ASZ-'Even voor Zeven' op Slotstad-RTV

Elke maand zijn er dagelijkse weer nieuwe uitzendingen onder de titel 'Even voor Zeven', geproduceerd door een professioneel team van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). En dat op het locale tv-kanaal van Slotstad RTV om 06.45 en 18.45 uur. Nu in z'n tweede jaargang, met succes.

Deze maand maart volgt presentatrice Brenda Emmen in het TV-magazine deels zichzelf, waarbij ze actief deelneemt aan een wandel- / looptechniek dat met name bij senioren steeds beter valt: Chi-Walking of Chi-Running. 'Chi' staat voor levenskracht. Je leert door een betere houding je spieren en gewrichten optimaal te gebruiken, blessurevrij te lopen, te wandelen. Het proces om het onder de knie te krijgen is net zo belangrijk als het resultaat. Oude Chinese wijsheden helpen senioren met hun fysieke balans en kracht. Aansluitend gaat het over wat de ASZ doet aan wandelen en hun zogenoemde Rondje Natuur. 

Ben je geïnteresseerd in het ontdekken of verder achterhalen van je stamboom, luister dan naar Frits Koster. Hij is ermee bezig, heeft ervaring en maakt je enthousiast om het ook te doen. Sla dan het einde van deze uitzending niet over, want presentatrice Brenda laat organisator Leonie Silkens vertellen over een van de speciale lustrum-programma's. De ASZ bestaat namelijk 10 jaar! In dit geval is er op 18 april a.s. een lezing over de diverse verhuizingen van de Nachtwacht, met voor velen onvermoede aspecten van dit vermaarde schilderij. Vooruitblik: Even voor Zeven besteedt in april a.s. ondermeer aandacht aan de terugkerende belangstelling voor het ballroom dansen en volgt in de nieuwe rubriek 'op stap met' een ASZ-lid met een wel hele bijzondere vorm van het tennisspel.

Kijk naar Slotstad-RTV op genoemde tijden. De uitzendingen zijn ook te volgen via Ziggo op kanaal 45, via KPN op kanaal 1467 en via T-mobile op het kanaal 848. Voor ASZ-activiteiten en de agenda zie www.seniorenzeist.nl

Interview in bibliotheek de Klinker
Fotograaf
Frans de Haas