Inwoners Utrecht hamsterden vooral toiletpapier in 2020 

Auteur
Picnic

Het afgelopen coronajaar heeft opvallende verschuivingen teweeggebracht in de boodschappen die we online bestelden. De behoefte aan luxe vlees en vis groeide zeer sterk en Nederlanders kochten veel meer koffiecups.

Ook kreeg de verkoop van schoonmaakproducten een enorme impuls. In de stad Utrecht werd veel toiletpapier gehamsterd, terwijl in Amersfoort bruisend bronwater en paracetamol de hardlopers waren. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van online supermarkt Picnic.  

Op basis van de enorme hoeveelheid bestellingen van meer dan 500.000 klanten is een overzicht gemaakt van de meest bestelde producten in Nederland in 2020. Hierbij is onderzocht welke boodschappen buiten de traditionele top drie van halfvolle melk, bananen en komkommers relatief gezien het meest in trek waren.

Utrecht niet uitgehamsterd
De stad Utrecht neemt het zekere voor het onzekere en bestelt nog steeds in grote getalen toiletpapier, 4-laags van huismerk G’woon om precies te zijn. Blauwe bessen en paksoi zijn eveneens populair in de Domstad. Picnic is sinds kort actief in Hilversum, Huizen, Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Eemnes. De nieuwe Picnic-klanten in die plaatsen bestelden de laatste tijd opvallend veel gezonde producten. Bio+ halfvolle melk staat hoog op het boodschappenlijstje, net als San Pellegrino koolzuurhoudend mineraalwater en traditionele olijfolie.

Ook in Amersfoort houden ze van water: Spa Intense bruisend is er uitermate populair. Misschien om een pilletje mee weg te spoelen, want de paracetamol 500 mg doet er in de getallen niet voor onder. In Ede-Veenendaal gaan eierkoeken naar veel huishoudens, net als citroenen en ontbijtspek. In Zeist lijkt melkeiwit op een zijspoor te zijn beland: halfvolle melk lactofree staat er hoog op het boodschappenlijstje, tussen knoflook en fijne mini krieltjes in.
 

Hamsteren
Fotograaf
Pixabay