Koop een boek, krijg een boek bij Bilthovense Boekhandel

In het najaar van 2010 kwam de droom van Ike Bekking uit. Aan het Emmaplein opende ze de Bilthovense Boekhandel. Na 2 jaar verhuisde de winkel naar het markante Dudok gebouw aan de Julianalaan. Hier groeide de boekwinkel, dankzij haar passie en vakmanschap, uit tot een begrip bij boekliefhebbers, schrijvers, dorps- en branchegenoten. 

Dat Bekking een rasonderneemster is bewijzen de prijzen die ze de afgelopen jaren in de wacht sleepte. In 2013 was dit bijvoorbeeld de Biltse Ondernemersprijs en 4 jaar later de Oeuvreprijs. In Coronatijd werd ze door Libris bekroond voor haar advertentiecampagne.

“Ondernemen is dromen maar ook vooruitkijken en lef hebben”, aldus de boekverkoopster zoals ze zichzelf vaak noemt. “De boekhandel als sociale ontmoetingsplaats in het centrum van Bilthoven is altijd mijn wens en streven geweest. Het pand aan de Julianalaan leende zich hiervoor uitstekend. Echter is het pand van de gemeente”’, licht ze nader toe. “Dat de gemeente voornemens is om het bestemmingsplan eerdaags te wijzigen, was bij het tekenen van de huurovereenkomst al bekend. Vroeg of laat zou ik dus moeten verhuizen. Gelukkig heb ik het moment zelf kunnen bepalen.”

Toen het voormalig ABN AMRO pand aan de Vinkenlaan in de verkoop kwam greep ze haar kans. Inmiddels is ze ruim een jaar de trotse eigenaar van dit pand op de hoek Julianalaan – Vinkenlaan. Een grote verbouwing en verhuizing volgde. En de afgelopen maanden werd de buitenkant onder handen genomen. Nu de gehele gevel is geschilderd en voorzien is van signing en verlichting is het tijd voor een officiële opening. Dit gebeurt op vrijdag 15 september om 16.00 uur door schrijver Ronald Giphart. ‘Sympathiek, toegankelijk en voor iedereen’. Dat is waar Giphart volgens Ike voor staat en wat ook de waarden van de Bilthovense Boekhandel zijn.

In het kader van de officiële opening ontvangt iedereen op vrijdag 15 en zaterdag 16 september een gratis boek bij aankoop van 15 euro aan boeken en zolang de voorraad strekt. ‘Koop een boek, krijg een boek bij de Bilthovense Boekhandel’.

Bilthovense Boekhandel
Fotograaf
Eric Coolen