Ouderen ontvangen feestelijke kerstbox van MENS De Bilt

Auteur
Redactie

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Samen met de sociaal werkers van MENS De Bilt is er nagedacht over een veilige manier van bezorgen en een ontmoeting op afstand. En zo is een mooie samenwerking ontstaan.

Dit jaar worden duizenden ouderen in Nederland verrast met een kerstbox aan de deur, waaronder 190 ouderen in gemeente De Bilt. In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow. Plaatselijke vrijwilligers kunnen op veilige afstand de box bezorgen en maken een praatje om op deze manier de ouderen een hart onder de riem te steken.

Bijna 70% van de ondervraagden uit het ouderenpanel van het Ouderenfonds geeft aan de feestdagen met minder mensen te vieren dan normaal en 25% slaat dit jaar zelfs alle feestdagen over. Het decembergevoel moet vooral voortkomen uit kerstversiering in huis, het draaien van kerstmuziek en ook de kerstkaart blijkt dit jaar extra populair. De meeste ouderen berusten zich in een rustige kerst, maar een deel geeft ook aan zich angstig te voelen en vreest nog lang niet af te zijn van het virus. ‘Wij hopen met de kerstkaartenactie en de kerstbox toch iets van dit gevoel weg te nemen bij de ouderen en ze even een lichtpuntje te bezorgen in deze tijd.’ – Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.

mevrouw ontvangt kerstbox
Fotograaf
MENS De Bilt