Genomineerden Groene Lintje De Bilt 2020 bekend

Auteur
GroenLinks De Bilt

Het is inmiddels al jaren een vaste waarde aan het begin van de herfst: de uitreiking van het Groene Lintje. Een initiatief van GroenLinks De Bilt, dat daarmee bedrijven of personen die een bijzondere bijdrage aan een sociaal en duurzaam De Bilt leveren, in het zonnetje zet. 

Net als voorgaande jaren zijn er 3 genomineerden. Een kort overzicht:

Anke Hazeleger, initiatiefneemster Plog It Up De Bilt. Deze sportieve en sympathieke Biltse ondernemer verzorgt clinics waarmee deelnemers al “ploggend” en “plandelend” op diverse locaties in de gemeente De Bilt zwerfafval opruimen. En wie zelf aan de slag wil, kan bij Anke een speciaal “plogpakket” lenen!

Ook het Westbroeks Energie Initiatief (WEI), opgericht door Bart Derksen, Peter van Dijk en Elbert Hennipman, is genomineerd. Door gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen helpt WEI bewoners van Westbroek hun woningen duurzamer te maken, terwijl de verwachte opbrengsten tegelijk ook weer terug het dorp in vloeien.  

Sinds de eerste editie in de Dorpsstraat in 2001, is Kunstmarkt De Bilt uitgegroeid tot een groot en gezellig cultureel festival dat inmiddels in het Boetzelaerpark vele bezoekers trekt. Bijzonder aan dit festival is dat het volledig draait op vrijwilligers: vier vaste vrijwilligers met verschillende achtergronden – Bas de Jong, Cees Slob, Rick van Westerop en Niels Eijsbroek - nemen jaarlijks de organisatie van Kunstmarkt De Bilt op zich. Tijd om hen daarvoor te belonen in de vorm van een nominatie! 

Alle inwoners van gemeente De Bilt kunnen tot 11 oktober 2020 stemmen op de genomineerden via debilt.groenlinks.nl