Christofoor stuurt gratis boeken naar boekhandels

Auteur
Redactie

Uitgeverij Christofoor gaat aan haar 50 belangrijkste boekhandels een gratis exemplaar sturen van alle 16 titels uit de voorjaarsaanbieding. Hiermee wil de uitgeverij de boekhandels een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Directeur/uitgever Femke de Wolff: “Deze boekhandels zijn ons zeer dierbaar. Klanten kunnen onze boeken hier ontdekken, bewonderen en echt vasthouden. In veel gevallen gaat onze band met deze winkels vele jaren terug.” Het verlengen van de lockdown was voor het team van Christofoor reden om met een plan te komen. “Als relatief kleine uitgeverij moeten we altijd creatief zijn, maar onze kracht zit in onze boeken. Met deze actie willen we de boekhandels tegemoet komen op een manier die bij ons past”, zo stelt de Wolff.

Vertegenwoordiger van Christofoor Ernst van de Reep: “Deze actie geeft de boekhandels meer vrijheid. Ze kunnen de gratis exemplaren gewoon in de winkel leggen en zo zonder risico kijken wat er voor hen werkt.”

De voorjaarsaanbieding is dit jaar extra groot omdat er ook titels in zitten die vorig jaar, tijdens de eerste (gedeeltelijke) lockdown- zijn uitgesteld. Ook de scheurkalender voor 2021 en de nieuwe gloednieuwe Christofoor-agenda voor dat jaar maken onderdeel uit van deze aanbieding. De Wolff: “De boekhandels zullen de komende maanden dus voortdurend gratis exemplaren ontvangen: van kinderboeken en non-fictietitels tot planners. We gaan er mee door tot alle boeken uit de aanbieding verschenen en verstuurd zijn. Ook als de lockdown weer voorbij is.”

Boek
Fotograaf
Pixabay