Nieuwe serie Boek & Film in Figi

Datum
Auteur
Literair Zeist

In oktober start in Figi-bioscoop voor het zevende seizoen een nieuw programma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Twee series van vijf boekverfilmingen met inleiding. 

Harry Peters, film- en literatuurkenner en o.a. actief bij het filmfestival Film by the Sea, leidt de films in. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een reader met meer informatie over het boek, de schrijver, de film en de regisseur. In dit seizoen zijn de volgende films te zien: De belofte van Pisa, Out Stealing Horses, Emma, My Salinger Year, The Invisible Life of Euredice Gusmão, Muidhond en Little Women. Ook staat er een filmklassieker op het programma: Kes, de verfilming van het gelijknamige boek van Barry Hines door Ken Loach. In de loop van het seizoen worden nog twee nieuwe boekverfilmingen geprogrammeerd.  Boek & Film is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Figi Bioscoop en Bibliotheek Idea Zeist.

De films worden vertoond op de tweede maandagavond van de maand in de periode oktober 2020 – juli 2021. Aanvang 19.30 uur. De online kaartverkoop voor zowel de series als de losse films start 3 september via www.figi.nl of telefonisch bij de Figi bioscoopkassa (030 69 27 570). Meer informatie over de data en de films: www.literairzeist.nl

Fotograaf
Literair Zeist
Boek & Film