VOLfest: Muziek uit Marokko

Datum

Vrijdag 12 mei speelt Orcestra Anassim het vijfde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Zeister Torenflat in Vollenhove. 

Annasim speelt een mengeling van populaire oriëntaalse muziek, Raï en Chaabi. Zij speelden met groot succes op het Buurtfeest van Zeist afgelopen jaar. Nu op het VOLfest in een intiemere setting. Opzwepende muziek om volop mee te dansen!  Het concert start om 20.00 uur en is toegankelijk na reservering. Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert. Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl

Over de muzikanten
Chaabi is in het Marokkaans de algemene benaming voor popmuziek. Het woord betekent ‘volk’ of ‘mensen’. Raï is een mix van oriëntaalse muziek met Franse popmuziek, traditionele muziek, rap, R&B en hiphop. Raï wordt in de jaren negentig bijzonder populair onder Marokkaanse immigrantenkinderen, wat in veel West-Europese landen tot eigen scenes leidt. Anassim komt met hun eigen variant.

Betaal wat je kan 
Wij vinden het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en hanteren daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In onze ticketshop vind je diverse prijzen waaruit je zelf kan kiezen (€ 0 / € 5 / € 10). Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

VOLFest
VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt. VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Jeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting. 

VOLfest: Muziek uit Marokko