Onvergetelijk Leven: In actie voor dementie

Auteur
Onvergetlijk Leven

Dementie raakt steeds meer mensen. Over ca. 20 jaar zullen naar verwachting een half miljoen mannen en vrouwen in Nederland de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie hebben. 

Zolang de ziekte van Alzheimer of dementie niet te genezen is, is de doelstelling van Onvergetelijk Leven om mensen met dementie zo lang mogelijk thuis te laten wonen en hen op professionele wijze structuur, begeleiding en zinvolle dagbesteding te bieden. Onvergetelijk Leven biedt dit aan  op diverse locaties in het midden van het land. Er is ook een locatie in Hollandsche Rading (Linquenda Hoeve) en Groenekan (de Ruijgenhoek).
 
Dagelijks zien de medewerkers van Onvergetelijk Leven de impact van dementie. Naast het aanbieden van zinvolle dagbesteding dragen ze ook graag op een andere manier een steentje bij. Op zaterdag 30 januari lopen medewerkers en vrijwilligers van Onvergetelijk Leven voor het 3e opeenvolgende jaar een sponsorwandeltocht voor Alzheimer Nederland. Vanwege de Coronamaatregelen zullen de deelnemers dit jaar niet als compacte groep lopen maar in duo’s met minimaal 1.5 meter afstand.  Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven ze voorlichting over dementie, bieden ze ondersteuning en komen ze op voor betere zorg voor mensen met dementie. En ze maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

Met de sponsortocht kan Onvergetelijk Leven een financiële bijdrage leveren aan het werk van Alzheimer Nederland. Alle beetjes helpen. Helpt u ook mee? Ga naar de website bedrijven.inactievooralzheimer.nl/team/team-onvergetelijk-leven/ of kijk op de facebookpagina van Onvergetelijk Leven hoe u kunt doneren.

Op de foto: De groep medewerkers en vrijwilligers van Onvergetelijk Leven die vorig jaar voor Alzheimer Nederland bijna 2500 euro bij elkaar wandelden.  

De groep medewerkers en vrijwilligers van Onvergetelijk Leven die vorig jaar voor Alzheimer Nederland bijna 2500 euro bij elkaar wandelden.  
Fotograaf
Onvergetelijk Leven