WIJ(K)GELUK lanceert tekenactie : Hier woon ik!

Auteur
Samen voor De Bilt

Maak een tekening van jezelf en hang deze achter je raam. Op deze manier leren buurtgenoten je beter kennen. Want, zeker in deze tijd, is een goede buur beter dan een verre vriend. Met jouw tekening kun je ook nog een prijs winnen!

Voor wie?
Nu de lockdown is verlengd, lanceert het project WIJ(K) GELUK een tekenactie. De actie is bedoeld voor alle inwoners van gemeente De Bilt. WIJ(K) GELUK nodigt kinderen èn volwassenen uit om mee te doen. “Want”, zegt projectleider Heleen André de la Porte, “even creatief bezig zijn kan een welkome afwisseling zijn op het vele (digitale) leren en werken. De tekenactie is voor iedereen”. 

Blijstift
De actie Hier woon ik! is opgezet in samenwerking met Erik van Tuijn van Blijstift. Hij daagt mensen uit om zichzelf als stripfiguur te tekenen. Een beschrijving hoe je dat kunt doen staat op de achterkant van de poster. Erik verloot drie Blijstift striptekenpakketten onder de deelnemers.

WIJ(K) GELUK maken we samen
Doel van het project WIJ(K) GELUK is het verbinden van buurtgenoten onderling en het brengen van geluksmomenten. Heleen vertelt: “We leven, leren en werken ook de komende tijd veel thuis. Juist nu kunnen we elkaar inspireren en steunen in de buurt. We nodigen je uit om ook iets met of voor je buur(t) te doen. Want veel kleine geluksmomentjes vormen samen groot WIJ(K) GELUK”.

WIJ(K) GELUK is een initiatief van het KunstenHuis, Dynamo Advies en Samen voor De Bilt. Het project wordt financieel ondersteund door Tap DELA Bilthoven, Gemeente De Bilt, Stichting Mens & zijn Natuur en Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Doe je ook mee?
Wil je ook een tekening maken en achter je raam hangen, of WIJ(K) GELUK brengen in je eigen wijk?  Ga dan naar www.actiefindebilt.nl/wijkgeluk voor meer info. Je kunt de tekening printen via deze site. Je kunt ook een exemplaar ophalen bij bibliotheek IDEA in Bilthoven. Vergeet niet om je tekening op Instagram te plaatsen!

Op de foto vlnr: Quint, Twen, Wolf, Henry en Luenne zijn vast begonnen met het tekenen van een zelfportret. 

Hier Woon Ik
Fotograaf
Jelle Wierda