Bewezen jong blijven met dansen

Het is wetenschappelijk vastgesteld en geldt zeker ook voor (aankomende) senioren. Als de leeftijd klimt en de fysieke en/of geestelijke ongemakken dienen zich aan, is de dans- en muziekcombinatie een bewezen remedie. Kan ook afremmen. De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) realiseert zich dat en organiseert al jaren dans- en dansles-mogelijkheden voor 'young- & oldtimers'. Muziek en bewegen en al helemaal in combinatie zou voor iedereen en zeker vanaf het dertigste levensjaar een 'must' moeten zijn. De bekende hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU Erik Scherder biedt een verrijkend inzicht en laat uitgebreid onderzoek aan het woord in zijn goed begrijpbare pocketboekjes  'Hart voor je brein', 'Singing in the brain' en in dit kader het zeer aan te bevelen 'Oud worden, jong blijven'. 

Als je vervolgens meent niet overtuigd te zijn en er nog de nodige persoonlijke anti's zijn
om deel te nemen aan het van de grond krijgen van de benen en genieten van de muziek, kom dan eens vrijblijvend kijken. Kom sfeerproeven, met name op zaterdag 18 maart a.s. Beginnend, gevorderd of nog in twijfel, het doet er niet toe, kom. U kunt meedoen of genieten van de show van het prijzenwinnende dans- en showechtpaar Jan en Martha Gerwin.  Hans van de Hoef, oud dansdocent en ex dansschooleigenaar uit Utrecht, die de muziek verzorgt en de deelnemers soms wat danstechniek bijbrengt, staat borg voor plezier. Met het paar- en stijldansen prikkel je de coördinatie van brein en benen, bevorder je het onthouden. Het gebruik van je enkels bevordert de balans en het evenwicht, goed tegen het vallen. Van simpele stappenzetter raak je bewegings- en coördinatievaardig, wordt vlotter en soepeler. Daarnaast is er het aantrekkelijke van het ontmoeten van gelijkgestemden. Wordt daarom ook wel social dancing genoemd. Ook niet leden van de ASZ zijn van harte welkom! Velen blijven er nog napraten.

Locatie: Torenlaantheater, Torenlaan 38 in Zeist. Zaal open vanaf 19.30 uur. Dansavond begint om 20.00 uur, eindigt om 23.00 uur. Toegang: euro 6,00 voor ASZ leden en euro 8,00 voor niet leden. Informatie: Jeanette Herder, tel. 030 – 691 68 59. 

Dans en muziekavond
Fotograaf
Frans de Haas