Gratis maaltijden voor eenzame ouderen in Zeist Oost

Auteur
Buurtfonds

De Stichting Vrienden van het Binnenbos is nu al ruim 2 jaar actief met het opsporen en tegengaan van eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen 75+ d.m.v. het organiseren van laagdrempelige contactmomenten. 

Elke dinsdagmorgen tussen 10.00-12.00 uur de “Gouden Koffie”. Ouderen die slecht ter been zijn worden binnen de wijk  geheel gratis vervoerd voor een bezoek aan het Ontmoetingscentrum Binnenbos, de huisarts of voor een boodschap bij Albert Heijn. Voor de stichting zijn inmiddels ruim 30 wijkbewoners als vrijwilliger actief.

Corona Contact
Omdat persoonlijk contact door de lockdown nagenoeg niet meer mogelijk is, is de Stichting Vrienden gestart met het verstrekken van gratis maaltijden op zondag. De ouderen worden vooraf gebeld en kunnen een keuze maken uit 4 verschillende maaltijden. Deze worden bereid door Sandy Overhorst in de keuken van het Binnenbos. Zij kookt lekkere en heel gezonde maaltijden en zorgt voor een hygiënisch en aantrekkelijke verpakking. www.foodbodyconnection.nl

Inmiddels hebben onze vrijwilligers de afgelopen weken ruim 200 gratis maaltijden bezorgd bij zelfstandig wonende ouderen die nu volledig geïsoleerd leven. Wij hopen hiermee door te gaan tot begin april van dit jaar. Het Buurtfonds van de Postcodeloterij  ondersteunt dit succesvolle buurtinitiatief met een financiële bijdrage.
 

Maaltijden voor eenzame ouderen
Fotograaf
Pixabay