Coronaproof kerstontbijt voor kinderen Basisschool Ichthus 

Auteur
Ichthus

Het kerstontbijt niet door laten gaan; echt niet! dachten ze bij Basisschool De Ichthus. Ze bedachten een Coronaproof kerstontbijt voor alle ruim 520 leerlingen om op afstand toch het kerstfeest te kunnen vieren. Vanochtend in alle vroegte werd een heerlijk gevulde kerstbox thuisbezorgd door alle leerkrachten en hulpouders in samenwerking met Bakkerij Neplenbroek en Laura’s Sabor. 

Door de lockdown zou het kerstontbijt op school niet doorgaan. Dat vond iedereen zo jammer dat De Ichthus besloot het kerstontbijt bij de kinderen thuis te bezorgen. Afgelopen woensdag werd met man en macht tot laat in de avond gewerkt aan het vullen van de ruim 520 ontbijtkerstboxen. Honderden kerstkransjes, mandarijnen, croissants, krentenbollen en kerstmuffins werden met zorg feestelijk ingepakt. 

In alle vroegte verzamelden het schoolteam en een aantal ouders zich met bakfiets, auto en benenwagen op school. Sommige klassen namen het initiatief om gezamenlijk via google meet het ontbijt te nuttigen. Om alle leerlingen een warme kerstgroet te brengen heeft de school een persoonlijke kerstkaart gemaakt. 
 

Kerstontbijt Ichtus