Zeister illustrator tekent iconisch Vollenhoven

Na maanden werk heeft deze week Zeister illustrator en grafisch vormgeefster Julia Blauw vol trots haar illustraties van Landgoed Vollenhoven gepresenteerd aan de eigenaren. Blauw tekende vier iconische gebouwen op het Landgoed: het welbekende Landhuis, het Koetshuis, de Oranjerie en Stal Den Eijck. 

Blauw heeft al vele gebouwen getekend maar de set die zij voor het Landgoed maakte had voor haar net wat meer betekenis. Haar grootvaders uitvaart vond hier plaats en haar vader speelde vaak als kind op het Landgoed. Hierdoor voelde ze altijd al een bijzondere band met het Landgoed. Na een gesprek met de nieuwe eigenaren bleek er een goede klik te zijn en al snel kwam de vraag om mee te werken aan de nieuwe uitstraling van het Landgoed. 

Landgoed Vollenhoven draagt al decennialang bij aan de gemeenschap in de regio. Sinds de nieuwe eigenaren vorig jaar mei het stokje overnamen is dit verder versterkt. Steeds meer lokale ondernemers, artiesten en maatschappelijke initiatieven worden welkom geheten op het Landgoed. De tekeningen set van Blauw past mooi in deze trend van lokale toppers een podium bieden en steunen door middel van opdrachten. 

Het prachtige werk van Julia Blauw verdwijnt nu niet achter gesloten deuren. Blauws werken worden ook als ansichtkaarten, telefoonhoesjes en herdrukken uitgegeven. Daarnaast worden op de Open Monumentendag 2023 de deuren van het Landhuis Vollenhoven geopend en zal de volledige tekeningen set daar te bewonderen zijn. 

Foto vlnr: Julia Blauw, Inge Kneepkens, Alexander Kneepkens

Julia Blauw, Inge Kneepkens, Alexander Kneepkens