Julian en Polle op World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Julian (15) en Polle (15), leden van scoutingvereniging Ben Labre uit De Bilt, zijn op dit moment in Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Hier komen meer dan 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit 1260 jeugddeelnemers en 700 vrijwilligers.

De World Scout Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. In 1937 en 1995 was de World Scout Jamboree in Nederland. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars cultuur, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

De jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. Julian en Polle zitten in troep Oranjetipjes. De afgelopen twee jaar hebben ze zich tijdens voorbereidingsweekenden voorbereid op deze bijzondere reis. Ze hebben heel veel zin in de reis en zien uit naar het ontmoeten van scouts van over de hele wereld.

Julian en Polle foto bij vertrek