Warande ontvangt waakmanden van Monuta Helpt fonds

Het Monuta Helpt fonds heeft al aan ruim 160 hospices in Nederland waakmanden uitgedeeld. Ook Margret Blanken, Lodewijk Bogaard en Sander Groeneveld van Monuta Nijenheim in Zeist hebben aan Stichting Warande waakmanden mogen overhandigen.

Een waakmand is een mand die gevuld is met allerlei attributen die nabestaanden kunnen gebruiken voor henzelf of de stervende tijdens het waken. Zo zit er in de mand bijvoorbeeld een box om muziek af te spelen, geurkaarsen, een warme deken, kleurplaten voor de bezoekende kinderen of kleinkinderen en een notitieboekje.  

“In Nederland zijn ongeveer 160 hospices die vooral bemand worden door vrijwilligers. Voor elk hospice stelt ons goededoelenfonds een waakmand beschikbaar om steun te kunnen bieden. Juist in de periode rond Kerst en Oud & Nieuw verdienen vrijwilligers van de hospices en wakende dierbaren extra steun. We vinden het fijn dat we deze keer een landelijke bijdrage kunnen leveren aan zo een grote groep mensen die afscheid zullen nemen van een dierbare,” zegt Anita Witzier, voorzitter Monuta Helpt Fonds.

Waakmanden voor Stichting Warande