Strooiseizoen van start in gemeente Zeist

Sinds kort staat Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden gedurende de hele winterperiode. 

Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van RMN (www.rmn.nl).

Plan gladheidsbestrijding
Gemeente Zeist heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met de DTN Meteogroep en stuurt zelf gladheid-coördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutvoorraden
RMN maakt in de gemeente Zeist gebruik van de zoutvoorraden van de provincie. Deze zoutvoorraad vult de provincie gedurende het seizoen continu aan.

Hoofdwegen eerst
Bij (dreigende) gladheid strooit RMN eerst hoofdwegen, fietspaden, bus routes en sterk hellende wegen en maakt deze sneeuwvrij. Als de gladheid langer aanhoudt rijden strooiploegen, in overeenstemming met de gemeente, zo nodig een aanvullende route.

Zoutkisten voor bewoners
Op verschillende locaties plaatst RMN zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. RMN houdt de voorraad in deze kisten in de gaten. Mocht de kist bij u in de buurt toch tussentijds leeg zijn, kunt u hiervan melding doen bij RMN via het telefoonnummer 0900-6039222 (maandag t/m vrijdag te bereiken van 08.30 uur tot 16.30 uur).

Blijven opletten
Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. RMN raadt weggebruikers aan het rijgedrag en de snelheid hierop aan te passen.

RMN logo