Hedendaags impressionisme in het Binnenbos

In de maanden september en oktober exposeren Nel Barnier en Hans van der Vloed in het Binnenbos, Hoog Kanje 186 in Zeist. Beiden zijn schilders en hebben een hedendaagse impressionistische stijl.

Als kind al was Hans geïnteresseerd in tekenen en schilderen, hij kwam uit een creatief nest en wilde wat indruk op hem maakte op doek vastleggen. Werk slokte hem op maar op latere leeftijd, rond 2000 begon hij weer met tekenen en schilderen, volgde schildercursussen bij de toenmalige Werkschuit, later in Frankrijk en in het Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede. Sinds 2012 heeft hij de tijd om zijn passie vorm te geven en schildert vele uren per week.
Nel vertelt over Hans: Hans weet heel goed het licht te vangen in zijn schilderijen van landschappen en bomen, deze laatste staan centraal in zijn werk. De sfeer in het bos of de parken in de omgeving van Zeist, in Frankrijk of in Canada is bepalend voor zijn werk; waar komt het licht vandaan, de nevel, de zon, de bomen vragen hem om geschilderd te worden. Hans werkt met olieverf en zijn sfeer kan je omschrijven als impressionistisch met een hedendaags tintje.

Ook Nel komt uit een gezin waar creatief bezig zijn de norm was en de kleine Nelleke was altijd bezig met kleuren en tekenen. Ook bij Nel kwam de tijd en de drang om te gaan schilderen pas op latere leeftijd toen zij in 2009 naar de Kunstacademie Maasmechelen ging om er een gedegen parttime opleiding van zeven jaar in schilderen te volgen. Sinds 2017 woont Nel in Zeist en om contact te hebben met en inspiratie te krijgen van andere kunstenaars is zij lid van “teken- en schildervereniging de Toets”.

Hans vertelt over Nel: Nel wil zich niet vastleggen op een onderwerp, er is te veel wat haar boeit maar ook bij haar maken landschappen en met name bossen en parken een groot deel uit van haar werk. Portretten van haar kleinkinderen, een bloemenstal op de markt, een roedel wolven of indrukken van haar vele reizen, ze legt het allemaal op het doek vast. Nel werkt met acryl en ook bij haar is de stijl vaak impressionistisch.

Doordat Hans tegenover Nel is komen te wonen, ontstond bij hen het idee om samen aan de Kunstroute in Zeist mee te doen en van het een kwam het ander zodat ze nu samen exposeren in het Binnenbos en daar ook tijdens de Kunstroute aanwezig zijn.

Het Binnenbos is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en tijdens de Kunstroute op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

Hans van der Vloed en Nel Barnier