Floris: Elk kind verdient een cadeautje met Kerst

De Biltse kinderburgemeester Floris Janssen heeft vanuit zijn thema ‘Armoede bij kinderen’ een actie bedacht om alle kinderen een feestelijke decembermaand te laten beleven. Floris vindt het belangrijk om oog te hebben voor kinderen die opgroeien in gezin waar ze het niet breed hebben en wil het graag bespreekbaar te maken. Door een inzamelingsactie voor kerstcadeautjes op touw te zetten, wil hij via de Voedselbank De Bilt kinderen verrassen met een presentje.
 
Armoede bij kinderen is helaas een probleem dat op het moment, ook bij ons in de gemeente, speelt. Het is een onderwerp om eens bij stil te staan, zeker in de feestelijke decembermaand. Als kinderburgemeester wil hij het thema onder de aandacht brengen maar ook een helpende hand bieden.
 
Cadeautjesmaand voor iedereen
De cadeautjesmaand met Sinterklaas en Kerst komt er weer aan. Voor kinderen die leven in armoede is er vaak geen geld voor cadeautjes. Kinderburgemeester Floris: “De andere kinderen komen met mooie verhalen over hun cadeautjes naar school en vertellen daar honderduit over; erg pijnlijk en confronterend voor kinderen waar thuis geen geld is voor deze extra’s. Laten we daarom zorgen dat deze december een cadeautjesmaand is voor iedereen, dus óók voor de kinderen die leven in armoede. Ik zou het heel mooi vinden als veel kinderen mee doen met deze actie.”
Burgemeester Potters: “Juist in een feestmaand als december waarin we elkaar vaak verrassen met een extraatje of een presentje, is het extra pijnlijk dat kinderen hieraan niet mee kunnen doen. Ik ondersteun het initiatief van Floris dan ook van harte!” 
 
Inzamelingsactie cadeautjes
Floris vraagt kinderen (en hun ouders) of ze een klein presentje willen kopen in de winkel voor dit goede doel als zij of hun ouders het geld hiervoor kunnen missen. Het cadeautje hoeft niet ingepakt te worden (of eventueel in doorzichtige folie). Het presentje kan tot en met 12 december a.s. gebracht worden naar het gemeentehuis of één van de andere verzamelpunten. Scholen kunnen zich aanmelden als verzamelpunt via kinderburgemeester@debilt.nl. De verzamelpunten staan vermeld op www.debilt.nl/kinderburgemeester

Kinderburgemeester De Bilt