Dag van de Mantelzorg: anders dan anders!

Op 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. 

Het is dit jaar niet mogelijk een activiteit of evenement voor mantelzorgers te organiseren door de maatregelen rond corona. Maar ook nu staan we stil bij het belangrijke werk dat mantelzorgers doen voor hun naasten.

Steunpunt Mantelzorg heeft voor alle mantelzorgers een aantal verrassingen. Zo kunnen mantelzorgers een gebakje ophalen bij bakkerij Krijger, worden zij verwend met een goodiebag en kunnen zij thuis genieten van de bijzondere en prijswinnende film ‘Wei’ over dementie of een gratis massage winnen. Alle aangemelde mantelzorgers ontvangen ook de Mantelzorgwaardering ter waarde van € 50.

Burgemeester Sjoerd Potters bedankt de mantelzorgers
In een speciaal opgenomen filmpje spreekt burgemeester Sjoerd Potters zijn diepe waardering uit voor mantelzorgers. “Juist in deze moeilijke omstandigheden doet u als mantelzorger uw uiterste best om zorg te leveren. Voor onze samenleving, voor onze inwoners. Dat wordt ontzettend gewaardeerd.” Het filmpje van de burgemeester is te zien op de website van MENS De Bilt en op het Youtube-kanaal van gemeente De Bilt.

Mantelzorgwaardering
Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2020 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van € 50,-, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers in onze gemeente. Alle aangemelde mantelzorgers ontvangen na de Dag van de Mantelzorg in november de bonnen thuisgestuurd. Jonge mantelzorgers ontvangen een Bol.com cadeaubon van € 25.

Meld u zelf aan of een ander!
Bent u mantelzorger? Of kent u iemand die de waardering verdient? Meld u dan aan voor de Mantelzorgwaardering 2020. Aanmelden kan via het formulier op de website www.mensdebilt.nl of mail/bel naar het Steunpunt Mantelzorg.

Steunpunt Mantelzorg De Bilt
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt
T 030 – 727 15 56
M 06 – 1307 11 29
E mantelzorg@mensdebilt.nl
www.mensdebilt.nl

Dag van de Mantelzorg