker zijn en de kou buiten houden. En in de keuken oefenen bewoners straks met het koken op inductie. Bewoners van de woningen waar de aannemer bezig is, kunnen deze maaltijden voor een heel klein bedrag kopen. Met een elektrische bakfiets wordt het eten naar het betreffende portiek gebracht. Kortom; al veel mooie initiatieven. En er volgen er de komende tijd meer.

Renovatie L-flat in volle gang
Eind vorig jaar werden de deuren en wanden van de bergingen in portiek 1 vervangen. Dit helpt mee om de veiligheid in en rond de flat te verbeteren. Ook de ledverlichting op de galerijen is vernieuwd. Het dak van de L-flat is inmiddels nagenoeg volledig vernieuwd. Op dit moment wordt gewerkt aan de liften, zodat deze straks op iedere verdieping stoppen (behalve op de 13de). Alle bewoners krijgen een nieuwe badkamer en toilet. En als het nodig is ook een nieuwe keuken. Daarnaast worden de woningen voorzien van een nieuwe voordeur. De werkzaamheden in de woning duren 12 werkdagen. 

Foto: Voor bewoners van de L-flat zijn tien werkplekken beschikbaar in een stille kantoortuin. Elke werkplek is voorzien van een privacy scherm en heeft elektriciteit en wifi. Reserveren is noodzakelijk.
 

Wekplekken